På måndag går Fotbolls-VM in i en intressant fas. Den tredje gruppomgången sparkas igång på måndag och det är nu dags att börja skicka vidare lag till åttondelsfinalerna. Vilken nation vinner Grupp A och vilket lag går segrande ur ödesmatchen mellan Iran - Portugal?

Spelstopp: 15.59

 


1. Saudiarabien - Egypten 2

Fotbolls-VM är över för både Saudiarabien och Egypten. Båda lagen står på noll poäng och här handlar allt om att avsluta mästerskapet snyggt. Frågan är vilket lag som kommer till spel med bäst inställning? Sett till de två inledande matcherna och spelarmaterialet får faraonerna råda som favoriter, men araberna från Saudi visade ett betydligt bättre go i laget mot Uruguay senast och bör absolut inte underskattas. Tvåan lutar dock åt att erbjuda ett helt okej spelvärde samtidigt som Egypten känns snäppet vassare. Börja från höger.

 


2. Uruguay - Ryssland 1

Gruppfinal i Grupp A! Värdnationen Ryssland har varit en rejäl positiv överraskning hittills med sex poäng och 8-1 i målskillnad efter de två första matcherna. Eftersom ryssarna har bättre målskillnad räcker ett oavgjort resultat mot Uruguay för att säkra gruppsegern. Uruguay har ett av mästerskapets starkaste försvarsspel och kommer från två stycken 1-0 segrar mot Saudiarabien och Egypten. Känslan är dock att det finns mer att ta av offensivt, inte minst från Edison Cavani som gått mållös i båda matcherna, trots två fina insatser från PSG-stjärnan. Eftersom Ryssland nöjer sig med krysset så spelas 1X med riktigt god känsla!

 


3. Iran - Portugal 2

Iran fick ett bortdömt mål mot Spanien och som tidigare nämnts satt den spanska segern långt inne. Det finns fortfarande hopp för asiaterna att avancera i turneringen, men då måste det bärgas tre poäng mot Portugal. Portugiserna har fått förlita sig oerhört mycket på sin stora stjärna, Cristiano Ronaldo, som var helt avgörande i båda matcherna med sina fyra mål. Spelmässigt har inte Portugal imponerat och känslan är att man ska vara väldigt tacksamma över att ha fyra poäng efter två omgångar. För att vinna gruppen kommer Portugal behöva gå för seger mot Iran. Däremot räcker det med ett oavgjort resultat för Portugals del för att säkra en biljett till slutspelet. Tvåan streckas alldeles för hårt så gardera portugiserna omgående!

 


4. Spanien - Marocko 1

Spanien tog tre poäng mot Iran senast, men segern satt oerhört långt inne. Matchen slutade 1-0 och Iran hade ett par bra lägen där de inte alls var speciellt långt ifrån ett oavgjort resultat. Nu när man ställs mot Marocko som är helt avsågade så ska det här bara kunna gå åt ett håll. Marockanerna har förvisso gjort två bra insatser mot både Iran och Portugal, men nu när det inte finns mer än heder att spela för kommer man inte räcka till mot ett fullt motiverat Spanien. Trots att ettan streckas hårt så spikar vi Spanien i samtliga system!

 


5. Brage - Halmstad 2

Över till Superettan där IK Brage gästas av Halmstad BK på Domnarvsvallen. Borlänge-klubben, som är nykomlingar i Superettan, har gått starkt hela säsongen. Inför omgång 14 ligger Brage sexa och sett till de sex senaste matcherna har bara en slutat med noll poäng. Topptippade Halmstad BK, som degraderades från Allsvenskan i fjol, inledde säsongen uselt, och stod på blott fyra poäng efter fyra omgångar. Men nu är det ett helt annat go i hallänningarna som visar upp en strålande form - tio raka matcher utan nederlag och två raka segrar, där segrarna kommit mot topplagen Helsingborgs IF och AFC Eskilstuna. Utgå från Halmstad-seger!

 


6. Degerfors - Falkenberg 2

Degerfors IF fick med sig en poäng från Göteborg och mötet mot GAIS förra måndagen. Formen är helt okej men när svårigheten på motståndet har skruvats upp har Stefan Jacobssons mannar haft stora problem. På måndag gästar Falkenberg Stora Valla med en utomordentligt bra form. Gästerna har sju raka matcher utan förlust och Falken har plockat 13 poäng på de fem senaste matcherna. Med dessa siffror håller vi hallänningarna som favoriter. Trots att tvåan streckas hårt börjar vi från höger.

 


7. Rosengård - Linköping 1

FC Rosengård gästas av Linköpings FC på Malmö IP i Damallsvenskan. Skåningarna, som slutade på en andraplats i fjol, har ett stjärnspäckat och rutinerat lag. Rosengård har vunnit utan att släppa in mål i tre raka matcher. Senast besegrades serieledarna Piteå med 1-0 på resande fot och skulle Rosengård vinna mot Linköping på måndag går skåningarna upp i serieledning. Linköping är regerande mästare, men det laget visade upp under fjolåret är nu som bortblåst. Gästerna har inlett säsongen uselt och är inför måndagens drabbning åtta poäng bakom Rosengård. Etta!

 


8. FC Lahti - KuPS X

I Veikkausliiga (finska ligan) är det ett väldigt ovisst möte, som på förhand stinker kryss, som avslutar kupongen. De tre senaste gångerna lagen ställts mot varandra har slutresultatet blivit oavgjort. FC Lahtis har ett fungerande försvarsspel, men ett mindre attraktivt anfallsspel. Den senaste matchen mot Ilves slutade mållös och det var Lahtis femte raka kryss. Även KuPS senaste match slutade oavgjort mot serieledarna HJK, men det såg länge ut som att KuPS skulle gå segrande ut den fighten. HJK kvitterade i den 93:e minuten. Krysset är en given utgång, men måla på med alla tecken tidigt!

 


 

Kassaskåpet! - Spanien

Spanien kan säkra gruppsegern här när man ställs mot Marocko i ett väldigt tacksamt läge. Afrikanerna står på noll poäng och är således redan utslagna. Motivationen och klassen kommer att bädda för en trygg Spanien-seger. Solklar etta!

 

Varningen! - Iran

Iran har varit en positiv asiatisk överraskning och besegrar man Portugal i den sista omgången kommer iranierna att nå en åttondelsfinal. Portugal har spelmässigt inte övertygat och när europeerna streckas alldeles för hårt så målar vi på med alla tecken!

 

72 rader

1. Saudiarabien - Egypten 2 
2. Uruguay - Ryssland 1x
3. Iran - Portugal 1x2
4. Spanien - Marocko 1
5. Brage - Halmstad x2
6. Degerfors - Falkenberg x2
7. Rosengård - Linköping 1
8. FC Lahti - KuPS 1x2

324 rader

1. Saudiarabien - Egypten 1x2
2. Uruguay - Ryssland 1x
3. Iran - Portugal 1x2
4. Spanien - Marocko 1
5. Brage - Halmstad 1x2
6. Degerfors - Falkenberg x2
7. Rosengård - Linköping 1
8. FC Lahti - KuPS 1x2