Efter en dryg vecka i skärselden är det äntligen dags för klubblagsfotbollen att återigen göra entré på fotbollsscenen. Helgen smygstartas som brukligt nuförtiden redan på fredagen med ett Topptips där hela åtta ligor är i farten. Bottenmöte i Leverkusen följs upp av toppmöte i Lyon i vad som har potentialen att bli en ordentligt maxad lönehelg. Det enda som återstår är att skicka in en rad och luta sig tillbaka denna härliga fotbollsfredag!

Spelstopp: 20.29

 

  1. Bayer Leverkusen - Stuttgart X

Vi sparkar igång kupongen med ett möte mellan två riktigt stora besvikelser. Både Bayern och Stuttgart har trots dröser av kvalitétsspelare stått för horribla säsongsinlednigar. Efter en seger de inledande tio omgångarna lyckades dock tabelljumbon Stuttgart ta en otroligt viktig seger mot Nürnberg precis innan landslagsuppehållet. Laget ligger fortfarande sist, men nu endast två poäng från säker mark. Gamla Bayern Munchen-backen Holger Badstuber är skadad för gästerna, men trots det ska vi inte avskriva 2007 år mästare helt. Leverkusen har nämligen förlorat de två senaste matcherna med sammanlagt 1-7 och kusarna ligger därför endast tre poäng före gästerna. Två formsvaga gäng gör det ovisst. Börja i mitten!

 

  1. Lyon - St. Etienne 1

Lyon är det som gäller härnäst där Ligue 1 sticker in en match innan engelsmännen tar vid. Två av ligans allra formstarkaste spelare hittar vi i hemmalaget där Aouar och Depay gått från klarhet till klarhet hittills med fem mål vardera vilket gör att laget parkerar på fjärde plats endast två poäng efter tvåan Lille. St. Etienne är absolut inget dåligt lag, men segrarna tas i första hand på hemmagräs, och Lyon har sex raka utan nederlag. Hemmalaget får därför gälla som favorit hemma på Parc Olympique Lyonnais. Etta.

 

  1. Ipswich - WBA 2

Över kanalen till England och Portman Road där en tuff uppgift väntar för tabelljumbon Ipswich. Efter 17 omgångar har Ipswich vunnit blott en match. Becksvart alltså, och mycket tyder på att The tractor Boys kommer få slita ordentligt för att hänga kvar i serien. Inte blir det lättare när West Brom, med spelare som bland andra Jay Rodriguez och Dwight Gayle, kommer på besök. Gästerna vann övertygande mot ett Leeds i högform i sista omgången innan uppehållet och mycket talar för att gästerna bygger vidare på segersviten även här. Strecka från höger!

 

  1. Coventry - Peterborough 2

Vi stannar på de brittiska öarna men kliver ner en divison till League One. Magnus Hedmans gamla gäng Coventry bjuder här på ett ovisst möte mot tabellfyran Peterborough. Det ljusblå har överraskat som nykomlingar och ligger på en fin niondeplats, endast målskillnad från play-off. Ska det bli några poäng för hemmalaget gäller det dock att de håller reda på Boroughs Matt Godden, som med nio mål hittills ligger fyra i skytteligan. Man bör också ha i åtanke att Peterborough är seriens bästa bortalag vilket gör att tvåan känns som en tänkbar utgångspunkt. På större system ska man dock inte snåla på tecken.

 

  1. Club Brügge - Zulte Waregem 1

De regerande belgiska mästarna Club Brügge har vunnit de fem senaste fajterna mot Kiese Thelins gamla lånelag. Det är inte mycket som talar för att den sviten ska brytas här på Jan Breydel-stadion där hemmalaget inlett ligaspelet med resultatraden 6-1-0. De blåsvarta går från klarhet till klarhet både offensivt och defensivt vilket visades med all önskvärd tydlighet i 4-0 segern borta mot Monaco i Champions League strax innan uppehållet. Ettan spikas!

