Det ska spelas Europa League under torsdagen och åtta matcher från den näst sista omgången finns med på Topptipset. På förhand känns det givetvis mest intressant att titta till Malmös otroligt viktiga match mot Genk. Seger här skulle innebära ett stort kliv mot avancemang för de himmelsblå.

Spelstopp: 18.54

 

  1. Malmö FF - Genk 2

Malmö FF slutade till sist trea i Allsvenskan och säkrade därmed en Europaplats till nästa sommar. Nu gäller det att göra det mesta av årets Europa League. Uwe Röslers gäng hade chansen att rycka i tabellen men två oavgjorda resultat mot svaga Sarpsborg har lett till att MFF ligger trea i tabellen med fem poäng. Hemma på Stadion är de himmelsblå normalt väldigt starka och har hittills i turneringen besegrat Besiktas. Gästande Genk är dock ett betydligt starkare lag än vad de flesta vet om. De leder den belgiska ligan, som rankas 13 placeringar högre än den svenska av UEFA, och vann hemmamötet mot Malmö med 2-0. Då var Genk totalt överlägsna. Med anfallare som Trossard och Samata ska gästerna vara klara favoriter återigen. Spännande spik på gästerna.

 

  1. Fenerbahce - Dinamo Zagreb 1

Över till den turkiska storstaden Istanbul där Fenerbahce jagar avancemang. Med sju poäng har de ett glapp på fyra pinnar ner till närmast jagande Trnava. Vinst här och de är klara för nästa runda. Fener har dock inlett säsongen uruselt och ligger i botten av den turkiska ligan. Phillip Cocu har redan fått sparken och ersatts av Erwin Koeman. Spelarmässigt känns truppen ändå stark med namn som Skrtel, Isla, Valbuena, Slimani och Soldado. I bortamatchen mot Dinamo Zagreb i början av turneringen blev det torsk med 1-4. Dinamo leder den kroatiska ligan överlägset och står också på maximala tolv poäng i gruppen. Därmed är de redan klara för avancemang. Möjligen får vi se en del rotation här och ett mindre engagemang från gästerna. Då ska Fenerbahce ha fina chanser till att säkra sin plats i slutspelet. Ettan först.

 

  1. Rangers - Villarreal X

Grupp G är en av de jämnaste grupperna. Efter fyra omgångar har samtliga lag chansen att gå vidare. Allra högst upp finner vi Villarreal som står på sex poäng och är obesegrade i gruppen. De har dock inte imponerat nämnvärt. Detsamma gäller i La Liga där enbart tre av 13 matcher har vunnits. Nu börjar dock den gula ubåten få tillbaka en del spelare från skada. Rangers gör en stark säsong och pressar faktiskt Celtic i toppen av den skotska ligan. Dessutom är de hittills obesegrade hemma i Glasgow i Europa League. När lagen möttes i Spanien slutade det 2-2 och det bör bli en tät tillställning igen. Plocka med alla tecken.

 

  1. Real Betis - Olympiakos 1

Efter den magiska fjolårssäsogen där Betis slutade sexa i La Liga hade de höga förhoppningar på sig. Speciellt efter ett starkt transferfönster där spelare som Lo Celso och William Carvalho hämtades in. Det har dock gått illa i serien och de grönvita återfinns först på en 14:e plats. I Europa League har Betis gått starkare och leder gruppen på åtta pinnar. Olympiakos jagar dock på en tredjeplats, bara en poäng bakom. Gästerna är långt efter PAOK i den inhemska ligan och har faktiskt ett ganska anonymt lag. De får det tufft på Benito Villamarín. Trolig etta men på grund av hård streckning är det inte fel att gardera.

 

  1. RB Salzburg - RB Leipzig 2

Över till Österrike och ett Red Bull-derby. Salzburg gick hela vägen till semifinal i turneringen i fjol och siktar på något liknande återigen. Fyra omgångar in i turneringen har inneburit maximala tolv poäng för värdarna. Dessutom är de helt överlägsna i den inhemska ligan där de står på 41 poäng efter 15 omgångar. När lagen möttes i Leipzig slutade det 3-2 till Salzburg efter att norrmannen Gulbrandsen avgjort tillställningen. Tyskarna dras med en del skador och lär få klara sig utan Forsberg, Kampl och Sabitzer. Trots det har gästerna en betydligt starkare trupp i grunden och då de är i poängbehov bör Leipzig ställa upp med en stark elva här. Då ska de vara favoriter. Tvåan blir rejält understreckad och ska ritas ner först.

