Söndagens Topptips-kupong inleds med tre matcher från Fotbolls-VM, där vi svenskar håller ett extra öga på Tyskland-Mexiko i Grupp F. Superettan och Division 1 gör sedan kupongen komplett. 

Spela Topptipset här!

 

Spelstopp: 13.59 


1. Costa Rica - Serbien 2 

Costa Rica var den stora skrällen under VM 2014 i Brasilien. Lagets stora stjärnor heter fortfarande Keylor Navas och Bryan Ruiz. Frågan är - kan centralamerikanerna skrälla även i Ryssland? Serbien har en väldigt talangfull trupp där det finns en härlig mix av rutin och yngre stjärnskott. Sergej Milinkovic-Savic, som varit helt fenomenal i Lazio, är lite som Serbiens Paul Pogba - stor och stark men trots det en otroligt bra bollbehandling och även målfarlig. Serbien vann sin kvalgrupp före Island och är rättmätiga favoriter. Tvåan känns intressant och ser även ut att duka upp ett fint värde. Börja från höger! 


2. Tyskland - Mexiko 1 

Vi tittar till Grupp F och Sveriges motståndare. Tyskland behöver ingen närmare presentation. “Die Mannschaft” är regerande världsmästare och det är få saker som talar emot tyskarna i sommar. Mexiko är ett teknisk skickligt lag som är lite mer svårbedömda. Mexarna har gått till åttondelsfinalen sex världsmästerskap i rad, vilket naturligtvis borde tala lite emot Sveriges chanser att avancera från gruppen. Trots att Tyskland gjort ett oroväckande svagt genrep så är Jogi Löws mannar korrekta favoriter. Tyskland är ett mästerskapslag som är bäst när det gäller. Bör ta full pott i den här gruppen! Klar etta! 


3. Brasilien - Schweiz 1 

Sett till oddsen så är det brassarna som målas upp som favoriter till att lyfta bucklan i juli. Inte så konstigt kanske med tanke på hur pass bra Tites mannar presterade i VM-kvalet. Dessutom känns truppen betydligt mer komplett nu kontra 2014 där känslan var att allt för mycket hängde på en spelare, Neymar. Schweiz har ett lag som bör kunna störa allt typ av motstånd om laget har en bra dag. Det finns en stor potential i spelarmaterialet med en ramstark defensiv. Schweizarna gjorde ett bra VM-kval och har även sett stabila ut i genrepet. Brassarna är självklart stora favoriter, men sett till streckningen kanske lite väl stora. I större system plockas krysset med.   


4. Halmstad - AFC Eskilstuna 2 

Toppmöte på Örjans Vall mellan två lag som degraderades från Allsvenskan i fjol. Halmstad har spelat upp sig efter den svaga inledningen och har nu nio matcher utan förlust. Senast besegrade hallänningarna Helsingborg på hemmaplan där inhopparen Johan Oremo gjorde det avgörande målet i den fjärde tilläggsminuten. Trots bollklubbens form så ser den minst lika lovande ut hos gästerna. Tabelltvåan Eskilstuna vann senast mot Landskrona BoIS med 2-0 och det var gästernas tionde raka match utan nederlag. Så det råder inga tvivel om att det är ett formstarkt toppmöte här! Börja från höger där det bästa värdet finns, men gardera omgående. Helst med samtliga tecken!  


5. Jönköping Södra - Falkenberg 2 

Jönköping Södra har kommit igång efter den bedrövliga starten. Senast besegrades Värnamo på resande fot och dessförinnan grejade J-Södra en pinne mot AFC Eskilstuna. Falkenberg som toppar Superettan på 27 poäng efter 12 spelade matcher har stått för en fantastisk vår. Gästerna vann med 3-0 mot Gefle IF senast och det var lagets sjätte raka match utan förlust. Magkänslan, oddsen och streckningen säger att det här kan gå hur som helst. Utgå från serieledarna men plocka med alla tecken. 


6. Akropolis - Rynninge 1 

Akropolis som var otroligt nära att lösa en Superettan-plats i fjol är naturligtvis ett topplag i Division 1 Norra den här säsongen. Sundbybergs-klubben kommer från två raka segrar och tittar vi lagets tio senaste matcher har bara en av dessa slutat med förlust. Inför omgång 12 hittar vi Stockholmslaget på en tredjeplats i Norrettan. Rynninge spelade 2-2 senast i Örebro-derbyt mot BK Forward och faktum är att det var gästernas fjärde raka match utan förlust. Här kommer närkingarna dock få det tufft. Akropolis har hittat stilen och bör vara snäppet vassare, i synnerhet hemma i Sumpan. 1X räcker långt! 


7. Sandviken - Carlstad 2 

Sandviken har ett par starka insatser i ryggen, där laget har visat sig vara svårslagna. Nu ställs man mot Carlstad United som nog är seriens bästa lag tillsammans med Västerås. Hemma på Jernvallen är trots den stigande formen siffrorna usla. Faktum är att Sandviken bara tagit två poäng på sina fem hemmamatcher den här säsongen. Carlstad har fem raka matcher utan nederlag och 8-1 matchen Arameiska/Syrianska i början av juni säger en del om lagets kvaliteter. Gästerna streckas lågt vilket gör att Carlstad United känns som en riktigt trevlig spik! 


8. Kristianstad - Karlskrona 1 

I Division 1 Södra har Kristanstad bra form och står nu på fyra matcher utan förlust. Senast besegrades Husqvarna med 3-1 där Andréas Grahm, Hassan Ahmed och argentinaren Paulo Ippolito gjorde varsitt mål. Gästande Karlskrona har en mer dyster trend, trots att laget löste ett oavgjort resultat mot serieledarna Mjällby förra söndagen. Dessförinnan hade blekingarna två raka förluster och placerar sig nu en poäng bakom Kristianstad i tabellen. Hemmalaget känns som befogade favoriter så börja med att strecka från vänster där värdet dessutom är bäst.  


 

Kassaskåpet! - Tyskland 

Tyskland gjorde ett fantastisk kvalspel och senaste gången “Die Mannschaft” inte vann en öppningsmatch i VM var 1986. Mexiko är långt ifrån samma kaliber och den här ettan känns mer eller mindre ohotad.  

 

Varningen! - Jönköping Södra 

Falkenberg toppar tabellen men här får hallänningarna något att bita i. J-Södra har fått upp farten efter den katastrofala inledningen och nu känns laget klart bättre än vad tabellen visar. Motståndet är tufft men på hemmaplan är det här mötet helt öppet! 

 

72 rader 

1. Costa Rica - Serbien x2 
2. Tyskland - Mexiko 1 
3. Brasilien - Schweiz 1 
4. Halmstad - AFC Eskilstuna 1x2 
5. J-Södra - Falkenberg 1x2 
6. Akropolis - Rynninge 1x 
7. Sandviken - Carlstad 2 
8. Kristianstad - Karlskrona 1x  

324 rader 

1. Costa Rica - Serbien 1x2 
2. Tyskland - Mexiko 1 
3. Brasilien - Schweiz 1x 
4. Halmstad - AFC Eskilstuna 1x2 
5. J-Södra - Falkenberg 1x2 
6. Akropolis - Rynninge 1x2 
7. Sandviken - Carlstad 2 
8. Kristianstad - Karlskrona 1x