Två matcher från Fotbolls-VM kickar igång kupongen och de följs upp med idel matcher från den svenska fotbollen. Superettan, Division 1 och Damallsvenskan står i fokus där Jackpotten dukats upp till 10 miljoner kronor.

Spela på Stryktipset här!

 

Spelstopp: 15.59

 


1. Kroatien - Nigeria 1

Kroatien tog sig till VM på ett lite krångligare sätt än vad det flesta hade trott. Kroaterna slutade två i sin kvalgrupp bakom Island. Tittar man till truppen som Zlatko Dalic styr över finns det däremot mängder utav världsklasspelare, inte minst på mittfältet som kanske rankas som turneringens bästa. Nigeria är en stormakt på den afrikanska fotbollsscenen, men när det vankas mästerskap har Super Eagles haft det förtvivlat svårt att leva upp till förväntningarna genom åren. Den här upplagan av nigerianer har dock inte lika höga förväntningar på sig. Lagkaptenen, och spindeln i nätet, heter fortfarande John Obi Mikel. Han spelar till vardags i Kina och känslan är att han passerat bäst före-datum. Ettan känns stark under 60 procent!


2. Peru - Danmark 2

Peru har kvalificerat sig för Fotbolls-VM för första gången sedan 1982. Efter en ganska svag inledning på det sydamerikanska kvalet stod peruanerna för en stark avslutning. Senast spelade laget 0-0 mot Sverige, dessförinnan hade peruanerna fem raka segrar. Värt att notera är att Peru har spelat 15 matcher i rad utan förlust! Dessutom har lagkaptenen Paolo Guerrero fått sin dopningsavstängning upphävd.  Danmark och Åge Hareide har ett riktigt spännande och talangfullt spelarmaterial. Nu gäller det att ta vara på det! I genrepet har det sett sådär ut och ska dansken ta sig vidare från den här gruppen måste laget nå upp till sin högstanivå. Danskarna är knappa favoriter, men tvåan streckas hårt. Därav plockar vi med alla tecken.


3. Gefle - Öster 2

I Superettan sladdar Johan Mjällbys Gefle IF rejält! Gästrikelaget är nästjumbo i Superettan och har nu åtta raka matcher utan seger. Senast blev det nederlag mot Falkenberg med 0-3 och nu ser det becksvart ut för Gävle-laget. Östers IF kommer från en stabil seger mot Norrby som slutade 3-0 och det var lagets första hemmaseger för säsongen. På resande fot har det gått betydligt bättre och med tanke på formen i hemmalaget är känslan att X2 bör räcka här.


4. Landskrona - Brage 1

På Landskrona Idrottsplats är det två nykomlingar som drabbar samman. Landskrona BoIS kommer senast från en förlust mot AFC Eskilstuna på bortaplan, men på hemmagräs är laget oerhört svårslagna. Borlänge-klubben Brage inledde säsongen förvånansvärt bra men formen har börjat hacka en aning den senaste tiden. Gästerna har dock med sig en seger i ryggen då Varberg besegrades senast med 1-0, där Markus Astvald gjorde matchens enda mål. På hemmaplan är BoIS befogade favoriter och visst bör man åtminstone greja ett kryss här? Utgå från hemmalaget.


5. Värnamo - IK Frej 1

I Värnamo är det ett minst sagt ångestladdat bottenmöte på Finnvedsvallen. Hemmalaget är tabelljumbo i Superettan och har fem raka förluster i bagaget. Senast stod man dock upp bra mot Jönköping Södra där Alexander Jallow gjorde matchens enda mål. IK Frej har spelat upp sig på slutet men gästerna ligger fortfarande på negativt kval. Förra säsongen när lagen drabbades samman på Finnvedsvallen vann Värnamo med 3-0, och här bör man trots den svaga formen ha god poängchans. Utgå från den lågt streckade ettan men gardera omgående!


6. Örgryte - Norrby 1

Örgryte är som dag och natt jämfört med fjolåret. ÖIS inledde säsongen fenomenalt och är med i toppen av tabellen efter att en dryg tredjedel av Superettan har spelats. Hemmalaget kommer senast från en 4-4 match i Orginalderbyt mot GAIS, vilket måste gett en sur eftersmak eftersom ÖIS hade ledningen med drygt tio minuter kvar av matchen. Ett positivt besked mot GAIS var dock att Diego Montiel var tillbaka från sin skada. Norrby går tungt och ser ut att vara ett bottenlag även i år. Gästerna förlorade senast mot Öster med 0-3 och känslan är att man får det oerhört svårt att lösa någon poäng här. Gjuten etta!


7. Mjällby - Oskarshamn 1

Över till Division 1 Södra där det vankas seriefinal på Strandvallen i Sölvesborg! Mjällby som leder Söderettan var sånär att knipa en Superettan-plats från Örgryte i fjol. Den här säsongen har börjat bra och på Strandvallen har Sölvesborg-klubben idel segrar. 14 av de 15 senaste hemmamatcherna har slutat med segrar! Oskarshamns AIK tappade poäng senast mot bottenlaget Skövde AIK och ska man lösa några poäng här måste laget upp ett par snäpp. I fjol tog Mjällby fyra poäng mot Oskarshamn där mötet på Strandvallen slutade med hemmaseger. Hemmasegern ligger även närmast till hands här och när ettan streckas lågt så synar vi Mjällby utan någon större fundering. 


