Matchen på Stamford Bridge fick nog en del att höja på ögonen då det var Chelsea som var närmast segern både en och två gånger. Barcelona såg oväntat tama ut och det hände inte mycket framåt för spanjorernas del. Nu väntas såklart en annorlunda matchbild när det är Camp Nou som är spelplatsen, men frågan är om inte hemmalaget blivit lite väl stora favoriter inför matchen ikväll.

 

Tuff uppgift för Chelsea FC

Barcelona har inte förlorat en enda match på hemmaplan denna säsong, snittar nästan 3 mål per hemmamatch i ligan och har både Luis Suarez och Lionel Messi att luta sig tillbaka mot. Det är en otroligt tuff uppgift som Chelsea och Antonio Conte står inför när man reser till Barcelona.

Matchbilden lär bli annorlunda på Camp Nou kontra Stamford Bridge. Större plan kommer att ge Barcelonaspelarna större ytor att operera på vilket gör det svårare för Chelsea att hålla uppe det försvarsspel som man visade upp på hemmaplan. Lägg därtill att Chelsea måste gå framåt i matchen för att utjämna det utgångsläge som man satt sig i genom att släppa in ett mål på hemmaplan. 

Jag tror inte vi kommer få se någon forcering i första halvlek, det räcker trots allt med ett mål för Chelsea här för att gå vidare. Ett underspel för första halvlek kan vara värt att kika på efter att ha sett första minuterna utav matchen. Kan tipsa varmt om speltipset nedan ifrån vår Spanienexpert easybucks!

Speltips - Barcelona vs Chelsea

 

Hopplöst läge för Besiktas

5-0 i första mötet på Allianz Arena i München betyder att Bayern München är vidare till kvartsfinal med 99% säkerhet. Frågan ärr hur mycket man kommer att rotera i kvällens match med tanke på att man möter RB Leipzig till helgen. Jag tror dock man har ett så bra lag så oavsett vilken elva man ställer på banan så ska man ha goda chanser till att vinna detta. Runt 1.50 känns intressant, trots att det med största sannolikhet kommer att bjudas på en helt otrolig inramning som alltid när Besiktas spelar hemma!