Topptipset bjuder på en salig blandning matcher när ligorna som vanligt drar igång helgens omgång redan under fredagen. Åtta matcher hämtas från lika många ligor och även om det inte är världens sexigaste kupong på förhand så finns det gott om värde på flera håll. Det är bara att hålla i hatten när vi drar ner över kontinenten i jakt på den rätta raden!

Spelstopp: 19.59

 

  1. Cardiff - Wolverhampton 2

Premier League är först på kupongen ut när walesiska huvudstadslaget Cardiff tar emot Wolverhampton på Cardiff City Stadium. Hemmalaget har haft det jobbigt under säsongen och klarar sig undan sistaplatsen enbart tack vare målskillnad, med ynka åtta poäng efter 13 omgångar. Av dessa åtta poäng har dock sex bärgats de senaste fem matcherna så även om det ser mörkt ut är det inte längre helt becksvart. Wolves har efter en flygande start återigen kommit ner på jorden med ett par svaga insatser på rad. Faktum kvarstår dock att bortalaget har ett spel och en trupp av hög kaliber vilket alltid ger laget goda chanser att vinna fotbollsmatcher mot ett mediokert motstånd. Fördel Wolves!

 

  1. Fortuna Düsseldorf - Mainz X

Över till Deutschland där lyckan ler mer än vanligt mot nykomlingen och tillika nästjumbon Düsseldorf efter förra helgens poäng mot självaste Bayern München. Nu är det dock tillbaka till verkligheten och nya tag i jakten på lagets fjärde seger av sex möjliga (alla turneringar). Bortalaget då? Ja, förutom att Mainz 05 är Bundesligas mest målsnåla lag är det inte mycket som sticker ut från laget i mitten av tabellen. Kryss! 

 

  1. Rayo Vallecano - Eibar 2

Vi flyr den annalkande vinterkylan och styr skutan ner mot sydligare breddgrader för mötet mellan Rayo Vallecano och högtflygande Eibar i Madrid. På tal om lag från den spanska huvudstaden så fick faktiskt jättarna Real Madrid så sent som förra helgen känna på det baskiska stålet när Eibar vann med solklara 3-0 på Estadio Municipal de Ipuruna. Nästa huvudstadslag till rakning här alltså och det är inte mycket som talar för att Rayo skulle lyckas bättre än storebror. Hemmalaget ligger näst sist i tabellen med sju poäng efter 13 matcher. Eibar är favorit.

 

  1. St. Etienne - Nantes 1

Rundresan fortsätter till Frankrike där Claudio Ranieris gamla klubb Nantes beger sig inåt landet för mötet mot St Etienne. Där går hemmalaget ännu en stark säsong till mötes strax bakom Lyon, PSG och Marseille, och även om förra matchen slutade i en knapp bortaförlust mot just Lyon var det en fin insats. Nantes, med två raka kryss, parkerar i sin tur som brukligt i mitten av tabellen i vad som återigen ser ut att bli en intetsägande säsong. Detta trots att flyttryktade argentinaren Emiliano Sala, med elva mål hittills, fortsätter att ösa på framåt. Det grönklädda hemmalaget har ännu inte förlorat på hemmagräs denna höst och lär inte göra det nu heller. Strecka från vänster.

 

  1. Excelsior - Utrecht 2

Holland är det som pockar på uppmärksamheten härnäst där mittenlaget Excelsior tar emot Europaplats-jagande Utrecht. Gästerna har efter Dick Advocaat intåg gått som på räls med 21 poäng av 24 möjliga de åtta senaste ligamatcherna. Senaste matchen slutade med en övertygande 5-0 seger och formen talar sitt tydliga språk mot ett hemmalag som bara vunnit en av sina fyra senaste. Tvåan är en grym värdespik!

 

  1. Lokeren - Gent 2

I Belgien är det bråda dagar för jumbon Lokeren. Laget har endast vunnit två av 16 omgångar och det är inte mycket som talar för att de gulvita ska hålla sig kvar i det belgiska finrummet. I andra ändan av tabellen finner vi Gent som jagar vidare efter den sista slutspelsplatsen där de sex bästa lagen sedan gör upp om titeln i en inbördes miniliga. Med spjutspetsen Mbwana Ally Samatta (elva mål hittills) i högform pekar allt mot en bortaseger. Tvåa!

 

  1. Palermo - Benevento 1

Italien är det som suktar efter uppmärksamhet denna gång när Siciliens stolthet Palermo välkomnar Benevento till Medelhavets största ö. Det rosa hemmalaget har ett uttalat sikte inställt på Serie A vilket man visat med all önskvärd tydlighet även på plan. Laget leder därför tabellen med en match tillgodo på både tvåan och trean inför fredagens möte mot tabellfemman. Här stöter man dock på rejäl patrull då förra årets Serie A-lag Benevento har behållit större delen av truppen från i fjol. De är således inga duvungar på den här nivån och potentialen att ställa till problem för Palermo finns utan tvekan hos gästerna. Dessutom är hemmalaget extremt högt streckade vilket gör att värdet ligger på tvåan. En gaffel inte dum!

 

  1. Real Zaragoza - Cadiz 2

Vi riktar blickarna mot Zaragoza för kupongens sista match när laget från  Atlantkuststaden Cadíz tar flyget till nordöstra Spanien för match på klassiska La Romareda. Där går Zaragoza kräftgång både på plan, med sex raka hemmamatcher utan seger, och i tabell (fjärde sist). Bättre går det för Cadiz som tack vare sex raka segrar, vilket gör laget till det allra formstarkaste av samtliga lag i Spaniens två högsta serier, får gälla som favorit. Cadiz får sista ordet!

 

Kassaskåpet! - Gent

Bombspikarna är inte helt lätta att hitta på fredagens kupong. Gent har dock alla chanser i världen mot bedrövliga jumbon Lokeren som utöver en högst medioker trupp även ser ut att tagit ut jullovet i förtid.

 

Varningen! - Benevento

Vi ska inte stirra oss helt blinda på Palermo i toppen av tabellen här. Benevento spelade trots allt i Serie A i fjol och parkerar för närvarande på femte plats i tabellen endast fem poäng bakom det rosa hemmalaget. I skrivande stund finns tvåan till under 10 procent och vi kan leta både länge och väl utan att hitta bättre värde på annat håll!

 

32 rader

  1. Cardiff - Wolves 2
  2. Düsseldorf - Mainz x2
  3. Vallecano - Eibar x2
  4. St. Etienne - Nantes 1x
  5. Excelsior - Utrecht 2
  6. Lokeren - Gent 2
  7. Palermo - Benevento 12
  8. Zaragoza - Cadiz x2

 

144 rader

  1. Cardiff - Wolves x2
  2. Düsseldorf - Mainz 1x2
  3. Vallecano - Eibar x2
  4. St. Etienne - Nantes 1x
  5. Excelsior - Utrecht 2
  6. Lokeren - Gent 2
  7. Palermo - Benevento 1x2
  8. Zaragoza - Cadiz x2