På onsdag är det dags för Sveriges ödesmatch mot Mexiko. Blågult måste vinna för att nå en åttondelsfinal. Löser Party-Janne ett avancemang i sitt första mästerskap eller blir mexarna för svåra? Utöver fyra matcher från Fotbolls-VM tippas även fotboll från Division 2 och Svenska Cupen!

Spelstopp: 15.59


1. Schweiz - Costa Rica 1

Costa Ricas VM-äventyr har redan tagit slut. Det blev förlust mot Serbien i premiären med 0-1, och i den senaste matchen mot Brasilien föll The Ticos med 0-2 efter två sena mål av brassarna. Schweiz går vidare på ett kryss i det här mötet, men för att vinna gruppen kommer det förmodligen att krävas en seger. Europeerna stod upp bra mot Brasilien i öppningsmatchen och senast mot Serbien lyckades man vända ett underläge till seger efter varsitt mål av Granit Xhaka och Xherdan Shaqiri. Börja med ettan, men gardera tidigt då Costa Rica är ruskigt svåra att få hål på.

 


2. Serbien - Brasilien 2

Serbien åkte på en blytung förlust mot Schweiz, vilket har gjort att The White Eagles är piskade att vinna mot Brasilien. Sydamerikanerna har precis samma utgångsläge som Schweiz. Det räcker med kryss i det här mötet för att säkra en plats i åttondelsfinalerna, men för att vinna gruppen kommer det förmodligen att krävas en seger. Selecao har klasspelare på varenda position, men trots det så har inte brassarna imponerat varken i öppningsmatchen mot Schweiz eller den senaste matchen mot Costa Rica. Nu börjar det bli hög tid att lägga in nästa växel för Tites mannar! Vi spikar brassarna i mindre system med viss tveksamhet. I större system trycker vi in samtliga tecken med tanke på att serberna inte alls är ofarliga.

 


3. Mexiko - Sverige X

Nu är det dags att kavla upp ärmarna och revanschera sig från Tysklandsmatchen. Sverige har gjort precis allt dom kan. Insatserna mot både Sydkorea och Tyskland har varit mer än vad man kan kräva av ett svenskt landslag, och även fast förlusten mot Die Mannschaft var förödande så har Blågult allt i sina egna händer inför den sista omgången. Mexiko behöver i sin tur bara ta en poäng i det här mötet för att avancera och även vinna gruppen. Med tanke på att Mexiko inte behöver vinna, adderat med att Sverige streckas hårt, utgår vi från krysset. Men vi rekommenderar att plocka med samtliga tecken så man kan luta sig tillbaka och jobba in Sverige-segern!

 


4. Sydkorea - Tyskland 2

Som bekant tog Tyskland tre poäng mot Sverige vilket har gjort att även de har allt i sina egna händer. Förutsättningarna är enkla. Vinner Die Mannschaft med minst två mål mot Sydkorea kommer Tyskland som sämst att hamna tvåa i gruppen. Finns det någonting som talar för att tysken inte tar tre poäng mot Sydkorea? Nej. Sydkorea har sett bleka ut mot både Mexiko och Sverige. Nu skruvas motståndet upp och när asiaterna redan är utslagna så finns det ingenting annat än en tysk seger. Bombsäker tvåa!

 


5. Bodens BK - Täfteå IK 1

Vi tittar till den svenska fotbollen och vi börjar i Division 2 Norrland på Boden Arena. Bodens BK har riktigt bra form och ligger trea i tabellen inför omgång 13. Hemmalaget är obesegrade i nio raka matcher och på de tre senaste matcherna har Boden spelat in sju poäng. Täfteå IK övertygade senast mot Friska Viljor där Umeå-laget vann med 4-1, men i övrigt är formen ganska sval och gästerna som ligger på den undre halvan lär få det svårt att få med sig något från Boden. Ettan är en bra värdespik!

 


6. IFK Aspudden-Tellus - IFK Haninge 2

I Division 2 Södra Svealand ställs IFK Aspudden-Tellus mot tufft motstånd! IFK Haninge toppar tabellen efter tolv omgångar och gästerna visar riktigt stabil form. På gästernas fyra senaste matcher har Haninge spelat in tio poäng och sett till lagets sju senaste matcher har blott en av dessa slutat med förlust. Hemmalaget förlorade senast mot Huddinge IF med 0-1, men dessförinnan hade Aspudden-Tellus två raka segrar i seriespelet. Börja med tvåan, men gardera tidigt!

 


7. IFK Luleå - Team Thorengruppen 2

Det vankas Norrlandsderby i Svenska Cupen mellan IFK Luleå och Umeå-laget Team Thorengruppen. Luleå degraderades från Norrettan i fjol, men mycket tyder på att laget kommer att ta steget tillbaka upp till Division 1 när den här säsongen summeras. Hemmalaget leder den norrländska Division 2 och har vunnit sex av de sju senaste matcherna. Team Thoren, som spelar i Division 1, har långt ifrån lika förtroendeingivande form. Men när lagen möttes i fjol vann Umeå-laget båda mötena med sammanlagt 6-0 i målskillnad. Otroligt svårtippat - måla på med alla tecken omgående!

 


8. FC Gute - Värmdö IF 1

På Gotland har vi ett möte där formstarkt ställs mot formsvagt. FC Gute ligger i skrivande stund fyra i Division 2 Norra Svealand, men formen är kolossalt bra! Den senaste segern mot topplaget IFK Stocksund var Visby-lagets sjunde raka seger. Nu ställs man mot Värmdö IF som har en minst sagt dyster form. Gästerna går kräftgång i Division 2 Södra Svealand. Huvudstadslaget Värmdö har sex raka förluster och ligger i bottenskiktet av tabellen. 1X ska räcka här!


 

Kassaskåpet! - Tyskland

Allt talar för Die Mannschaft! Ren klass och inte minst motivationen gör att tysken kommer att lösa det här. Sydkorea har varit en stor besvikelse hittills och kommer att lämna Fotbolls-VM 2018 med noll poäng. Kassaskåpssäker spik!

Varningen! - Mexiko

Mexiko har imponerat och visat hela världen att man är ett lag att räkna med. Som alltid när Sverige spelar blir Blågult högt streckade, därav måste ettan plockas med. Måla på med alla tecken och sitt säkert i båten!

 

72 rader

1. Schweiz - Costa Rica 1x
2. Serbien - Brasilien 2
3. Mexiko - Sverige 1x2
4. Sydkorea - Tyskland 2
5. Bodens BK - Täfteå IK 1
6. Aspudden - Haninge x2
7. IFK Luleå - Team TG FF 1x2
8. FC Gute - Värmdö IF 1x

324 rader

1. Schweiz - Costa Rica 1x
2. Serbien - Brasilien 1x2
3. Mexiko - Sverige 1x2
4. Sydkorea - Tyskland 2
5. Bodens BK - Täfteå IK 1
6. Aspudden - Haninge 1x2
7. IFK Luleå - Team TG FF 1x2
8. FC Gute - Värmdö IF 1x