Det är landslagsfotboll för hela slanten denna fredag. Topptipset både inleds och avslutas med två riktigt goa fajter, med ett antal jämna drabbningar där emellan. Först ut är världsmästarna Frankrike som beger sig till Amsterdam för möte med de orangea holländarna i match om gruppsegern!

Spelstopp: 20.44

 

 1. Nederländerna - Frankrike 2

Det bjuds på stormöte direkt när före detta världsnationen Nederländerna tar emot regerande världsmästarna Frankrike. Hemmalaget har inte längre den uppsjö av världsspelare som var fallet för fem år sedan och bortsett Van Dijk är det få spelare som kan anses vara bland de bästa i världen på sin position. Les Blues har i sin tur världsklass på varje position och även om Pogba saknas finns spelare som, Griezmann, Mbappé och Kanté att tillgå vilket garanterar en ruggigt hög lägstanivå. Senaste mötet vann de blåklädda i Paris. Det räcker med oavgjort för att säkra gruppsegern och fransoserna bör mäkta med åtminstone en pinne. X2 känns tryggt!

 

 1. Wales - Danmark 2

Ettan mot tvåan i B-divisionens Grupp 2 där gruppledaren Wales vid vinst säkrar gruppsegern och uppflyttning till Division A. För Danmarks del krävs minst kryss här och sedan seger hemma mot Irland i nästa omgång för att sno förstaplatsen. Förra matchen vann dansken i Köpenhamn med säkra 2-0 efter dubbla pytsar signerade storstjärnan Christian Eriksen. Kan de röda hantera en formsvag Gareth Bale är chanserna goda för Åge Hareides mannskap som i grunden är vassare än hemmalaget. Våra grannar i väster ska ha goda chanser men gardera tvåan tidigt!

 

 1. Slovakien - Ukraina 1

Slovakien har fått ge sig med minsta möjliga marginal i de två inledande matcherna. Två uddamålsförluster har det blivit för laget som lite i smyg börjar samla på sig några riktigt fina spelare. Milan Škriniar, Juraj Kucka och Marek Hamsík innehar alla nyckelroller i sina italienska klubblag och med viss revanschlusta ska hemmalaget ha goda chanser mot Andrij Shevchenkos Ukraina som har storstjärnan Yarmolenko skadad. Eftersom de gulblå gästerna har full pott hittills behöver de dock inte gå för tre poäng här. 1X räcker!

 

 1. Slovenien - Norge 2

Efter en knackig start har Lasse Lagerbäcks Norge växlat upp. Våra norska vänner har vunnit sju av de senaste åtta matcherna och laget leder således sin grupp inför mötet med jumbon Slovenien som står på en poäng efter fyra omgångar. Största stjärnorna i hemmalaget är avstängda duon Jan Oblak och Josip Iličić. Det innebär en tydlig fördel för norrmännen som behöver en vinst för att hålla kommandot i gruppen. Tvåa!

 

 1. Cypern - Bulgarien X

Knivig kamp i sydöstra medelhavet härnäst när hemmastarka Cyper välkomnar Bulgarien till ön. Inget av lagen har någon spelare som direkt sticker ut ur mängden och det är således en kamp mellan kollektiven som väntar. Bulgarerna är något starkare på pappret men bortaformen är rent ut sagt urusel med sju förluster av nio. Cyprioterna är i sin tur extremt svårslagna ute på ön och har bara förlorat en av sju. Dessa formkurvor ska inte underskattas. Utgå från kryss, men på större system är samtliga tecken är att föredra i Nicosia.

 

 1. Gibraltar - Armenien 2

MIkrostaten Gibraltar, som tidigare mest varit känd för sina halvtama stadsapor, har nu även börjat göra avtryck på fotbollsplanen. Två raka segrar, borta mot Armenien och hemma mot Lichtenstein, är facit de senaste två matcherna och vad som historiskt varit ett riktigt strykgäng har nu blivit en potentiell slamkrypare på kupongen. Armenierna kommer dock göra allt för att inte upprepa fiaskot från Jerevan och med Henrikh Mkhitaryan i spetsen bör gästerna, som vann med 4-0 mot gruppledarna Makedonien senast, vara det starkare laget. Strecka från höger!

 

 1. Liechtenstein - Makedonien 2

Trots nämnda bottennapp mot Armenien har Makedonien kanonläge till gruppsegern. Då gäller det dock att ta tre poäng mot lilla Lichtenstein för Goran Pandev och hans landsmän. Till det är chanserna goda då Balkangänget bara förlorat en av de elva senaste landskamperna. Det är således föga troligt att Liechtenstein, som i sin tur förlorat tio av tolv, ska kunna rå på gästerna.Tvåan är en tänkbar spik.

 

 1. Brasilien - Uruguay 1

Det får räcka med Nations League för denna gång. I London tar nämligen en riktigt fin sydamerikansk batalj vid. Två riktigt stjärnspäckade lag att vänta med brassar som Neymar, Thiago Silva, och Firmino samt uruguayaner som Suarez, Cavani, och Torreira. Bägge lagen såg fina ut i sommarens VM där Seleção efter uttåget mot Belgien har idel segrar. Uruguay är dock försvarsstarka och ettan bör kompletteras med ett kryss!

 

 

Kassaskåpet! - Makedonien

Senast lagen möttes i Skopje vann makedonerna med 4-1 och i VM-kvalet förra året blev det 7-0. Kvalitetskillnaden är påtaglig och det kommer visa sig över 90 minuter när Makedonien går för gruppsegern!

 

Varningen! - Gibraltar

Även om Armenien är ett starkare lag än Gibraltar ska vi inte räkna bort den Andalusiska mikrostaten. Kan Gibraltar vinna i Armenien kan de såklart vinna även på hemmagräs. Jagas ordentlig utdelning ska ettan med!

 

32 rader

 1. Nederl. - Frankrike x2
 2. Wales - Danmark x2
 3. Slovakien - Ukraina 1x
 4. Slovenien - Norge 2
 5. Cypern - Bulgarien x
 6. Gibraltar - Armenien x2
 7. Liechten. - Makedon. 2
 8. Brasilien - Uruguay 1x

 

144 rader

 1. Nederl. - Frankrike x2
 2. Wales - Danmark x2
 3. Slovakien - Ukraina 1x
 4. Slovenien - Norge 2
 5. Cypern - Bulgarien 1x2
 6. Gibraltar - Armenien 1x2
 7. Liechten. - Makedon. 2
 8. Brasilien - Uruguay 1x