Europaspelet går som brukligt vidare och under torsdagen är det återigen Europa League på tapeten. Förutom att syna Arsenals fina formkurva kikar vi närmre på ett par fina skrällchanser, och sitter analysen riktigt bra kan det generera väldigt fina pengar när vi beger oss ner över kontinenten. Först räcker det dock att kliva över gränsen där våra norska vänner bjuder in till det nordiska derbyt mellan Sarpsborg och Malmö FF. Lyckas MFF få med sig alla poäng hem till Skåne?

Spelstopp: 18.54

 

  1. Sarpsborg - Malmö FF 2

Tillsammans med Malmö FF beger vi oss över gränsen till vår nordiska lillebror Norge för kupongens första kamp. Staden som tidigare kanske mest varit känt för sitt äventyrsbad har nu också ett starkt fotbollslag att stoltsera med. Efter en överraskande fin fjolårssäsong har det dock gått betydligt sämre på senare tid. Åtta av de tio senaste matcherna har slutat med förlust och norrmännen är ett lag i kraftig motvind. Pågarna har efter en svag period i våras, som förstörde lagets chanser att försvara SM-guldet, nu höjt spelet och återigen visat att de är Sveriges förmodligen bästa lag. Laget har endast förlorat mot IFK Norrköping och mot belgiska Genk sedan juli. Rosenberg brukar tända till lite extra när det vankas Europaspel och tillsammans med Skandinaviens bästa trupp kommer han göra livet surt för hemmalaget. Trots vitt skilda formkurvor är det relativt jämnt streckat vilket ger gott värde på bortasegern. Tvåan först!

 

  1. Milan - Real Betis 1

Milan gjorde vad de skulle i 93 av 94 minuter mot Inter senast. Den sista minuten blev dock helt avgörande då keepern Gianluigi Donnarumma missbedömde ett inlägg och lät Icardi göra matchens enda mål i öppen kasse. 0-1 blev slutet på en åtta matcher lång förlustfri svit och det är säkerligen ett revanschsuget hemmalag som tillsammans med Real Betis äntrar San Siros matta under torsdagskvällen. Fjolårets succélag i La Liga har bara lyckats vinna tre av de nio inledande matcherna och formen är sådär. Framförallt har det gått troll i målskyttet och faktum är att laget som gjorde femte mest mål i fjol nu gjort minst i hela ligan med fem stycken på nio matcher. Form och hemmaplan talar för de rödsvarta, men gardera gärna med kryss.

 

  1. Marseille - Lazio X

Ljusblått möte i hamnstaden Marseille när Lazio tar flyget från den eviga staden. Gästerna har inte riktigt levt upp till förväntningarna efter förra årets succé där framförallt Sergej Milinkovic-Savic och Luis Alberto förgäves letat efter formen. Någon som hittat den är dock lagets stora målskytt Ciro Immobile som pytsat in sju mål i alla turneringar under hösten och med honom på topp kan romarna aldrig räknas bort. Marseille är, med Dimitri Payet i fin form, som vanligt med och hugger på platserna bakom PSG i Frankrike. Med tre segrar på de fyra senaste matcherna är stämningen på topp hos hemmalaget, men utgången är oviss då det är två väldigt jämna lag. Utgå från kryss men helgardera på större system!

 

  1. Besiktas - Genk X

Likt match 1 är Besiktas möte med Genk av största svenskintresse. Lagen återfinns nämligen i samma grupp som vårt svenska bidrag Malmö FF. Det turkiska hemmalaget förlorade som bekant mot de himmelsblå och är inne i en riktigt dyster trend. Endast en seger på senaste fem och i helgen mot Göztepe blev det 0-2 i baken efter en riktigt svag insats. Mot Genk, som efter en finfin säsongsinledning toppar den inhemska ligan, är dessutom både Adriano och Adem Ljajic borta på grund av skador. Genk verkar bli klart underskattade och har betydligt bättre poängchans än vad streckningen antyder. Det kan vara värt att chansa bort ettan helt.

