Matcherna från Fotbolls-VM duggar tätt och veckan rullar igång med ett smaskigt VM-tips. I Grupp D är det ett intressant utgångsläge. Argentina som tappade poäng mot Vulkanerna senast ställs nu mot Kroatien, som i sin tur imponerade i premiären. Upplagt för en skräll? Vi sparkar dock igång kupongen med The Three Lions öppningsmatch mot Tunisien på Volgograd Arena.

 

Spela VM-tipset här!

Spelstopp 19.59


1. Tunisien - England 2

Tunisien gör sitt första VM-slutspel sedan 2006. Afrikanerna är ett av sommarens mest profilfattiga landslag. Wahbi Khazri, som till vardags spelar i “svenskklubben” Stade Rennais, är lagets stora talisman och stjärna. Han måste pricka in toppformen för att tunisierna ska ha något att hämta mot lag som England och Belgien. England gjorde ett riktigt stabilt kvalspel och frågan alla ställer sig nu är väl om bucklan landar på de brittiska öarna i sommar? Truppen ser helt okej ut i alla lagdelar, med Harry Kane som spjutspets. Målvaktsposten är dock fortfarande ett frågetecken. Oavsett vem Gareth Southgate ställer i målet så är det ingen femplus-spelare. The Three Lions är vassare än Karthagos Örnar på varenda position, därför känns tvåan fullt rimlig som utgång. Men tvåan steckas hårt så en gardering trycker vi in i de större systemen.


2. Colombia - Japan 1

Colombia var en stor succé under VM 2014 i Brasilien, inte minst James Rodríguez! Då saknades den mest självklara stjärnan, Radamel Falcao. Monacos pålitliga målskytt är däremot med i VM i Ryssland vilket känns som en rejäl boost i offensiven. Den skakiga och orutinerade defensiven lämnar dock ett stort frågetecken! Japan vann det dassiga asiatiska kvalet med en poäng före Saudiarabien. Det finns ett par klasspelare i truppen, men på förhand känns asiaterna som gruppens svagaste lag. Den tidigare förbundskaptenen Vahid Halilhodžić skapade kaos i truppen och fick lämna posten bara månader innan VM. Bådar inte gott! Etta!


3. Polen - Senegal 2

Polen och inte minst Robert Lewandowski gjorde ett strålande kvalspel, men i genrepet har det sett skakigt ut. Ett positivt besked för polackerna är dock att Monacos försvarsgeneral Kamil Glik, som under genrepet varit skadad, är med i VM-truppen. Senegal vann sin grupp och var obesegrade i VM-kvalet. Truppen innehåller en rad intressanta offensiva pjäser. Vad sägs som Keita Baldé, M’Baye Niang och Sadio Mané. Dessutom har Aliou Cissé en formstark Kalidou Koulibaly i mittlåset som kommer från en lysande säsong i Napoli. Sett till streckningen har Polen blivit alldeles för stora favoriter. The Lions of Teranga har spelare som kan skaka vilket lag som helst. Utgå från lejonen som rensar fint bland kupongerna.


4. Ryssland - Egypten X

Det var nog en och annan lättad ryss efter premiärmatchen mot Saudiarabien. Det var en minst sagt efterlängtad seger där inhopparna i matchen hamnade i blickfånget. Efter att Alan Dzagoev gått sönder gjorde inbytte Denis Cheryshev två mål, och Artem Dzyuba ett mål. Men hur stora växlar kan man dra av premiären? Araberna från Saudi var bland det sämsta man någonsin skådat! Egypten gjorde en spelmässigt ganska bra match mot Uruguay, men ett sent segermål från José Giménez skiljde lagen åt vilket gör att nordafrikanerna står på noll pinnar. Med en förmodad Salah tillbaka i startelvan så bör faraonerna ha bra chans här. Dessutom streckas ettan hårt - utgå från krysset.


5. Portugal - Marocko 1

Portugal, eller Cristiano Ronaldo, lyckades knipa en poäng i den sprakande tillställningen mot Spanien i öppningsmatchen. Spanien var det spelmässigt starkare laget men Ronaldo stod för en makalös insats och inledde VM med att göra ett hattrick. Marocko inledde matchen mot Iran riktigt bra, och trots flera bra lägen gick marockanerna mållösa från premiären. Matchens enda mål gjordes istället av Iran vilket sätter afrikanerna i en prekär sits inför det här mötet. Visst är Portugal favoriter, men ettan streckas alldeles för hårt så gardera omgående!


6. Uruguay - Saudiarabien 1

Saudiarabien har fått känna på motorsågen efter premiärmatchen. Trots att Rysslands spel hackade i stort sett hela matchen kunde värdlandet vinna matchen med hela 5-0! Uruguay som är gruppens stora favoriter tog tre blytunga poäng mot Egypten senast. De ljusblåa sydamerikanerna har en oerhört stark centrallinje som bör kunna ta nationen långt i det här mästerskapet. Oavsett streckning är den här ettan klar, ja till och med solklar!


7. Iran - Spanien 2

Som tidigare nämnt slutade det oavgjort i derbyt mellan Portugal och Spanien. Men spanjorerna kändes bra mycket vassare och hade portugiserna inte haft Cristiano Ronaldo på planen hade det blivit en ensidig historia. Iranierna vann som tidigare nämnt mot Marocko med 1-0 i premiären, där Saman Ghoddos låg bakom det sena avgörande målet. Spanien är bättre på varenda position och nu när man dessutom är piskade att vinna är känslan att europeerna löser det. Klar tvåa!


