Tennissäsongen har knappt hunnit kallna än. Davis Cup-finalen avgjordes sent under söndagen med att Frankrike korades till mästare efter att faktiskt alla delmatcher i lagmatchen vunnits av favoriten. 3-2 blev slutresultatet då David Goffin plockade sina singlar, men hans lagkamrater var helt enkelt för svaga denna gång.

Tennisens vintervila är på en månad och några dagar. Någon timme in på det nya året startar touren om borta i Australien och sen rullar det på med en Grand Slam, Australian Open, bara ett par veckor in på säsongen.

Dags att börja förbereda sig rent spelmässigt kanske? Det kan vara en bra idé, för oddsen är fortfarande ganska orörda. Det går att hitta fina värden som kan vara borta när turneringen väl drar igång. Minns ni förresten mitt speltips på att Roger Federer skulle vinna Wimbledon i år? När han hade vunnit Australian Open, och den första mastersturneringen i Indian Wells, stod han i 7 gånger pengarna på att vinna Wimbledon. Kanske årets bästa värde i tennisvärlden. När det väl var Wimbledondags var han nere i runt 3 gånger pengarna och han vann sen turneringen utan att vara särskilt hotad. Vill ni återuppleva det speltipset så kan ni läsa det här.

Nu tar vi och tittar till oddsen på Australian Open. 2018 års upplaga alltså. Finns det något att sätta tänderna i såhär en dryg månad innan det är dags.

Bethards odds

Oddsen hämtar vi från Bethard* där man om man startar konto via oss här på betting.se kan få en specialbonus på upp till 1400 kronor som ny kund. Klicka här för att ta del av det erbjudandet. Bethard* har också högst odds i världen, av alla spelbolag alltså, på ATP-touren, så bra idé att ha konto där.

Roger Federer 3,80

Rafael Nadal 4,00

Novak Djokovic 4,75

Andy Murray 4,75

Alexander Zverev 12

Stan Wawrinka 15

Grigor Dimitrov 17

Milos Raonic 23

Juan Martin Del Potro 23

Nick Kyrgios 26

Dominic Thiem 29

Marin Cilic 31

Kei Nishikori 34

Denis Shapovalov 41

David Goffin 51

Jack Sock 71

Jo-Wilfried Tsonga 81

Det där är de spelare som just nu står i under 100 gånger pengarna och det får väl sägas vara otroligt att segraren inte ska hittas bland de där spelarna, även om det finns väldigt starka kort även över 100 gånger. Eller vad sägs om Gael Monfils och Tomas Berdych? Kan vara bra värdespel på dem, även om de knappast går hela vägen och vinner.

Var börjar vi då? Vi börjar tredje nedifrån. Det är en ren miss givetvis. Ingen har spelat ner honom och man har inte uppdaterat oddsen manuellt. Goffin var kanske egentligen bäst av alla i slutspelet även om han till slut förlorade finalen mot Dimitrov och i helgens Davis Cup-final var han fruktansvärt bra. Det ska mycket till för att han ska vinna Australian Open. Det är det inte mycket till snack om. Men snälla nån, sjua i världen och spelade sitt livs överlägset bästa tennis precis i slutet av säsongen. Han bara måste vara mer betrodd än några av spelarna framför honom och med sin kvartsseedning kan han om allt klaffar få en riktig drömlottning med tanke på att många av de starka spelarna kommer vara lågt seedade. 

Favoriterna

Annars är det mest intressant att titta högre upp. 

Nadal har skadeproblem och att han nästan är favorit, fel. Hans odds är just nu helt ointressant.

Murray hade ett hemskt år och det går inte att räkna med att han ska komma i toppform till Australian Open. Räcker antagligen inte ens med att han gör det om nu alla de bästa är med.

Federer är favorit, men kanske inte så stor favorit som han borde vara. Den här säsongens gigant på hardcourt, och det är bara en månad till den här turneringen. Jag tror att han mycket väl kan vara klart större favorit när det väl är dags. Särskilt som det är förhållandevis stor chans att någon av de fyra mest betrodda där inte kommer komma till start då man inte kan räkna med att de inte drabbas av ytterligare skador. Jag tycker man med gott samvete kan spela Federer.

Men om jag själv tvingats placera ett spel i nuläget, då hade jag plockat Djokovic. Han har precis kunnat börja träna igen efter sitt skadeuppehåll och tajmingen för det är helt perfekt. Han får precis den tid på sig att förbereda sig som han behöver och lita på att han kommer vara revanschsugen. Dessutom skadefri för första gången på väldigt länge, om inget oturligt hinner hända. En skadefri Djokovic som hittar sitt spel kan mycket väl vara överlägsen alla andra när det är dags om drygt en månad och om det nu blir så, då kommer man sitta där och mysa med sina nästan 5 gånger pengarna.