Topptips med internationell touch, utöver den gastkramande streckstriden i Allsvenskan. Kan segerlösa engelsmän vända trenden? Är en till synes omöjlig sak på gång att ske i Spanien? Hur bra är Köln utanför sin hemstad? Många jämna tillställningar väntas och då premieras kunniga tippare. Åtta rätt hägrar!

Spelstopp: 18.59

 

 1. Huddersfield - Fulham 2

Deppiga miner i Huddersfield då sommarens värvningar inte råder bot på förra säsongen stora aber; målskörden, som i fjol var sämst av alla i Premier League och som hittills inte ens når 0,5 mål per match. Det verkar bara bli två i finrummet för The Terriers. Londongänget Fulham är förhållandevis öppna bakåt men flertalet insläppta har gjorts av topplag som Arsenal, City och Tottenham. Klart godkända framåt och The Cottagers har hittills gjort bra insatser mot lag på sin egen nivå. På John Smith’s Stadium har gästerna från huvudstaden stor chans att få dricka segeröl, gardera dock.

 

 1. Dalkurd - Djurgården 2

Nervöst värre för Dalkurd som ser ut att gå mot ett ännu mer nervöst kval mot AFC Eskilstuna. De vitklädda har tagit en del poäng på sistone men det är nästan alltid mot svaga lag som Trelleborg och Elfsborg. Tveksam form således. Gästande DIF trodde många redan hade stämplat ut för säsongen men faktum är att formen är god (ingen förlust på fem matcher) poäng mot AIK och Peking. 28 mål framåt har Dalkurd mäktat med, inget blårändernas backlinje utan avstängde Erik Johansson inte klarar av.

Även om värdarna är lågt streckade saknar de kvaliteterna för att kunna hålla jämna steg med stockholmarna. Trolig två uppe i Gävle.

 

 1. Elfsborg - Brommapojkarna 2

Vad skönt att året snart är slut tänker säkerligen en del i Borås efter den pina 2018 har varit. Västsvenskarna var riktigt illa ute i somras men har nu alltså säkrat kontraktet efter 0-0 mot Dalkurd på samma konstgräs som batalj utkämpas på. Just på konstgräs trivs BP väldigt bra, 20 insamlade poäng av 20 har tagits på den gröna plasten.

Kaib och Gustafsson borta i ett omotiverat Elfsborg öppnar upp för svartröda gäster.

Riktigt bra värde på tvåan, vill man vinna stort ska den med. Kryssgardera på större system.

 

 1. Sirius - Kalmar FF 1

Det tuffa andraåret är förbi för värdarna och nu kan klubben på allvar börja etablera sig i vår högstaserie. De blåsvarta har endast en förlust på de senaste sju omgångarna och vid ett flertal tillfällen i år har segrarna bärgats sent. Starkt både fysiskt och psykiskt. De rödvita har efter att kontraktet säkrades inte direkt sprungit ihjäl sig (seger senast mot TFF var den första på tio matcher) och saknar troligtvis en småländsk rival att stångas med för att inte hamna i dvala. I Sirius är strikern Gustafsson borta på grund av avstängning men det oroar inte eftersom laget har flera pålitliga målskyttar. KFF borde inte vålla några problem för Uppsalalaget, trolig etta.

 

 1. Trelleborg - Östersund X

Superettan hägrar för jumbon TFF men innan så sker tänker skåningarna spela för både färger och överlevnad. I Trelleborg har de blåklädda plockat en del poäng och motståndarlag vittnar många gånger om de atmosfäriska svårigheterna på sydkusten (läs: blåsten). Poplaget från 2017 har under 2018 haft en reaktion och inte presterat lika bra efter spelarflykten. Vad norrlänningarna har att spela för är oklart och den långa resan inspirerar inte, dessutom är försvararna Sundberg och Mukiibi kvar uppe i Jämtland på grund av avstängning. Spikkrysset på Vångavallen bottnar i att skåningarna går för seger men förmår inte nå hela vägen mot ett skickligare men håglöst ÖFK.

 

 1. Espanyol - Athletic Bilbao 1

Finfin femteplats för värdarna mycket tack vare förmågan att besegra lag längre ner i tabellen samt Borja Iglesias imponerande målsnitt på 0,5 per match. Hemma i Katalonien har de blåvitrandiga gått rent och endast släppt in en ynka boll. Ingen vinst på nio matcher för baskiska Bilbao, riskerar den anrika klubben att åka ur La Liga för första gången någonsin? Klart är i varje fall att lagets målkung Iker Muniain inte kan bära hela laget på sina axlar själv, inte omöjligt att klubbledningen förstärker truppen i vinter. Espanyol må vara överstreckat men då gästerna är i fritt fall känns hemmasegern som väldigt trolig. Spika ettan!

 

 1. Vejle - Horsens 1

Jyllandsderby! Gästerna i Vejle är inne i en jobbig period då laget fått jaga boll i både hemmakrysset mot Nordsjälland (3-3) samt cuputtåget mot Ålborg (0-1). Mycket av Horsens relativt goda tabelläge beror på den fina starten laget hade, nu verkar det som att formkurvan pekar i backen. Vejle Stadiums värdar har lite problem med form och resultat men är hyfsade hemma, när de väl får spela där (av de senaste fem tävlingsmatcherna har endast en spelats framför hemmafansen). Balanserad match väntas, sätt ettan initialt och släng sedan in så många tecken det finns kapital för.

 

 

 1. Hamburg - Köln 2

Sist men inte minst har vi charmiga 2. Bundesliga och vilket möte! Båda trillade ur högstaligan i maj men toppar inför omgången tabellen. Värdarna har kämpat med form och spel, därför fick Christian Titz lämna tränarbänkar till förmån för Hannes Wolf som vann sin debutmatch senast. Kommer han även få igång målmaskineriet som hackat en del? Något sämre form har FC Köln men på resande fot är de nästan fläckfria med 13 av 15 inspelade poäng och 13-5 i målskillnad. Med seriens klart bästa offensiv ser sejouren i andradivisionen ut att bli ettårig och då får fansen dricka massvis av “kölsch” i maj! Besökarna visar Bundesligatakter på bortaplan, trolig tvåa i den stora hamnstaden.

 

Kassaskåpet! - Espanyol

Tabelläget, formen, defensiven och motståndet. I matcher som dessa i La Liga brukar de bättre lagen sällan klanta till det och katalanerna ligger femma i världens bästa liga av en anledning. Bilbao får det tufft på Cornellá El Prat.

 

Varningen! - Brommapojkarna

Elfsborg har äntligen säkrat kontraktet och vill säkerligen att den pinsamma säsongen bara ska ta slut. Tar emot ett högmotiverat BP som spelar på sitt favoritunderlag. Skrällen ligger i luften.

 

32 rader

 1. Huddersfield - Fulham X2
 2. Dalkurd - Djurgården X2
 3. Elfsborg - BP 2
 4. Sirius - Kalmar FF 1X
 5. Trelleborg - Östersund X
 6. Espanyol - Athletic B. 1
 7. Vejle - Horsens 1X
 8. Hamburg - Köln X2

 

144 rader

 1. Huddersfield - Fulham 1X2
 2. Dalkurd - Djurgården X2
 3. Elfsborg - BP X2
 4. Sirius - Kalmar FF 1X
 5. Trelleborg - Östersund X
 6. Espanyol - Athletic B. 1
 7. Vejle - Horsens 1X2
 8. Hamburg - Köln X2