Det är fullt fokus på Champions League på tisdagens Topptips där samtliga åtta matcher hämtas från Europas största klubblagsturnering. Atlético mot Dortmund på Wanda Metropolitano, Inter mot Barcelona på San Siro och Napoli mot PSG på San Paolo sticker alla tre ut lite extra och det gäller att hitta rätt bland garderingarna för att nå 8 rätt!

Spelstopp: 18.54

 

  1. Atlético Madrid - Borussia Dortmund X

Diego Simeones Atlético Madrid är inne i sin förmodligen sämsta period sedan argentinaren tog över klubben för drygt fem år sedan. I helgens ligaomgång mäktade de rödvita endast med ett 1-1 resultat mot bottenlaget Leganés. Det var de rödvitas femte kryss på elva ligamatcher. Än sämre gick det i senaste Champions League-matchen som förlorades med hela 0-4 mot Dortmund. Det var blott andra gången Jan Oblak fick släppa fyra eller fler bollar förbi sig i Atléticotröjan. Nu väntar alltså returmatch i Madrid mot ett Dortmund som går som på räls under Lucien Favre. Med nyförvärven Paco Alcácer och Axel Witsel i spetsen samtidigt som evigt unge Marco Reus och underbarnet Jadon Sancho härjar vidare på varsin kant är tyskarna sylvassa framåt. Diego Godin, Koke och Diego Costa är tveksamma till spel för hemmalaget vilket gör att det kan sluta hursomhelst. Helgardera på större system!

 

  1. Crvena Zvezda - Liverpool 2

Det mest uppseendeväckande med denna på förhand mycket ensidiga historia är att Xherdan Shaqiri lämnas hemma i Liverpool på grund av sin målgest mot Serbien under sommarens VM. Allt för att engelsmännen ska kunna ha fullt fokus på matchen och inget annat. Får det avsedd effekt kan inte hemmalaget stoppa gästerna som är minst en storlek för stora för Röda Stjärnan, som efter ett inledande kryss torskat med 1-6 mot PSG och 0-4 mot Liverpool. Jürgen Klopps mannar tappar inte greppet om gruppen här!

 

  1. Inter - Barcelona X

Det är mer eller mindre åtta år sedan vi såg ett Inter som på allvar kunde konkurrera i Europa. Nu är de bålsvarta tillbaka på den högsta nivån där Luciano Spallettis manskap, med nio segrar på de senaste tio, ser ut att göra upp med Tottenham om platsen bakom Barcelona i grupp B. Ett Barcelona som med 5-1 mot Real och 2-0 mot just Inter visat att de kan klara sig även utan världens bäste Lionel Messi som kommer inleda den här matchen på bänken. Någon bänk kommer det dock inte bli för Luis Suárez, som bortsett nämnda argentinare var den förste att göra hattrick i ett El Clásico sedan Romario för 30 år sedan. Barcelona behöver en pinne för att säkra gruppsegern. Ett resultat säkert även Inter tycker är okej med tanke på läget i gruppen. Utgå från krysset.

 

  1. Monaco - Club Brügge 1

Thierry Henrys återkomst till Monaco har ännu inte givit frukt. Spelet har dock lyft sig och när store målskytten Falcao är klar för spel ser det ut att ljusna för de rödvita. Förra matchen dessa lag emellan slutade 2-2 i Belgien med mersmak för fransmännen som ledde matchen med både 1-0 och 2-1. Brügge har vunnit endast en match av de sju senaste vilket gör monegaskerna till knappa favoriter i returmötet på den franska rivieran. 1X.

 

  1. Napoli - PSG 1

På San Paolo i Neapel går nästa match i grupp C:s getingbo av stapeln. Senast lagen möttes klarade PSG tursamt en poäng genom Ángel Di Marías drömstrut efter förhållandevis stor italiensk dominans matchen igenom. Liknande matchbild att vänta här där Carlo Ancelottis mannar varvar extremt cynisk försvarsfotboll med frejdig offensivlusta på ett imponerande sätt. De ljusblå har verkligen fått båda sidor av myntet när arvet från Sarri förvaltats av den gamle Milan-ikonen. I helgen vann de ljusblå enkelt mot Empoli med 5-1 hemma i Neapel efter ett hattrick av Mertens. Samtidigt besegrade parisarna Lille med 1-0 i Ligue 1:s tidiga seriefinal och på pappret har gästerna som bekant ett otroligt slagkraftigt lag. I Champions League är dock känslan otroligt nog att PSG som lag återigen inte riktigt räcker till. Knapp fördel Napoli!

