Topptipset sparkar igång med tre matcher från Fotbolls-VM där matchen mellan Portugal och Spanien kittlar lite extra. Utöver fotbollen från Ryssland bjuds vi på en match från Finland, ett Norrlandsderby i Division 2, och tre matcher från den irländska ligan.

Spela på Topptipset här!

 

Spelstopp: 13.59


1. Egypten - Uruguay 2

För första gången sedan 1990 spelar Egypten fotbolls-VM, otroligt kul! Inte minst med tanke på att nationen har fått fram en sådan spelare som Mohamed Salah som man definitivt vill se på den här scenen. Salah har dock haft stora bekymmer med sin axel efter Champions League-finalen och det är fortfarande inte helt hundra om Liverpools stjärnskott kommer till spel i öppningsmatchen. Uruguay underskattas ofta av den breda massan. Faktum är att de ljusblå kom tvåa i det sydamerikanska kvalet bakom Brasilien och tittar man på truppen så är det klass rakt igenom. Centrallinjen håller yppersta världsklass och allt annat än en åttondelsfinal är oacceptabelt med tanke på vilken tacksam grupp man hamnat i. Tvåan är tillförlitlig!

 


2. Marocko - Iran 2

I Grupp B har vi ett intressant möte mellan två lag som mer eller mindre känns piskade att vinna för att ha chansen att blanda sig i något avancemang, detta då de andra två motståndarna i gruppen är Portugal och Spanien. Marocko, som tränas av den rutinerade fotomodellen Hervé Renard, tog sig till VM utan att släppa in ett enda mål i sin kvalgrupp! Iran gick precis som Marocko obesegrade genom kvalet och vann sin kvalgrupp med hela sju poäng före Sydkorea. Och precis som Marocko har asiaterna ett ramstarkt försvar. Målsnålt och ovisst är känslan. 1-0, 1-1, 0-1 känns som tre mycket troliga utfall. Utgå från tvåan som ser ut att erbjuda klart bäst spelvärde. Men har ni råd så plocka med samtliga tecken!

 


3. Portugal - Spanien 2

Kupongens smällkaramell! De regerande Europamästarna Portugal ställs mot Spanien som har samlat på sig två EM-guld och ett VM-guld under 2000-talet. Vilken toppmatch! Spanien vann sin kvalgrupp före Italien och under våren har spanjorerna även gjort det bra där 6-1 segern mot Argentina sticker ut. Faktum är att senaste gången Spanien förlorade en fotbollsmatch var i åttondelsfinalen mot Italien i EM 2016. Trots EM-guldet 2016 så är känslan att spanjorerna bör ligga steget före portugiserna. Jämför man trupperna så skiljer det ett par nivåer. Dessutom blir inte Cristiano Ronaldo yngre med åren. Spanien får tipset i öppningsmatchen.

 


4. Turku PS - FC Lahti 2

I det finska finrummet reser FC Lahti västerut för att gästa tabelljumbon Turku PS i Åbo på Paavo Nurmi Stadion. FC Lahti som bara förlorat en match under säsongen i Veikkausliiga har bara tre pinnar upp till tabelltvåan KuPS, trots två matcher mindre spelade. Turku PS har det oerhört tungt och laget har inte vunnit sedan den 21:a april. På hemmaplan är man dock svårslagna och faktum är att Turku bara släppt in två mål på de fem senaste hemmamatcherna. Sett till streckningen har gästerna blivit lite väl stora favoriter så i jakten på utdelning tar vi med krysset omgående!

 


5. Bodens BK - Piteå IF X

Det vankas derby i Division 2 Norrland där Boden tar emot Piteå. När lagen drabbades samman på Boden Arena i fjol slutade det 0-0 och mycket talar för att det även blir en jämn tillställning här. Båda lagen kommer det spel med väldigt övertygande form. Boden vann senast mot Härnösand med 4-0 och det var lagets sjunde raka match utan förlust. Piteå kommer också med en seger i bagaget då Örnsködsvik-laget Friska Viljor besegrades med 2-1 och det var Piteås fjärde seger på de fem senaste matcherna. Ovisst var magkänslan. Plocka med alla tecken och luta er tillbaka!

 


6. Bray Wanderers - Waterford 2

I det irländska finrummet har Waterford kopplat ett stadigt grepp om tredjeplatsen. En tredjeplats innebär kvalspel till Europa League så motivationen lär vara hög hos gästerna som slutade på sjätteplats i fjol. Bray Wanderers är tabelljumbo och mycket talar för att hemmalaget kommer att få det oerhört svårt att hänga kvar i irländska Premier Division. Bray Wanderers förlorade 0-5 senast mot Shamrock Rovers och det var lagets fjärde förlust på de fem senaste matcherna. Tvåan ser ut att erbjuda riktigt fint spelvärde vilket gör att Waterford känns som en fullt rimlig spik!

 


7. Derry City - Dundalk 2

Det är ett bra spikläge även i Nordirland där topplaget Dundalk ska försöka ta sin nionde raka seger. Derry City ligger på den övre halvan av tabellen men formen är något sviktande. Hemmalaget vann förvisso senast mot Bohemians men dessförinnan hade laget tre raka förluster. Dundalk som dominerar den irländska fotbollen tillsammans med Cork City. Derry har bara vunnit en av sina 20 senaste matcher mot Dundalk och lite talar för att man ska rubba Dundalk på fredag. Klar tvåa. Även här till mycket bra spelvärde!

 


8. St. Patricks - Sligo Rovers 1

Vi rundar av kupongen med mötet på Richmond Park mellan St Patricks och Sligo Rovers. Hemmalaget kommer från fyra raka förluster där det har släppts in lite väl mycket mål. På Richmond Park är laget dock stabila med resultatraden 6-2-2 där båda förlusterna har kommit mot serieledarna Cork City. St Patricks känns som rättmätiga favoriter hemma mot Sligo Rovers som är tio poäng bakom hemmalaget i tabellen. Men med tanke på St Patricks formkurva bör ettan garderas tidigt!


 

Kassaskåpet! - Dundalk

Dundalk är tillsammans med Cork City flera nivåer bättre än övriga lag i den irländska ligan. Derry City har genom åren haft det förtvivlat svårt mot Dundalk och kommer även få det här. Kassaskåpssäker spik!

 

Varningen! - Iran

Mötet mellan Asiens bästa lag och Marocko känns helt vidöppet. Men oddsen och streckningen säger något annat, som därmed bör utnyttjas. I en öppen match går vi dit värdet finns och streckar från höger.

 

 

72 rader

1. Egypten - Uruguay 2
2. Marocko - Iran 1x2
3. Portugal - Spanien x2
4. Turku PS - FC Lahti x2
5. Bodens BK - Piteå IF 1x2
6. Bray Wand. - Waterford 2
7. Derry City - Dundalk 2
8. St. Patricks - Sligo R. 1x

 

324 rader

1. Egypten - Uruguay x2
2. Marocko - Iran 1x2
3. Portugal - Spanien 1x2
4. Turku PS - FC Lahti 1x2
5. Bodens BK - Piteå IF 1x2
6. Bray Wand. - Waterford 2
7. Derry City - Dundalk 2
8. St. Patricks - Sligo R. 1x