Bara en vecka kvar nu till det att Australian Open i tennis drar igång. Toppintressant med andra ord att titta till hur det går för favoriterna och den här veckan gör ytterligare en av dem årsdebut. Juan Martin Del Potro är en av deltagarna i 250-turneringen i Auckland och jodå, han är favorit till att inleda året med en titel.

Vi tittar till vinnaroddsen från Bethard* där man just nu kan få upp till 1400 kronor i bonus om man startar ett nytt konto.

Juan Martin Del Potro, 3,25

Jack Sock, 7

Roberto Bautista-Agut 8

Sam Querrey, 8

John Isner, 9

David Ferrer, 10

Hyeon Chung, 23

Denis Shapovalov, 26

Andrey Rublev, 26

Kyle Edmund, 26

Robin Haase, 26

Jiri Vesely, 29

Karen Khachanov, 29

Ryan Harrison, 29

Det finns odds på ytterligare 10 spelare, men de är så osannolika titelvinnare att det känns direkt ovärt att presentera dem. Överlägset högst odds står just nu dubbelspecialisten och hemmaspelaren Michael Venus i. 251 gånger pengarna på honom. 

Del Potro favorit alltså. Kanske lite väl stor favorit. Man ska kanske ha med sig att sedan 2014 har han bara vunnit titlar på ett enda ställe. Han är dubbel regerande mästare i Stockholm. I övrigt noll och intet i titelväg. Även om man då också måste lägga till att han under dessa år mest varit skadad.

Många om budet. Del Potro är alltid utsatt i och med sin skadebenägenhet och även om han är den bästa spelaren i fältet, kanske lite tveksamt om man ska våga sig på någon investering till det där låga oddset. Kanske klokare då att välja någon med lite högre odds. Rublev(final), Edmund(semifinal), och Harrison(final) gick alla bra veckan som var och kanske är redo att gå ett snäpp längre nu. Särskilt Rublev imponerade stort i Doha och kan mycket väl bli farlig i den här turneringen också. 

Men givetvis, i vanlig ordning är det mest troligt att vi hittar vinnaren bland de främsta. Sock spelade bra i Hopman Cup, Bautista floppade lite i Pune, men är normalt mycket stark i säsongsinledningarna och svårslagen i de här mindre turneringarna. Querrey och Isner, absolut möjliga vinnare. Och Ferrer har väldigt bra minnen från den här turneringen tidigare. Han har vunnit den inte mindre än fyra gånger. Del Potro är starkast, och absolut favorit, men motstånd saknas verkligen inte.