8. Oddevold - Ängelholm 1

Oddevold har efter en fin inledning börjat hacka. På de tre senaste matcherna har laget bara tagit 1 pinne, men hemma på Rimnersvallen i Uddevalla har Oddevold imponerande siffror. På lagets fem hemmamatcher i Söderettan har laget samlat ihop 13 poäng. Ängelholm har i sin tur det förtvivlat svårt på resande fot. Hemmasegern mot Mjällby följdes upp med en 0-4 förlust mot Ljungskile senast och det var gästernas fjärde raka nederlag på bortagräs. Oddevold streckas lågt så utgå definitivt från ettan. Rimlig spik under 60 procent!


9. Skövde - Eskilsminne 2

Trots en mindre smickrande tabellplacering har Skövde visat ganska fin form på slutet. På lagets sju senaste matcher har bara en av dessa slutat med förlust. Det var den anmärkningsvärda 0-5 förlusten mot dåvarande tabelljumbon Husqvarna. Eskilsminne kommer senast från en förlust hemma mot Lunds BK, men dessförinnan hade Helsingborgs-klubben fem raka segrar. På resande fot har gästerna trivts ganska bra och runt 40 procent känns tvåan som en väldigt intressant utgång.


10. Åtvidaberg - Torns IF 2

Åtvidaberg sjunker allt längre ner i seriesystemet. ÅFF som spelade i Allsvenskan 2015 trillade ur Superettan i fjol och nu är laget tabelljumbo i Söderettan. Det ser betydligt bättre ut för Torns IF som spelade i Division 2 i fjol. Gästerna är obesegrade i de fyra senaste matcherna och laget har två raka seger i Söderettan. Dessa har kommit mot topplagen Oskarshamn och Tvååker. Dessutom vann Torn sin DM-match mot IF Lödde i tisdags vilket gör att laget är klara för nästa års upplaga av Svenska Cupen. Trots den skilda tabellplaceringen och formen så streckas tvåan lågt. Vilket gör att gästerna måste synas först!


11. Forward - Nyköping X

I Division 1 Norra kommer nykomlingen BK Forward från en lyckad derbyvecka där det blev fyra poäng mot Örebro-lagen Karlslund och Rynninge. Nyköping tog i veckan sig vidare i Svenska Cupen efter att ha besegrat Aspudden-Tellus efter straffsparksläggning. I Norrettan har dock Bissarna gått ganska tungt under våren men laget börjar visa något bättre form och är nu obesegrade i tre raka matcher. Hemmalaget streckas alldeles för hårt så plocka med alla tecken och håll tummarna för Nyköping som rensar fint bland kupongerna.


12. Syrianska - Karlslund 1

I Södertälje hittar vi en av kupongens tydligaste favoriter. Fjolårets Superettan-lag Syrianska har börjat steppa upp i Norrettan. Nu ligger Södertälje-klubben fyra i tabellen efter elva spelade matcher, trots en mycket svag inledning på säsongen. Karlslund är nästjumbo i Division 1 och på bortagräs firar man inga större triumfer. Faktum är att Karslund bara plockat två pinnar på resande fot den här säsongen och den bortastatistiken lär inte bättras på här mot ett formtoppat Syrianska. Solklar etta!


13. Piteå - Rosengård 2

Kupongen avslutas med ytterligare en seriefinal, den här gången från Damallsvenskan mellan serieledarna Piteå och FC Rosengård. Rosengård som har flest Allsvenska titlar på damsidan slutade på en andraplacering i fjol bakom Linköping. Skåningarna har ett stjärnspäckat lag med Anja Mittag och Lotta Schelin som spjutspetsar! Piteå har idel segrar efter sju matcher men känslan är att norrlänningarna kommer allt närmare ett nederlag. Senast besegrades Linköping där Cecilia Englund gjorde det avgörande målet på tilläggstid. Tvåan streckas oerhört lågt hos det svenska folket och Rosengård som ska vara det bättre laget i grunden måste synas först!


 

Kassaskåpet! - Syrianska

Botten mot toppen i Norrettan och det är minimalt med faktorer som talar för någon skräll. Syrianska har hittat stilen samtidigt som bottenlaget Karlslund är usla på resande fot. Dessutom har Syrianska ett betydligt bättre spelarmaterial som bör kunna göra skillnad här. Som sagt - solklar etta!

 

Varningen! - Nyköping

Nykomlingen BK Forward har förvisso gjort en fin vårsäsong, men känslan är att laget är något sämre än vad tabellen visar. Omvända roller är det hos Bissarna som har tre matcher utan nederlag. Tvåan under 20 procent är en utmärkt chansning för den som söker lite saftigare utdelning.

 

144 rader

1. Kroatien - Nigeria 1
2. Peru - Danmark 1x2
3. Gefle - Öster x2
4. Landskrona - Brage 1
5. Värnamo - Frej 1x
6. Örgryte - Norrby 1
7. Mjällby - Oskarshamn 1
8. Oddevold - Ängelholm 1
9. Skövde - Eskilsminne x2
10. Åtvidaberg - Torns x2
11. Forward - Nyköping 1x2
12. Syrianska - Karlslund 1
13. Piteå - Rosengård 2

 

1296 rader

1. Kroatien - Nigeria 1
2. Peru - Danmark 1x2
3. Gefle - Öster x2
4. Landskrona - Brage 1x
5. Värnamo - Frej 1x2
6. Örgryte - Norrby 1
7. Mjällby - Oskarshamn 1
8. Oddevold - Ängelholm 1
9. Skövde - Eskilsminne x2
10. Åtvidaberg - Torns x2
11. Forward - Nyköping 1x2
12. Syrianska - Karlslund 1
13. Piteå - Rosengård 1x2