Gruppspelet i Champions League rullar vidare under onsdagen. Samtliga åtta matcher hämtas återigen från turneringen där vi bjuds på ett antal riktiga godbitar. Störst, bäst och vackrast är dock mötet i Turin där en viss Cristiano Ronaldo jagar sitt första Champions League-mål för säsongen mot sin gamla klubb Manchester United!

Spelstopp: 18.54

 

  1. Bayern München - AEK Athen 1

Kräftgången fortsätter i södra Tyskland. Den före detta tyska maskinen tappade återigen poäng i helgen när Freiburg besökte Allianz Arena och klubbens sämsta säsongsinledning på nära tio år är ett faktum. Niko Kovac hänger följaktligen löst vilket symboliseras ganska bra av att spelarfruarna nu går ut och öppet hånar tränaren i sociala medier. Trots ett invärtes hela havets stormar ska dock kvalitén vara tillräckligt stor för tre poäng hemma mot AEK Athen. När lagen möttes för två veckor sen vann tyskarna med 2-0 i Aten utan att göra någon jättematch. FC Hollywood tar tre poäng!

 

  1. Benfica - Ajax X

Rond 2 i kampen om den förmodade andraplatsen bakom Bayern när returmatchen mellan Benfica och Ajax går av stapeln på Estádio da Luz i Portugal. Förra matchen vann Ajax efter att Noussair Mazraoui smällde in matchen enda mål i den 92:a minuten. Benfica har efter det tunga nederlaget i Amsterdam förlorat ytterligare två matcher och är inne i en liten svacka. Hemmafördelen väger dock upp och även om Ajax är bättre än på länge är det få lag som åker och vinner i örnnästet i Lissabon. Krysset garderas i första hand med ettan! 

 

  1. CSKA Moskva - Roma 2

Roma blandar och ger i Serie A. Två raka kryss gör att laget nu trillat ner från topp 4. I Champions League går det dock bättre där den inledande förlusten mot Real Madrid följts upp av 5-0 mot Plzen och 3-0 mot CSKA. Ryssarna är således ute efter revansch hemma i Moskva och med tanke på lagets hemmafacit är det inte alls otänkbart. I den ryska huvudstaden har bland annat Real Madrid besegrats så även om Roma är ett bättre lag än ryssarna är det ovisst. Knapp fördel bortalaget, men det sällan kul att åka till ett kyligt Moskva och det kan gå lite hur som helst. Breda penseldrag på större system!

 

  1. Juventus - Manchester United 1

Senast lagen möttes i Manchester var det en ren uppvisning av Juventus. Efter Dybalas 1-0 i den 17:e minuten stängde den gamla damen ner matchen fullständigt och United skapade i princip inte en målchans över 90 minuter. Vi går en liknande matchbild till mötes här där Mourinhos brist på offensiva nycklar helt enkelt inte kan låsa upp ett försvar av Juventus kaliber. Juve är obesegrade under säsongen hittills och kommer så förbli efter onsdagens drabbning där italienarna är ett nummer för stort för krampaktiga engelsmän. Den engelska fotbollen verkar i nuläget vara något överskattad hemma i sofforna och stannar ettan under 55 procent är det ingen dum spik!

 

  1. Lyon - Hoffenheim 1

Vi beger oss till Frankrike härnäst när Lyon tar emot Nagelsmanns Hoffenheim. Senast lagen möttes var riktig klang och jubelföreställning som helt rättvist slutade 3-3. Lagen står därför på sex respektive två poäng i Grupp F vilket betyder att Lyon, så länge City vinner, säkrar slutspelsplatsen vid seger. Det betyder också att Hoffenheim inte har råd att förlora vilket givetvis ger matchen en extra krydda. Lagen har likvärdig form där Lyon spelat in åtta pinnar medan Hoffenheim har nio de senaste fem ligamatcherna. I övrigt är Nabil Fekir dock tillbaka efter lite skadeproblem vilket är en given förstärkning för Les Gones. Lyon är i kraft av hemmaplan knapp favorit, men här bör det garderas!

 

  1. Manchester City - Shakhtar Donetsk 1

City går på som en slåttermaskin i Premier League. I helgen slogs Southampton tillbaka med 6-1 efter en rejäl uppvisning där laget dessutom såg ut att gå på halvfart. Liknande matchbild såg vi också för två veckor sen i Ukraina där de ljusblå vann med 3-0 efter spel mot ett mål. Shakhtar hade inget att sätta emot på hemmaplan och har det inte här heller. Manchester City är helt enkelt för bra och ettan spikas oavsett procent!

 

  1. Valencia - Young Boys 1

Hemma i Schweiz går Young Boys som vanligt starkt. Formen har dock inte översatts till det europeiska cupspelet där laget endast mäktat med en poäng. Den kom mot just Valencia i förra omgången efter en sällsynt sömnig historia som slutade 1-1. Sömnig är också ordet som bäst beskriver Valencias offensiv, som trots spelare som Rodrigo, Gameiro och Michy Batshuayi gjort minst mål i La Liga med sju stycken på elva matcher. Fladdermössen har dock endast förlorat tre matcher under säsongen (alla tävlingar) så att belgarna skall åka hem med alla tre poäng känns osannolikt. Valencia är i grunden ett bättre lag och får gälla som knapp favorit på Mestalla. 1X!

 

  1. Viktoria Plzen - Real Madrid 2

Det var knappast någon hemlighet att Julen Lopeteguis dagar i Real Madrid var räknade. Efter kölhalningen med 1-5 på Camp Nou var således måttet rågat för Florentino Perez och spanjoren fick gå. In kom gamle klubbikonen Santiago Solari för att rädda det som räddas kan. Med 6-0 på två matcher har starten varit åtminstone resultatmässigt klart godkänd även om spelet är fortsatt svagt för ett lag med den spelartruppen. Trots att spelet hackar är det dock inget snack om att Real är favorit mot ett Plzen som är flera klasser sämre. Tvåan är en ruggigt fin värdespik!

 

Kassaskåpet! - Manchester City

Manchester City går som tåget och mosar allt motstånd i Premier League. Efter en nyttig läxa i ödmjukhet mot Lyon är det heller inget snack om saken i Champions League. Shakhtar har inget att hämta i Manchester!

 

Varningen! -  Hoffenheim         

Hoffenheim har efter krysset mot Lyon 8-1 i målskillnad på två ligamatcher och laget öser in mål. Bortsett den tyska cupen har laget gjort hela 14 mål de senaste fyra och mot ett ganska svagt franskt försvar kan det räcka långt. Tvåan ska med på större system!

 

32 rader

  1. B.München - AEK Athen 1
  2. Benfica - Ajax 1x
  3. CSKA Moskva - Roma x2
  4. Juventus - Man United 1x
  5. Lyon - Hoffenheim 1x
  6. Man City - Shakhtar 1
  7. Valencia - Young Boys 1x
  8. V.Plzen - R.Madrid 2

 

144 rader

  1. B.München - AEK Athen 1
  2. Benfica - Ajax 1x2
  3. CSKA Moskva - Roma x2
  4. Juventus - Man United 1x
  5. Lyon - Hoffenheim 1x2
  6. Man City - Shakhtar 1
  7. Valencia - Young Boys 1x
  8. V.Plzen - R.Madrid x2