AS Roma stod upp förvånansvärt bra borta mot Barcelona på Camp Nou. Trots att lagets nyckelspelare, än viktigare i en match mot just Barcelona, Radja Naingolan, var skadad så lyckades man gång på gång komma till lägen. Effektiviteten blev skillnaden och när Dzeko, Perotti och Florenzi misslyckades med sina målförsök så visade Barcelona vilken otrolig spets man besitter i laget. 4-1 känns, och ska med all rätt, vara ett omöjligt läge för Roma som kommer behöva sätta allt på ett kort ikväll.

1X2 odds, Roma - Barcelona, Tis 10 apr 2018 at 20:45

Roma

Lika

Barcelona

 

Roma kommer att öppna aggressivt

Barcelona vet om att detta möte till 99% är över och man kan redan nu börja sikta in sig på semifinalerna. Roma kommer dock inte bara lägga sig ner och ge upp ikväll, långt där ifrån. Det kommer att satsas framåt ifrån hemmalagets sida och man kommer behöva ha med sig minst 1-0 i halvtid. 

Perotti, Dzeko och Florenzi är givna i startelvan för att ge laget spets i offensiven. Även Ünder förväntas vara tillbaka, även Naingolan vilket skulle innebära ett otroligt lyft för hemmalaget.

Olympiastadion - En plan som passar Barcelona

Planstorleken på Olympiastadion i Rom är stor, precis som den på Camp Nou. Det kommer att bli stora ytor under matchen, inte minst om Roma flyttar fram sina positioner. Vi vet alla hur Messi kan sänka ett lag helt på egen hand och efter att ha sett hans hattrick i helgen så är oddsen inte skyhöga på att argentinaren pytsar även ikväll.

Jag håller Barcelona som stora favoriter inför kvällens möte. Visst att Roma såg bra ut i första mötet men då hade man också en väl fungerande matchplan. Ikväll kommer man behöva kasta den för att istället få all in för ett tidigt mål. Det kommer kosta mer än vad det ger är min känsla och jag ser inte hur Barcelona inte ska kunna utnyttja de ytor som kommer bjudas på. 

Sannolikhetsfördelning:

Roma - 15

Oavgjort - 25

Barcelona - 60

 

Läs speltips för kvällen här!