 

  1. Zenit - Bordeaux 1

Zenit St Petersburg toppar som brukligt den ryska ligan efter elva omgångar och i Europa League har laget fortsatt av bara farten och leder grupp C. Bordeaux återfinns i andra änden med noll poäng hittills. Fransmännen har en klart sämre trupp efter sommarens fönster där bland annat Malcom flyttade till Barcelona vilket lett till en tuff höst. Svallvågorna gjorde att tränaren Gus Poyet fick gå och det är ett bortalag ur balans. Hemma i Sankt Petersburg är Zenit favoriter och även om ettan streckas hårt är det vägen att gå!

 

  1. Anderlecht - Fenerbahce 1

Phillip Cocus Fenerbahce har stått för en svag höst. Turkarna står likt hemmalaget på noll poäng i Europa League och i ligaspelet har man endast mäktat med nio pinnar på lika många matcher. Givetvis uruselt för en klubb av Feners kaliber och med tanke på spelarmaterialet är frågan om Cocu överlever en förlust här? Anderlecht ligger trea i Belgien och med tre segrar och en oavgjord på de fyra senaste ligamatcherna är formen god. Mot ett bortalag som är helt under isen är Anderlecht rättmätig favorit!

 

  1. Sporting Lissabon - Arsenal 2

Unai Emery går från klarhet till klarhet som Arsène Wengers efterträdare. Offensiven klickar återigen som på gamla glada dagar där till och med Mesut Özil ser ut att tycka fotboll är kul igen. Laget har tio raka segrar (alla tävlingar) och öser in mål med Aubameyang och Lacazette i spetsen. Sporting Lissabon har efter en helt sjuk sommar där i princip hela truppen försvann gratis ändå lyckats prestera hyfsat. Laget ligger på en efter förutsättningarna fin femteplats. Med helt ny trupp skall man dock inte ha mycket att sätta emot ett formstarkt Arsenal i Emerys favoritturnering. The Gunners vinner!

 

  1. FC Köpenhamn - Slavia Prag 2

Parken i Köpenhamn stänger Topptipset för denna gång. FCK, som är i delad topp i Superligan, är i fin form med fyra raka segrar. I Europa League har danskarna en vinst och ett kryss, men trots hemmalagets fina form blir detta en tuff match. Slavia Prag leder nämligen även dem sin inhemska liga och laget har endast tappat sex poäng efter tolv omgångar. Laget har övertygat även i Europa League med seger mot Bordeaux, och även om det blev förlust 0-1 mot Zenit i St Petersburg var det en mycket stark insats. Tjeckerna var det klart bättre laget med bland 11-2 i skott på mål. Likt Genk mot Besiktas finns allt värde på bortalaget!

 

Kassaskåpet! - Arsenal

Det är inte helt lätt att hitta något bergsäkert tecken på kupongen denna gång. Arsenal med tio raka segrar i ryggen och superform bör dock ha goda chanser att ta tre poäng. Unai Emery har som vana att satsa hårt på Europaspel och mot ett turbulent och nykomponerat Sporting ska Londonlaget vinna. Att tvåan finns till cirka 50 procent gör inte saken sämre!

 

Varningen! - Genk

Hugget som stucket mellan Genk och Slavia Prag här. Valet faller dock på belgarna av den enkla anledningen att skillnaden på Besiktas och Genks formkurvor är så stor. Åtta segrar av nio för de blåvita medan turkarna vunnit en på fem. Genk finns till cirka 15 procent i skrivande stund och tvåan erbjuder ett kanonvärde!

 

32 rader

  1. Sarpsborg - Malmö x2
  2. Milan - Real Betis 1x
  3. Marseille - Lazio 1x
  4. Besiktas - Genk x2
  5. Zenit - Bordeaux 1
  6. Anderlecht - Fener. 1
  7. Sporting - Arsenal 2
  8. FCK - Slavia Prag x2

 

144 rader

  1. Sarpsborg - Malmö x2
  2. Milan - Real Betis 1x
  3. Marseille - Lazio 1x2
  4. Besiktas - Genk x2
  5. Zenit - Bordeaux 1
  6. Anderlecht - Fener. 1x
  7. Sporting - Arsenal 2
  8. FCK - Slavia Prag 1x2