Tisdagens Topptips bjuder återigen på Champions League. Flera fina fajter finns att välja på i tv-soffan när giganter som Real Madrid, Juventus, Bayern München och de två Manchester-lagen bjuder in till spel. Stora favoriter att vänta alltså och det kan därför vara värt att höja radinsatsen istället för att tvinga in garderingar när vi jagar värde på våra åtta rätt.

Spelstopp: 20.44

 

 1. Roma - Real Madrid 1

Efter fyra raka segrar tog smekmånaden abrupt slut för Santiago Solaris maränger. Detta efter 0-3 i baken mot lilla Eibar i Baskien där resultatet helt och fullt speglade matchbilden. Real Madrid var likbleka och enda chansen att tala om var ett taffligt Benzema-avslut i första halvlek som enkelt städades undan ett par meter från mål av Eibar-försvaret. Roma blandar och ger även dem, men på Olimpico har Giallorossi inte förlorat en Europamatch sedan 2016. Här har de alla chanser i världen att rubba ett Madrid utan varken struktur, självförtroende eller spets. Börja från vänster!

 

 1. Bayern München - Benfica 1

Bayern fortsatte höstens kräftgång med ytterligare ett poängtapp i helgen. Denna gång var det nykomlingen Düsseldorf som knep en poäng på Allianz Arena efter att ha hämtat upp ett 1-3 underläge. Positivt för FC Hollywood var dock att Thomas Müller skickade in dubbla kassar vilket såklart är viktigt för att avlasta Lewandowski. Om formen i ligan sviktar något så går det dock bättre i Champions League där tyskarna har tio poäng av tolv möjliga. Benfica har fyra pinnar på lika många försök och ingångsvärdena blir således sådana att tysk seger innebär säkrat avancemang för hemmalaget medan portugiserna åker ur. Det ter sig också som det troligaste utfallet. Die Roten behåller greppet om gruppen!

 

 1. Lyon - Manchester City 2

Efter förlusten mot just Lyon i gruppspelets allra första omgång har Pep Guardiolas mannar gått från klarhet till klarhet. I helgen var det West Hams tur att agera offerlamm i en match som var avgjord efter knappa 20 minuter. Slutsiffrorna skrevs till 4-0 vilket var i underkant trots att de ljusblå slog av på takten rejält i andra halvlek. Hemmalaget OL är även de inne i en fin svit med sju raka utan förlust (alla turneringar). Mycke tack vare en frejdig offensiv där spelare som Fekir, Depay och flyttryktade megatalangen Aouar producerar i hög takt. Trots detta är det svårt att se fransoserna behålla någon poäng i Lyon. Manchester City är helt enkelt för bra. Tre poäng till engelsmännen!

 

 1. Juventus - Valencia 1

Efter en till matchbilden sett helt osannolik förlust i förra omgången hemma mot Manchester United är det upp till bevis för Juventus, som vid seger säkrar avancemang. Upp till bevis är det även för gästande Valencia som troligen måste ta poäng för att inte vara borta från avancemang inför den sista gruppspelsmatchen. Förra fajten mellan lagen slutade med en komfortabel seger för den gamla damen trots att Ronaldo fick syna det röda redan efter halvtimmen på Mestalla. Sedan dess har dock fladdermössen ryckt upp sig och faktum är att laget bara förlorat en enda match av 13 spelade sedan 0-2 debaclet mot italienarna. Sju av dessa har dock slutat oavgjort. Juventus är solklara favoriter, men Valencia börjar trumma igång och är därmed väldigt svårslagna. Ettan garderas med krysset i jakt på utdelning!

.

 1. Manchester United - Young Boys 1

Det är sannerligen ingen sprudlande fotboll det bjuds på från den röda sidan av Manchester. I helgen blev det 0-0 mot Crystal Palace efter ytterligare en mellanmjölkstillställning från Mourinhos mannar. I Champions League har The Red Devils dock höjt sig jämfört med ligaspelet vilket inte minst segern borta mot Juventus vittnar om. Mot avhängda schweizare, som endast har en pinne och -8 i målskillnad, bör det således bara kunna sluta på ett sätt. United vinner!

 

 1. Hoffenheim - Shakhtar Donetsk X

Champions League-spelet avslutas i Hoffenheim där en på förhand mycket oviss historia går av stapeln. Det tyska hemmalaget, som spelade 3-3 i helgen mot Hertha Berlin, har öst på framåt även i Champions League. Det smäller dock i bägge ändar och trots att laget varit inblandat i hela 17 mål på fyra omgångar hittills i turneringen har bara tre poäng bärgats. Det lär det dock bli ändring på det här. Årets Shakhtar Donetsk är nämligen inte alls lika starka som tidigare upplagor med två pinnar och 4-13 i målskillnad så här långt. 1X bör räcka!

 

 1. Leicester - Southampton 1

Engelska Ligacupen är det som gäller härnäst där mötet mellan Leicester och Southampton hämtas. Efter den tragiska helikopterolyckan har The Foxes till synes haft svårt att samla krafterna fullt ut vilket lett till en rad oavgjorda resultat. 0-0 hemma mot Burnley innan landslagsuppehållet följdes upp med 1-1 borta mot Brighton i helgen. Poängen på sydkusten i lördags var dock stark med tanke på att laget redan låg under med 0-1 när James Maddison tog rött efter knappa halvtimmen. Gästande Southampton har det inte heller lätt för tillfället. Hamnstadens stolthet har nämligen gått mållösa från fem av lagets nio senaste matcher. Helt enkelt för dåligt för en trupp av den kalibern och ska laget få något ut av säsongen är det kanske Ligacupen som gäller. Mark Hughes behöver en triumf här och lär mönstra starkast möjliga manskap mot ett Leicester som har har svårt att vinna. Hemmalaget är favorit men Southampton ska inte räknas bort!

 

 1. Leeds - Reading 1

Kupongens slutord hämtas från Leeds där Marcelo Bielsas galna gäng fortsätter resan mot Premier League. The Whites ligger inför omgång 19 på en finfin tredjeplats i The Championship där Bristol City städades av utan större problem i lördags. Reading befinner sig precis som i fjol i motsatt ände av tabellen och även om formen är något uppgående ligger ett tungt, men fullt berättigat favoritskap på hemmalaget på Elland Road. Börja från vänster!

 

Kassaskåpet! - Bayern München

Trots en något sviktande ligaform är det inget snack om att Bayern är en europiesk stormakt hemma på Allianz Arena. Benfica har inte alls övertygat denna höst och då rubbar man inte de tyska giganterna.

 

Varningen! - Southampton

Det är inte helt lätt att hitta en spelvärd chansning på kupongen denna tisdag. Ska det tas med någon är det dock läge att rikta blicken mot Leicester. Mark Hughes krigar där för sin existens i Southampton vilket borde tyda på en stark elva i en cup där lagen annars brukar vila en del nyckelfigurer.

 

32 rader

 1. Roma - Real Madrid 1x
 2. Bayern M.- Benfica 1
 3. Lyon - Man. City 2
 4. Juventus - Valencia 1x
 5. Man.United - Young B. 1
 6. Hoffenheim - Shakhtar 1x
 7. Leicester - Southampton 12
 8. Leeds - Reading 1x

 

 

144 rader

 1. Roma - Real Madrid 1x2
 2. Bayern M.- Benfica 1
 3. Lyon - Man. City 2
 4. Juventus - Valencia 1x
 5. Man.United - Young B. 1x
 6. Hoffenheim - Shakhtar 1x
 7. Leicester - Southampton 1x2
 8. Leeds - Reading 1x