Både Fotbolls-VM och Division 2 ska lösas på torsdagskupongen. Matcherna från Fotbolls-VM känns så gott som helt vidöppna, där både Japan - Polen och England - Belgien helgarderas! Spikarna hittar vi istället i Division 2 där ett par starka favoriter får förtroendet.

Spelstopp: 15.59

1. Japan - Polen 1

Japan har med viss flyt knåpat ihop fyra poäng mot Colombia och Senegal, och flytet verkar fortsätta. Nu ställs de blå samurajerna mot Polen, som varit helt bedrövliga, och som dessutom redan är utslagna ut turneringen. Motivationen bör således tala betydligt mer för asiaterna. Trots att japanerna streckas hårt så känns ettan som en fullt rimlig utgång. Polen har varit uddlösa framåt och inte fått ut någonting av Bayern Munchen-stjärnan Robert Lewandowski. Samtidigt har försvarsspelet varit allt annat än bra. Börja definitivt från vänster, men eftersom ettan streckas hårt samtidigt som Polen bör ha betydligt mer att ge, garderar vi omgående.

 


2. Senegal - Colombia 2

Colombia fick en tuff start på mästerskapet. Redan efter tre minuter hade Carlos Sanchez hunnit dra på sig ett rött kort och straff i öppningsmatchen mot Japan. Matchen slutade inte helt oväntat med en japansk seger. I den senaste matchen mot Polen, där Juventus-spelaren Juan Cuadrado var exceptionellt bra, visade sydamerikanerna sin klass. Senegal har gjort det riktigt bra så här långt och står på fyra poäng efter två omgångar. Trots det håller vi Colombia som det marginellt bättre laget. Börja med tvåan!

 


3. England - Belgien 2

I mötet mellan England och Belgien är det gruppsegern som står på spel. Inför den sista omgången står lagen på samma poäng och exakt samma målskillnad. Slutar matchen oavgjort kommer Fair Play-regeln fälla avgörandet. Inför mästerskapet var Belgien knappa favoriter i gruppen, och även fast de tre lejonen sett fina ut är känslan att de röda djävlarna är steget före. Spelarmaterialet är något vassare i Belgien samtidigt som även rutinen är mer påtaglig. Börja från höger men gardera omgående eftersom det här mötet mycket väl kan sluta hur som helst. Helst med alla tecken.

 


4. Panama - Tunisien 2

Panama fick fira sitt första VM-mål i historien senast mot England. Trots att laget redan är utslagna ur gruppen så räknar vi med att Los Canaleros kommer att vara rejält taggade här. Tunisien står precis som Panama på noll poäng, men afrikanerna har stått upp något bättre i matcherna mot England och Belgien. Spelare för spelare är Tunisien det bättre laget, men med tanke på att det inte är mer än heder som står på spel räknar vi definitivt inte bort Panama. Tvåan bör garderas!

 


5. Gottne IF - Piteå IF 2

Vi släpper Fotbolls-VM för en stund och tittar till Division 2-fotbollen i Sverige. En bit utanför Örnsköldsvik gästas Gottne IF av Piteå IF. Trots att hemmalaget är nykomlingar så ligger Gottne i mitten av tabellen inför omgång 13. Senaste besegrade hemmalaget Härnösand på bortagräs, och även dessförinnan var formen helt okej. Nu är dock känslan att nivån på motståndet skruvas upp ett par snäpp. Piteå, som är ett förmodat topplag, har fyra matcher utan förlust. På de tre senaste bortamatcherna, där man ställts mot Boden, Timrå och HuFF - tre topplag alltså - har gästerna samlat ihop sju poäng. Tvåan är en utmärkt värdespik!

 


6. IK Gauthiod - Nordvärmland FF 1

IK Gauthiod har gått riktigt starkt den senaste månaden i Division 2 Norra Götaland. Hemmalaget har tagit 13 poäng på de fem senaste matcherna och hemma i Grästorp har laget vunnit elva av sina tolv senaste matcher. Helt otroliga siffror! Nordvärmland FF ligger i botten av tabellen och kommer senast från en sömnig tillställning mot tabelljumbon FBK Karlstad. Matchen slutade mållöst och det var ett dyrbart poängtapp för Nordvärmland som bara har fyra poängs marginal till nedflyttningsstrecket. Tillförlitlig etta!

 


7. Nora BK - AFK Linköping 1

Nora BK är exceptionellt starka på hemmagräs. Tittar vi till Division 2 Södra Svealands hemmatabell så leder laget serien med resultatraden 5-1-0 och +11 i målskillnad. Otroligt starkt för ett lag som är nykomlingar i Division 2. AFK Linköping fick med sig en poäng i mötet mot Värmbols FC senast. Matchen dessförinnan förlorade laget med 0-3 borta mot Enskede. Känslan är att östgötarna får det tufft här mot ett ruskigt starkt hemmalag. Ettan först!

 


8. Bromölla IF - IFK Hässleholm 1

Sist ut är ett Skånederby där toppen gästas av botten. IFK Hässleholm var ett bottenlag i fjol och ser även ut att bli det den här säsongen. Gästerna har två raka förluster, och tre matcher utan seger. Mycket talar för att förlustsviten förlängs på torsdag. Det är ett revanschsuget Bromölla IF som kommer till spel här. Laget förlorade senast borta mot Asarum med 1-2. Hemmalaget ligger tvåa i Division 2 Östra Götaland inför omgång 13, men det är bara en poäng till Assyriska Turabdin som toppar tabellen. Hemma på Strandängens IP trivs Bromölla bra och här bör tre poäng räknas hem. Börja med att strecka från vänster även här.


Kassaskåpet! - Gauthiod

Gauthiod, som är ett av seriens bästa hemmalag, har otroligt bra form, och allt verkar stämma just nu för Grästorps-laget. Nordvärmland FF lyckades inte få hål på tabelljumbon FBK Karlstad senast. Det bör vara klasskillnad. Ettan känns gjuten!

Varningen! - Polen

Polen är redan utslagna. Lagen som inte haft något att spela för i den sista omgången har dock avslutat VM snyggt hittills! Så även Polen? Europeerna har i vilket fall som helst tillräckligt med kvalitet i sitt lag för att besegra ett lag som Japan.

 

72 rader

1. Japan - Polen 1x2
2. Senegal - Colombia x2
3. England - Belgien 1x2
4. Panama - Tunisien x2
5. Gottne IF - Piteå IF 2
6. Gauthiod - Nordvärm. 1
7. Nora - AFK Linköping 1x
8. Bromölla - IFK Hässleh. 1

324 rader

1. Japan - Polen 1x2
2. Senegal - Colombia 1x2
3. England - Belgien 1x2
4. Panama - Tunisien x2
5. Gottne IF - Piteå IF 2
6. Gauthiod - Nordvärm. 1
7. Nora - AFK Linköping 1x2
8. Bromölla - IFK Hässleh. 1x