Hälften svenskt och hälften “utrikiskt” är melodin för detta Topptips. Stockholm mot Göteborg i Allsvenskans nedre skikt och i Superettan går säsongen mot sitt slut där fyra bottenlag strider för heder, ekonomi och fans. I London återupplevs sviter från flera år tillbaka och i Damallsvenskan ska serieledande Piteå ställas mot tuffast möjliga motstånd. Sätt åtta rätt och titulera dig tipskung!

Spelstopp: 18.29

 

 1. Brommapojkarna - IFK Göteborg X

Först ut är det allsvenska bottenmötet på Grimsta. Den mycket sena kvittering mot Trelleborg av göteborgskamraterna kan ha varit det som räddade kvar Blåvitt i Allsvenskan när historieböckerna ska skrivas. För att så ska ske måste de krisande Änglarna troligtvis ta poäng i Stockholm. Gossarna från Bromma känner av pressen efter Dalkurds seger mot ÖSK och får inte på några villkor förlora här. Då måste framför allt defensiven upp ett snäpp eller två, att släppa in över två mål per match duger inte. Jämn streckning och krampaktig match väntas. Liten övervikt för gästerna men det luktar kryss lång väg.

 

 1. Varberg - IK Frej 2

I Halland går ett nervigt möte av stapeln där Wålemarks hemmagäng återigen befinner sig i nedflyttningsstriden. Formen är god men totalt sett är de grönsvarta sämre på Påskvallen än på resande fot. Senast halläningarna hade två hemmasegrar på raken var i april-maj. Stockholmarna å sin sida har fått eld i baken och tagit sju poäng av de senaste tolv där nederlaget kom på Olympia mot serieledande HIF. Således bör laget Frej kunna gå in matchen och sikta på tre poäng för att få andrum i bottenstriden. Chansspik med utdelning!

 

 1. Värnamo - Gefle 2

Tredje året i rad med nedflyttningsångest för värdarna. Optimisten säger att de har is i magen, pessimisten att snart trillar smålänningarna ut. I vilket fall behövs poäng här och just hemma på Finnvedsvallen verkar spelet ha gått lite i stå då den senaste trepoängaren på hemmagräset är två månader gammal. De exallsvenska gästerna åkte ur vår högsta serie 2016 och är nu inne på andra året med bottenstrid i Superettan. Gudskelov för norrlänningarna är formen bra med sju poäng på tre matcher och en klart förbättrad defensiv. Lagen spelar sällan oavgjort, tvåan kompletteras med en etta.

 

 1. Arsenal - Leicester 1

Solen skiner över Emirates Stadium efter åtta raka segrar på lika många tävlingsmatcher. Arsenalklass anno 2002-2004? Emerys första tid som ny tränare för Londonklubben har börjat alldeles utmärkt. På hemmagräs har dessutom The Gunners tre raka trepoängare. 2016 års ligatitel kommer för evigt att vara det största som hänt The Foxes men att fastna för mycket i gamla meriter och hjulspår är skadligt, fråga bara en viss Arsene Wenger. Leicester är klart habilt men laget börjar bli lite till åren och med försvarsresen Wes Morgan avstängd efter rött kort senast får Claude Puels manskap slita extra hårt defensivt. Trolig etta, som dock streckas för hårt. Krysset ska med på större system.

 

 1. Real Sociedad - Girona 1

3-1-seger på San Mamés smakar mumma för Real Sociedad som nu kan kalla sig baskiska derbykonungar. Hela föreningen lyfter sig och nu blir förhoppningsvis det dystra hemmafacit laget har ett minne blott. Gästande Girona blandar och ger och återfinns därför på tabellens nedre halva. Turligt nog för de rödvita är förlustnollan på bortaplan fortfarande intakt och i första halvlek kör katalanerna många gånger över motståndet. Svängig match väntas där ett av lagen kommer att avgå med segern. Ettan är utgångstecknet när krysset slopas.

 

 1. Sampdoria - Sassuolo 1

Att möta “La Samp” har denna säsong visat sig innebära mycket arbete för att ta sig igenom den betongmur försvaret är; 0,5 insläppta bollar per match imponerar. Hemma på Luigi Ferraris har mitten- och bottenlag sällan något att sätta emot Genuas senaste Serie A-mästare. Två nederlag i följd för de grönsvarta gästerna och bortaspelet har inte övertygat vare sig fans eller tränare. Nu är Rogério, utlånad från Juventus till Sassuolo, dessutom avstängd vilket skapar huvudbry i backlinjen. Spiketta!

 

 1. Bröndby - Odense 2

Bottenplacerade Odense åker till den danska huvudstaden som nederlagstippade gäster. Skenet bedrar dock då Fynlaget stoppat blödningen och nu endast inkasserat en förlust på två månader. Ljusning för OB således. Bröndby Stadions värdar har haft ett par tuffa veckor bakom sig och extra svidande är att FCK drar ifrån i toppen. De blågula brottas även med disciplinproblem då de röda korten dykt upp för ofta denna säsongen. Skrälltvåan väljs men gardera gärna fullt ut.

 

 

 1. Rosengård - Piteå X

Avslutningen på kupongen är Damallsvenskans guldmöte mellan mesta mästarinnorna Rosengård och serieledande Piteå. Rosengård åkte på en jobbig förlust mot Slavia Prag i damerna Champions League med underläge tre gånger om. Inte lätt att ladda om bara ett par dagar senare. Norrländskorna toppar tabellen med två omgångar kvar med värdarna tre poäng bakom. Målsnåla Piteå går troligtvis för kryss här för att sedan knipa guldet hemma. Oerhört svårtippat möte där krysset ändå ligger närmast. Knö in alla tecken så snabbt det bara går!

 

 

Kassaskåpet! - Sampdoria

De blåsvartvita har något på gång och drömmen om en repris av det tidiga nittiotalets Sampdoria börjar spira i Genua. Sassuolos form är inget vidare.

 

Varningen! - Odense

Fyns stolthet smyger långsamt upp i tabellen och vad skulle smaka bättre än seger i Köpenhamn? Truppen har den kvalitet som behövs och Bröndby har inte övertygat.

 

32 rader

 1. BP - IFK Göteborg X2
 2. Varberg - IK Frej 2
 3. Värnamo - Gefle 12
 4. Arsenal - Leicester 1
 5. Sociedad - Girona 12
 6. Sampdoria - Sassuolo 1
 7. Bröndby - Odense X2
 8. Rosengård - Piteå 1X

 

144 rader

 1. BP - IFK Göteborg X2
 2. Varberg - IK Frej 2
 3. Värnamo - Gefle 12
 4. Arsenal - Leicester 1X
 5. Sociedad - Girona 12
 6. Sampdoria - Sassuolo 1
 7. Bröndby - Odense 1X2
 8. Rosengård - Piteå 1X2