 

  1. Porto - Lokomotiv Moskva 1

Porto har precis som väntat tagit stafettpinnen i grupp D och står på sju poäng efter tre omgångar. Förutom att Moussa Marega fortsätter leverera i Aboubakars frånvaro finns det mängder av kvalité i truppen beståendes av bland andra Casillas och Héctor Herrera. Lika väntat som att Porto skulle toppa gruppen var det att Lokomotiv Moskva skulle få det tufft. Ryssarna, som står på noll pinnar efter tre matcher, torskade hemmamötet mot portugiserna med 1-3 och klarade man det inte i Moskva gör man det knappast här heller. Porto vinner!

 

  1. Schalke 04 - Galatasaray 1

Efter en helt makalöst dålig säsongsinledning ser Schalke 04 nu ut att ha vaknat till liv efter semestern. Fjolårets Bundesligatvåa har efter 3-1 hemma mot Hannover i helgen nu spelat fyra matcher i följd utan nederlag. En av dessa fyra var förra mötet med Galatasaray som slutade med noll gjorda mål och varsin poäng. De blåvita återfinns därför på en andraplats i gruppen inför matchen och behöver tre poäng för att behålla greppet om slutspelsplatsen. Chanserna till seger ska dock vara goda då Gala har tolv matcher i följd utan seger i Champions League på resande fot. Turkarna reser dessutom till Tyskland efter att ha tappat 2-0 till 2-2 i Istanbul-derbyt mot Fenerbahce och självförtroendet bör således vara något stukat. Börja strecka från vänster!

 

  1. Tottenham - PSV 1

Både Tottenham och PSV står på en poäng i gruppen efter tre omgångar. Det gör mötet på Wembley till en riktig “måstematch” för båda lagen om det skall bli fortsatt spel när Champions League går in i slutspelsfasen. Senast lagen drabbade samman slutade det 2-2 efter ytterligare ett hjärnsläpp av lagkaptenen Hugo Lloris när han blev utvisad. Fransmannen är således avstängd här vilket faktiskt inte behöver vara något större avbräck. Gästerna kommer i god form och toppar Eredivisie med full pott efter elva omgångar där Hirving Lozano byggt vidare på VM-formen samtidigt som Luuk de Jong gör jobbet på topp. Tottenham är det bättre laget, men med Vertonghen, Wanyama, Dier, Dembélé och Rose på skadelistan är det upp till bevis. Knapp fördel hemmalaget!

 

Kassaskåpet! - Liverpool

Det är inget snack om saken i Serbiens huvudstad Belgrad. Liverpool är helt enkelt för bra för Röda Stjärnan som inte alls håller samma nivå.

 

Varningen! - PSV

Det är svårt att säga var Tottenham står nuförtiden. Wembley är inte den hemmaborg White Hart Lane var och i takt med att den nya arenan försenas tappar laget allt mer sting. PSV visade hemma i Eindhoven att de kunde såra Spurs med sitt vassa kontringsspel. Det kan holländarna göra även i London!

 

32 rader

  1. A. Madrid - B. Dortmund 1x
  2. C. Zvezda - Liverpool 2
  3. Inter - Barcelona x2
  4. Monaco - Club Brügge 1x
  5. Napoli - PSG 1x
  6. Porto - L. Moskva 1
  7. Schalke - Galatasaray 1
  8. Tottenham - PSV 1x

 

144 rader

  1. A. Madrid - B. Dortmund 1x2
  2. C. Zvezda - Liverpool 2
  3. Inter - Barcelona x2
  4. Monaco - Club Brügge 1x
  5. Napoli - PSG 1x
  6. Porto - L. Moskva 1
  7. Schalke - Galatasaray 1x
  8. Tottenham - PSV 1x2