Matchen på Camp Nou förväntades bli Barcelonas, men det var inte helt utan vissa problem för det spanska laget som man lyckades vinna. Chelsea stod upp bra, likt på Stamford Bridge, ändå slutade matchen hela 3-0. Skillnaden lagen emellan kan till stor del tillskrivas den hänsynslösa effektivitet som Barcelona visade upp över två matcher.

 

Match 1 - Stamford Bridge (Chelsea vs Barcelona)

Chelsea Barcelona

Match 2 - Camp Nou (Barcelona vs Chelsea)

Camp Nou

Effektiviteten avgjorde

Kvalitet kostar, kvalitet visar sig i form utav resultat på planen. Så enkelt är det, något som blev väldigt tydligt under detta dubbelmöte. Skillnaden på att ha Lionel Messi och Luis Suarez i anfallet, kontra Giroud eller Morata blir väldigt tydlig över två matcher. Gårdagens möte på Camp Nou sticker ut på flera sätt. Att Barcelona landar ett bollinnehav på ynka 53% hemma på Camp Nou händer i stort sett aldrig. Inte heller att man har hela 5 avslut mindre än motståndarlaget.

Chelsea gjorde en bra, till och med mycket bra insats över två match. Tyvärr för deras del så bjöd man på fyra misstag, fyra misstag som Barcelona och framförallt Messi utnyttjade på ett dödligt sätt. 

Londonlaget var närmast segern på Stamford Bridge, man var även det bättre laget efter Barcelonas tidiga ledningsmål på Camp Nou. Totalt tre avslut i målrammen under två matcher är även det något som vi kan addera till Chelseas konto. I ett dubbelmöte med Barcelona så behöver du dessa marginaler med dig.

 

Lottning kvartsfinaler

Lagen som finns kvar i turneringen är följande:

Barcelona
Real Madrid
Sevilla
Juventus
AS Roma
Bayern München
Manchester City
Liverpool

En spännande grupp utav lag där flera utav favoriterna finns kvar. Sevilla har utan tvekan stått för den stora skrällen då man slog ut Manchester United. Lottningen äger rum imorgon, fredag, klockan 12:00 och visas på Viasat Sport Premium och Viaplay. Mer info om lottningen går att läsa om på UEFAs hemsida.