Topptipset bjuder på ett par extremt intressanta matcher under måndagen och tisdagen! Fyra åttondelsfinaler i Fotbolls-VM, med Sverige mot Schweiz som utropstecken, synas. Kupongen kompletteras med Allsvenskan, Superettan, norska Eliteserien och isländska Urvalsdeild.

Spelstopp: 15.59

 


1. Brasilien - Mexiko 1

Guldfavoriten Brasilien vann Grupp E före Schweiz. Efter en trög premiär mot schweizarna växlade Tites mannar upp i de två sista matcherna och vann gruppen med sju inspelade poäng. Nu väntar Mexiko som åkt ut i åttondelsfinalen i sex raka världsmästerskap. Mexarna var ett stort utropstecken i den första omgången mot Tyskland, men mot Sydkorea och Sverige har betydligt färre charmats av mexikanerna. Det här vinner brassarna. Etta!

 


2. Belgien - Japan 1

Japan krånglade sig vidare från gruppspelet efter Fair Play-regeln. Asiaterna känns som ett av de svagaste lagen som nått åttondelsfinalen och nu ställs de blå samurajerna mot riktigt tufft motstånd. Belgien har ett exemplariskt spelarmaterial som tog idel segrar i gruppspelet. Det ska vara en tydlig klasskillnad här. Men med tanke på att ettan kommer att streckas extremt hårt plockar vi med krysset som kupongrensare i det stora systemet.

 


3. AFC Eskilstuna - Örgryte 1

På Tunavallen i Superettan är det ett formsvagt toppmöte på måndag. Örgryte inledde säsongen på ett föredömligt sätt, men i juni har ÖIS tagit blott två poäng. Gästerna har nu två raka förluster och fem matcher utan seger. Eskilstuna har ett av seriens bästa försvar, men målskyttet har inte riktigt varit på sin plats den senaste tiden vilket lett till en ganska sval form. På hemmagräs är dock AFC fortfarande obesegrade och får således tipset här. Ettan känns som en tänkbar spik runt 50 procent.

 


4. Lilleström - Strömsgodset 1

Lilleström besegrade serieledarna Brann i den norska cupen i slutet av maj med 4-1. I seriespelet går det dock tyngre. Hemmalaget har bara två poäng tillgodo på Start som ligger under nedflyttningsstrecket. Strömsgodset är bara tre poäng före Lilleström i tabellen, men formen är betydligt bättre hos gästerna som vunnit tre av de fyra senaste tävlingsmatcherna. På Åråsen, där Lilleström är obesegrade i fyra raka matcher, får dock hemmalaget råda som knappa favoriter. Men utan någon större fundering smaskar vi på med samtliga tecken i det här svårtippade mötet.

 


5. Hafnarfjördur - Stjarnan 2

FH Hafnarfjördur, som ligger på den övre halvan i den isländska högstaligan, förlorade senast mot de regerande mästarna Valur som toppar tabellen. Sett till de sex senaste matcherna har FH tagit blott en trepoängare. Nu ställs hemmalaget mot Stjarnan som varit en stor positiv överraskning den här säsongen. Gästerna har sex raka tävlingsmatcher som slutat med seger och är bara två poäng bakom serieledarna Valur i tabellen inför den elfte omgången. Vi utgår från höger men garderar tidigt.

 


6. Sirius - GIF Sundsvall 2

Allsvenskan är tillbaka och bjuder på en intressant fight på Studenternas IP i Uppsala. Tabelljumbon Sirius hade en blytung vår, och innan uppehållet tog bara hemmalaget en poäng på de åtta sista matcherna. Sundsvall har i sin tur spelat en mycket attraktiv fotboll under våren och placerade sig runt mittenskiktet av tabellen när Allsvenskan gick på uppehåll, detta trots att Giffarna har två matcher mindre spelade än ett par lag i serien. Vi köper inte favoritskapet på hemmalaget utan utgår från bortasegern, men den bör garderas omgående.

 


7. Sverige - Schweiz X

Det svenska landslaget har gjort det helt fantastiskt under Janne Andersson. Ingenting verkar numera vara omöjligt för Blågult, och nu när Schweiz står som motståndare i åttondelen finns alla chanser i världen att nå en kvartsfinal i VM för första gången på 24 år. Schweiz har visat ett ramstarkt försvarsspel under VM och även så i VM-kvalgruppen. Nu kommer dock schweizarna få klara sig utan Lichtsteiner och Schär i backlinjen, vilket gör att det här mötet känns så gott som helt öppet. Sverige kommer dock streckas extremt hårt hos det svenska folket så vi utgår från krysset.

 


8. Colombia - England X

För fyra år sedan då Colombia åkte ut i kvartsfinalen mot Brasilien fick James Rodriguez sitt stora genombrott. Det här mästerskapet känns Los Cafeteros minst lika starka, trots att James långt ifrån är i samma form idag. Mycket tyder på att Colombias nummer tio kommer att missa matchen mot England. The Three Lions gjorde jobbet i gruppspelet, men inte så mycket mer. Gruppen var ganska tacksam att ta sig vidare ifrån och frågan är hur man kommer att stå upp mot Colombia som känns något underskattade? Med tanke på att det här känns otroligt ovisst trycker vi in alla tecken.

 


 

Kassaskåpet! - Brasilien

Mexiko imponerade det grövsta mot Tyskland men i övrigt har mexarna sett ganska bleka ut. Här tar det tvärstopp! Brasilien vinner det här komfortabelt.

Varningen! - Colombia

Det “nya” engelska landslaget ser spännande ut men det finns fortfarande mycket som måste bevisas mot bättre motstånd. Colombia håller tillräckligt hög klass för att vinna det här!

 

72 rader

1. Brasilien - Mexiko 1
2. Belgien - Japan 1
3. AFC Eskils. - Örgryte 1
4. Lilleström - Strömsgod. 1x2
5. Hafnarfjördur - Stjarnan x2
6. Sirius - Sundsvall x2
7. Sverige - Schweiz x2
8. Colombia - England 1x2

324 rader

1. Brasilien - Mexiko 1
2. Belgien - Japan 1x
3. AFC Eskils. - Örgryte
4. Lilleström - Strömsgod. 1x2
5. Hafnarfjördur - Stjarnan 1x2
6. Sirius - Sundsvall x2
7. Sverige - Schweiz 1x2
8. Colombia - England 1x2