 

  1. Leganés - Alavés 2

Madridlaget Léganas gör inte mycket väsen av sig för den oinvigde. Det är dock inte nödvändigtvis en dum egenskap för ett lag med knappa resurser. Gurkodlarna gör nämligen sin tredje raka säsong i La Liga och är alltid tuffa att möta. Speciellt hemma på Estadio Municipal de Butarque där endast en match förlorats den här säsongen. Något att bita i således för ligafyran(!) Deportivo Alavés som med tanke på den smått sensationellt fina formen även fortsatt lär behålla svenske John Guidetti på bänken. Gästerna har vunnit mot lag som Real Madrid, Villareal och Celta Vigo denna säsong och även om det kommer bli jämt får man därför klä på sig favoritskapet även mot Leganés. Utgå från tvåan! 

 

  1. Granada - Sporting Gijón 1

I Segundan väntar en svår uppgift för Sporting Gijón. Efter sex raka säsonger i det spanska finrummet totalhavererade Granada säsongen 2016/17. Allt från dåvarande tränaren Tony Adams vilda men helt obegripliga gestikulerande på träningsplanen till familjen Pozzis allt mer avtagande engagemang innebar att nedflyttningen var oundviklig. Efter det har föreningen startat om rekordsnabbt och redan nu kan Andalusierna stoltsera med rejält stjärnspäckat lag där spelare som Rodri och den före detta Dortmund-anfallaren Adrián Ramos sticker ut. Fem segra och två oavgjorda är facit nere på sydkusten hittills vilket givetvis gör Granada till storfavorit mot ett formsvagt Sporting som endast spelat in en poäng de senaste tre. Etta!

 

  1. Verona - Palermo X

Sista ordet hämtar vi från Italien och Serie B där en oviss drabbning går av stapeln mellan Italiens två främsta jojo-lag. Samuel Gustafssons Hellas degraderades i fjol och säsongen innan dess var det Palermos tur att ta hissen ner i seriesystemet. Båda klubbarna siktar naturligtvis på att ta steget upp i finrummet igen den här säsongen  I den bemärkelsen är det fördel Palermo som just nu leder Serie B. Hellas ligger i sin tur fyra pinnar bakom den andra direktplatsen upp vilket gör detta till ett mycket betydelsefullt möte. Bägge lag är starka framförallt offensivt där hemmalagets Giampaolo Pazzini går en match i matchen mot de rosaklädda makedonska anfallsparet Trajkovski & Nestorovski. Krysset ligger närmst hjärtat i nuläget, men på med både hängslen och livrem på stora systemet!

 

Kassaskåpet! - Club Brügge

Det ska till motstånd av högre kaliber än Zulte Waregem för att de regerande belgiska mästarna ska tappa poäng i Jupiler League. Speciellt på Jan Breydel-stadion där laget bara tappat en poäng på hela hösten. Ett bortsvagt Zulte räcker inte till. 

 

Varningen! - Stuttgart

Det är två lag ordentligt under isen som gör upp på BayArena. I tabellen skiljer det endast tre poäng, och trots att Stuttgart är jumbo är Leverkusen så dåliga just nu att allt kan hända. Då är det verkligen på sin plats med en chanstvåa till under 15 procent!

 

32 rader

  1. Leverkusen - Stuttgart 1x
  2. Lyon - St. Etienne 1
  3. Ipswich - WBA x2
  4. Coventry - Peterb. x2
  5. C. Brügge - Zulte 1
  6. Leganés - Alavés x2
  7. Granada - Spo.Gijón 1
  8. Verona - Palermo x2

 

144 rader

  1. Leverkusen - Stuttgart 1x2
  2. Lyon - St. Etienne 1x
  3. Ipswich - WBA x2
  4. Coventry - Peterb. x2
  5. C. Brügge - Zulte 1
  6. Leganés - Alavés x2
  7. Granada - Spo.Gijón 1
  8. Verona - Palermo 1x2