8. Danmark - Australien 1

Australien imponerade på många efter den fina insatsen mot Frankrike. Nu blev det inga poäng för The Socceroos men insatsen var mer än godkänd och faktum är att Australien inte alls hade varit oförtjänta av en poäng i den matchen. Danmark vann sin premiär mot Peru, men det var knappt. Matchens enda mål gjordes av Emil Forsbergs lagkamrat Yussuf Poulsen, framspelad av, Christian Eriksen såklart. Åge Hareides mannar får förtroendet, inte minst nu när ettan ser ut att streckas lågt. Men The Socceroos har visat att man absolut inte ska underskattas.


9. Frankrike - Peru 1

Frankrike imponerade inte på många i öppningsmatchen. Men trots en ganska blek insats från Les Bleus måste man ändå konstatera att det är en styrka i sig att vinna matcher utan att spelet sitter där det ska. Peru föll blytungt mot Danmark i öppningsmatchen vilket gör att sydamerikanerna mer eller mindre måste gå för seger här. Något som inte alls känns helt omöjligt med tanke på fransmännens prestation senast. Ettan streckas hårt, och med tanke på hur Frankrike såg ut i premiären så garderas ettan omgående!


10. Argentina - Kroatien 1

Argentina och framförallt Lionel Messi blev en stor förlorare under lördagen och pyttenationen Island en vinnare, återigen. Matchen slutade oavgjort men det kändes snarare som en isländsk seger i och med Messis straffmiss. Nu ställs man mot Kroatien i en otroligt viktig match. Ett Kroatien som vann sin öppningsmatch mot Nigeria. Det känns som att kroaterna bör passa Argentina ganska bra. Europeerna är sylvassa på mitten och bör definitivt kunna vinna mittfältsmatchen mot Banega/Biglia och Mascherano. Visst ska Argentina vara knappa favoriter och när ettan streckas lågt så utgår vi från sydamerikanerna. Men gardera omgående då inget resultat skulle överraska nämnvärt!


11. Brasilien - Costa Rica 1

Guldfavoriten Brasilien fick en bra start mot Schweiz där Philippe Coutinho böjde in 1-0 till brassarna på ett vackert Coutinho-vis i mitten av den första halvleken. Men Brasilien bjöd in schweizarna i matchen vilket sedan straffade sig. 1-1 slutade matchen och nu måste sydamerikanerna ta tre poäng mot Costa Rica för att det här inte ska bli någon fiaskosommar. Costa Rica behöver ett nytt mirakel i sommar. Här ska det dock vara en enorm klasskillnad, i synnerhet nu när brassarna inte har någon marginal att göra någon halvdan insats. Klar etta!


12. Nigeria - Island 2

Alfred Finnbogason och målvakten Hannes Halldórsson blev stora matchhjältar mot Argentina när Island tog sin första poäng i VM, någonsin! Nigeria förlorade i sin tur mot ett starkt Kroatien med 0-2, där ett självmål och en straffspark blev skillnaden mellan lagen. Eftersom Super Eagles förlorade öppningsmatchen måste nu afrikanerna ta tre poäng för att inte vara helt uträknade inför den sista gruppspelsomgången. Med tanke på att inget av lagen lär vara nöjda med ett oavgjort resultat så känns en etta-tvåa klokt.


13. Serbien - Schweiz X

Serberna fick en smakstart på VM! Aleksandar Kolarov knorrade in matchens enda mål i öppningsmatchen mot Costa Rica vilket gör att Serbien toppar Grupp E efter första omgången. Schweiz kommer dock in till den här fighten med minst lika bra självförtroende efter att ha löst ett kryss mot guldfavoriten Brasilien, trots underläge. Det här känns mycket ovisst. Båda parter bör dock vara relativt nöjda med ett kryss, så utgå därifrån. Men det här känns som en match man bara helgarderar!


 

Kassaskåpet! - Uruguay

Uruguay är ett underskattat lag med en centrallinje som håller yppersta världsklass. Med tanke på hur sanslöst värdelösa Saudiarabien var i premiären så ska det här bara kunna gå åt ett håll.

 

Varningen! - Kroatien

Kroatien imponerade i öppningsmatchen och har ett spelarmaterial som kan ta sig hur långt som helst. Här möter man ett ständigt underpresterande Argentina med kniven mot strupen. Upplagt för skräll?

 

144 rader

1. Tunisien - England 2
2. Colombia - Japan 1
3. Polen - Senegal x2
4. Ryssland - Egypten x
5. Portugal - Marocko 1x
6. Uruguay - Saudiarab. 1
7. Iran - Spanien 2
8. Danmark - Australien 1
9. Frankrike - Peru 12
10. Argentina - Kroatien 1x2
11. Brasilien - Costa Rica 1
12. Nigeria - Island 12
13. Serbien - Schweiz 1x2

1296 rader

1. Tunisien - England 2
2. Colombia - Japan 1
3. Polen - Senegal x2
4. Ryssland - Egypten x2
5. Portugal - Marocko 1x2
6. Uruguay - Saudiarab. 1
7. Iran - Spanien 2
8. Danmark - Australien 1x
9. Frankrike - Peru 1x2
10. Argentina - Kroatien 1x2
11. Brasilien - Costa Rica 1
12. Nigeria - Island 12
13. Serbien - Schweiz 1x2