Det är idel Champions League-matcher på tisdagens topptips där gruppspelet går in i tredje omgången. Det bjuds på flera fina matcher, men höjdpunkten hämtas utan tvekan från Manchester där Juventus, med gamle Unitedspelaren Cristiano Ronaldo, kommer på besök i ett riktigt tungviktsmöte! Svenska Spel har dessutom slängt in en halv miljon extra i potten, vilket ger en extra morot att analysera kupongen lite extra.

Spelstopp: 18.54

 

  1. Manchester United - Juventus 2

Det är bråda dagar och konstant kniven på strupen för Manchester United och José Mourinho för tillfället. Efter helgens sena poängtapp borta mot Chelsea, där kvitteringen släpptes in i 96:e minuten, är det skarpt läge igen när fullpoängaren i Champions League, Juventus, besöker Old Trafford. Det röda hemmalaget gör sannolikt upp med förra omgångens motståndare Valencia om platsen bakom de italienska giganterna. Gästerna tappade sällsynta poäng hemma mot Genoa i Serie A i lördags men innan dess hade laget 10 raka segrar i alla turneringar. 2-0 borta mot Valencia med Ronaldo utvisad i mitten av första halvlek imponerar särskilt. Ronaldo kommer givetvis vara huvudfigur även här då han ställs mot sin gamla klubb och de svartvita får gälla som favorit. Gardera tvåan med kryss!

 

  1. AEK Athen - Bayern München 2

Bayern München har gjort sin resultatmässigt sämsta säsongsinledning på nästan tio år och parkerar på fjärde plats i Bundesliga. Den tyska maskinen har inte helt olikt det tyska landslaget stagnerat ganska kraftigt de senaste tre säsongerna och spelare som Müller, Robben och Ribery blir knappast yngre. AEK Athen ligger i sin tur med i toppen av den grekiska ligan efter en fin inledning, men laget har förlorat båda matcherna i Champions League mot i tur och ordning Ajax och Benfica. Frågetecken finns således för om grekerna är tillräckligt bra, men Bayern är långt ifrån någon toppform. Tyskarna är favorit men ett kryss kan rensa fint på större system!

 

  1. Ajax - Benfica

På Amsterdam ArenA är det slaget om en förmodad andraplats bakom Bayern som gäller. Ajax leder gruppen på målskillnad och det gäller för holländarna att åtminstone inte förlora här för att behålla greppet även fortsättningsvis gentemot Benfica på tredje plats. Formen är god med 9-0 på de två senaste seriematcherna men de portugisiska ligaledarna kör man inte över i första hand. Det röda bortalaget har endast förlorat en gång under hösten och 2-3 mot Bayern är inget att skämmas över. Två jämna lag och på större system är alla tecken att rekommendera!  

 

  1. Hoffenheim - Lyon X

Efter en ganska omfattande rykteskarusell senaste året har Hoffenheims tränartalang Julian Nagelsmann tillslut gjort klart med ny klubb. RB Salzburg är det som gäller nästa säsong och Nagelsmann gör såklart allt för att avsluta på bästa sätt i sin genombrottsklubb. I Champions League har Hoffenheim endast kammat in en ynka poäng efter att ha snöpligt ha tappat in sena mål mot både Shakhtar och Manchester City. Mot just City förvandlades 1-0 till 1-2 i slutsekundrarna. 2-1 blev resultatet även för Lyon mot Manchester-laget med enda skillnaden att fransoserna avgick med segern. Turneringens skräll hittills såklart och även om det blev en rejäl kölhalning mot PSG innan landslagsuppehållet så studsade OL tillbaka i helgens vinst mot Nimes med 2-0. Formen är således god vilket också syns på streckningen där procenten nästan är helt jämnt fördelade. Ovisst så det förslår, utgå från kryss och måla på med så många tecken det finns resurser för. 

 

  1. Shakhtar Donetsk - Manchester City 2

Shakhtar Donetsk har sin vana trogen tappat både en och två namnkunniga brassar under sommaren. Laget lyckas dock som vanligt fylla på i leden vilket gett poäng mot både Lyon och Hoffenheim. Det riktiga testet kommer dock under tisdagen då Manchester City kommer på besök. Engelsmännen krossade Burnley med 5-0 i helgen och kommer laget, med en comebackande Kevin De Bruyne i truppen, upp i normal standard vinner man i Ukraina. Stark tvåa!

 

  1. Real Madrid - Viktoria Plzen 1

Julen Lopetegui har haft ett händelserikt halvår. Två dagar innan VM gick han och Real Madrid, utan att ha informerat det spanska förbundet, ut med att spanjoren skulle ta över tränarrollen efter Zidane. Förbundet blev så förbannade över att det förhandlats i det tysta att de sparkade Lopetegui omedelbart. Följden blev att Spanien gjorde ett uselt VM och i Real Madrid har det knappast varit en dans på rosor. Efter en ynka poäng på fem matcher med Los Blancos nya fiasko i helgen, där laget förlorade hemma mot Levante med 1-2 som bottennotering, är det mycket som talar för en ny tränare inom kort. Tacksamt läge här dock när Viktoria Plzen, med 0-5 i baken mot Roma senast, kommer på besök. Trots svag form är det inget snack om att Real vinner!

 

  1. Roma - CSKA Moskva 1

Efter en fin period innan uppehållet med nämnda 5-0 mot Plzen och en derbyseger mot Lazio visade romarna sig återigen från sin sämsta sida i helgen. SPAL hämtade alla poäng på Olympico efter 2-0 och det gäller att Giallorossi skakar av sig den matchen illa kvickt när CSKA Moskva kommer på besök. Ryssarna vann hemma mot Real Madrid i senaste omgången vilket gör att de toppar tabellen. Utgången beror mycket på vilket Roma, då de varit lynniga i säsongsupptakten. Även om italienarna får gälla som favorit kan gästerna definitivt ta poäng. 1X!

 

  1. Young Boys - Valencia 2

Young Boys går från klarhet till klarhet hemma i Schweiz där laget leder ligan före bland annat Basel. Formen har dock inte översatts till det Europeiska cupspelet där laget kammat noll hittills. Valencia har i sin tur letat efter formen hemma i Spanien, men är svåra att slå med bara en förlust under hösten. Los Che är i grunden ett klart bättre lag och förlorar inte i Bern!

 

Kassaskåpet! - Real Madrid

Formen har sviktat för marängerna under säsongsinledningen. Efter flera matcher utan seger är dock revanschlustan stor. Tacksamt motstånd här. Klar spiketta!

 

Varningen! - AEK Athen

Bayern har sett väldigt trötta ut på senare tid. Laget är gammalt och bärande spelare som Thomas Muller är en skugga av sitt forna jag. Det har gjort att laget återfinns först på fjärde plats i Bundesliga. AEK Athen är alltid att räkna med i den grekiska huvudstaden. Sällan har de haft bättre läge att ta poäng av tyskarna.

 

 

32 rader

  1. Man United - Juventus X2
  2. AEK Athen - B.München X2
  3. Ajax - Benfica 1X
  4. Hoffenheim - Lyon 1X
  5. Shakhtar - Man City 2
  6. R.Madrid - V.Plzen 1
  7. Roma - CSKA Moskva 1
  8. Young Boys - Valencia X2

 

144 rader

  1. Man United - Juventus X2
  2. AEK Athen - B.München X2
  3. Ajax - Benfica 1X2
  4. Hoffenheim - Lyon 1X2
  5. Shakhtar - Man City 2
  6. R.Madrid - V.Plzen 1
  7. Roma - CSKA Moskva 1X
  8. Young Boys - Valencia X2