 

  1. Sarpsborg - Besiktas X

I samma grupp som Malmö FF ska ett mycket intressant möte spelas i Norge. Sarpsborg hade det tungt i den norska ligan men har gjort det väldigt bra i Europaspelet. Norrmännen spelar en fysisk fotboll med många långbollar och vunna nickdueller. Hemma i kylan är de dessutom svårslagna. Starka Genk fick till exempel vända härifrån med en 1-3 förlust. Besiktas ligger sist i gruppen med fyra poäng och slås faktiskt ut vid förlust här. Detta trots en mycket namnkunnig trupp med spelare som Quaresma och Ljajic. Här är Medel, Babel och Lens samtliga tveksamma till spel. Det är enorma avbräck det. I kalla Norden ska värdarna ses med fin chans att trycka till gästerna som är vana vid turkiskt väder. Utgå från 1X. På större system kan dock alla tecken plockas med.

 

  1. Standard Liège - Sevilla 2

Grupp J har utvecklats till ett trekejsarslag mellan Standard Liège, Sevilla och Krasnodar. Belgarna behöver nu vinna denna match för om Krasnodar samtidigt slår slagpåsen Akhisar hemma är Standard annars utslaget. Det är en tuff uppgift helt klart för Sevilla är ett väldigt skickligt lag. Gästerna leder faktiskt spanska La Liga för tillfället och har en i stort sett helt intakt trupp. Även om de lär rotera en del finns det gott om kvalité i laget. När lagen möttes i Spanien vann Sevilla med hela 5-1 efter två mål av Banega och två baljor av Ben Yedder. Standard Liège, som inte ligger bättre än sexa i den inhemska ligan, får det svårt här. Trolig tvåa.

 

  1. Zenit St. Petersburg - FC Köpenhamn 1

Över till Tyskland där danska FC Köpenhamn ska spela en riktig ödesmatch. Med endast en seger hittills ligger danskarna trea i gruppen på fem poäng. Förlust här och den europeiska drömmen kan vara över. Zenit har hittat formen ordentligt och leder den inhemska ligan. På hemmaplan har de den fina raden 6-1-0 där. Med spelare som Dzyuba, Mak och Ivanovic är det ett profilstarkt lag. De mötte faktiskt Köpenhamn i en träningsmatch i januari. Då vann ryssarna med 5-0. I den första omgången av Europa League på Parken slutade det dock 0-0 efter att FCK varit det bättre laget. De har också visat fin form i ligaspelet och leder den danska ligan. Zenit ska trots det hållas högre och ettan ritas dit först. Med tanke på en väldigt hög streckning är det dock bäst att plocka med krysset som rensar fint.

 

Kassaskåpet! - Sevilla

Det skiljer en hel del mellan Sevilla och Standard, något 5-1 i Spanien visar på. Nu vill gästerna ta chansen att hänga av belgarna. Med fullt fokus vinner La Liga-ledarna detta komfortabelt.

 

Varningen! - Sarpsborg

Visst har Besiktas större namn men i kalla Norge blir det inte enkelt för turkarna. Sarpsborg spelar en fysisk fotboll med mycket kamp och höjddueller. Något som bör passa Besiktas ganska illa. Skrällen ligger nära till hands.

 

32 rader

  1. Malmö FF - Genk 2
  2. Fenerbahce - Dinamo 1x
  3. Rangers - Villarreal x2
  4. Betis - Olympiakos 1x
  5. Salzburg - Leipzig 2
  6. Sarpsborg - Besiktas 1x
  7. Standard L. - Sevilla 2
  8. Zenit - FC Köpenhamn 1x

 

144 rader

  1. Malmö FF - Genk 2
  2. Fenerbahce - Dinamo 1x
  3. Rangers - Villarreal 1x2
  4. Betis - Olympiakos 1x
  5. Salzburg - Leipzig x2
  6. Sarpsborg - Besiktas 1x2
  7. Standard L. - Sevilla 2
  8. Zenit - FC Köpenhamn 1x