Fotbolls-VM rullar vidare och tisdagens topptips bjuder på tre fighter från Ryssland. Under dagen har vi två intressanta matcher i Grupp H, och senare under kvällen ställs värdnationen Ryssland mot faraonerna från Egypten. Svensk, isländsk och brasiliansk fotboll gör sedan kupongen komplett!

 

Spela Topptipset här!

 

Spelstopp: 13.59

 


1. Colombia - Japan 1

Colombia var en stor succé under VM 2014 i Brasilien, inte minst James Rodríguez! Då saknades den mest självklara stjärnan, Radamel Falcao. Monacos pålitliga målskytt är däremot med i VM i Ryssland vilket känns som en rejäl boost i offensiven. Den skakiga och orutinerade defensiven lämnar dock ett stort frågetecken! Japan vann det dassiga asiatiska kvalet med en poäng före Saudiarabien. Det finns ett par klasspelare i truppen, men på förhand känns asiaterna som gruppens svagaste lag. Den tidigare förbundskaptenen Vahid Halilhodzic skapade kaos i truppen och fick lämna posten bara månader innan VM. Bådar inte gott! Ettan streckas dock alldeles för hårt för att låta bli att gardera. Krysset bör plockas med tidigt!

 


2. Polen - Senegal 2

Polen och inte minst Robert Lewandowski gjorde ett strålande kvalspel, men i genrepet har det sett skakigt ut. Ett positivt besked för polackerna är dock att Monacos försvarsgeneral Kamil Glik, som under genrepet varit skadad, är med i VM-truppen. Senegal vann sin grupp och var obesegrade i VM-kvalet. Truppen innehåller en rad intressanta offensiva pjäser. Vad sägs som Keita Baldé, M’Baye Niang och Sadio Mané. Dessutom har Aliou Cissé en formstark Kalidou Koulibaly i mittlåset som kommer från en lysande säsong i Napoli. Sett till streckningen har Polen blivit alldeles för stora favoriter. The Lions of Teranga har spelare som kan skaka vilket lag som helst. Utgå från lejonen men att trycka in samtliga tecken är att föredra.

 


3. Ryssland - Egypten X

Det var nog en och annan lättad ryss efter premiärmatchen mot Saudiarabien. Det var en minst sagt efterlängtad seger där inhopparna i matchen hamnade i blickfånget. Efter att Alan Dzagoev gått sönder gjorde inbytte Denis Cheryshev två mål, och Artem Dzyuba ett mål. Men hur stora växlar kan man dra av premiären? Araberna från Saudi var bland det sämsta man någonsin skådat! Egypten gjorde en spelmässigt ganska bra match mot Uruguay, men ett sent segermål från José Giménez skiljde lagen åt vilket gör att nordafrikanerna står på noll pinnar. Med en förmodad Salah tillbaka i startelvan så bör faraonerna ha bra chans här. Dessutom streckas ettan hårt - utgå från krysset, som ryssarna dessutom bör vara nöjda med. 

 


4. Varberg - Helsingborg 2

Vi byter fokus och riktar blickarna mot Sverige och Superettan. Helsingborg har gjort en riktigt stabil vårsäsong och laget bör kunna vara med i toppen och slåss om de Allsvenska platserna när säsongen summeras. Gästerna förlorade senast mot Halmstad, men bör ha riktigt bra chans att studsa tillbaka här. Varberg BoIS har nämligen fem raka förluster och placerar sig bara en pinne för Gefle IF som ligger under nedflyttningsstrecket inför tisdagens drabbning. Fint värde ser ut att dukas upp på gästerna så utgå definitivt från tvåan. Helsingborg under 60 procent är en fullt rimlig spik!

 


5. Kalmar FF - IFK Norrköping 2

Vi håller oss kvar i hemlandet och tittar till vänskapsmatchen mellan Kalmar FF och IFK Norrköping som spelas på Ekerum Resort på Öland. Vårsäsongen för Kalmar var beundransvärd, i alla fall om man tittar till de åtta inledande omgångarna. Innan VM-uppehållet hade formen däremot börjat svikta, med bara en inspelad poäng på de tre senaste matcherna. IFK Norrköping har gått lite under radarn i Allsvenskan och är faktiskt bara tre poäng bakom serieledarna Hammarby. Med tanke på att det är en vänskapsmatch som spelas på neutral plan blir den här matchen per automatik svårtippad. Peking känns dock ett par snäpp vassare, samtidigt som de främsta värdet ligger på gästerna. Börja från höger men gardera tidigt.

 


6. Stjarnan - IBV Vestmannaeyjar 1

I Urvalsdeild som är det isländska finrummet går UMF Stjarnan oerhört bra! Hemmalaget placerar sig som fyra i tabellen inför omgång tio, men det är bara två pinnar upp till Valur som toppar serien. Stjarnan förlorade premiären mot KR Reykjavik, men efter det har det gått betydligt bättre. Laget har nu fyra raka segrar i alla tävlingar och en målskillnad på 14-3 på dessa matcher. IBV Vestmannaeyjar placerar sig i sin tur som nästjumbo inför omgång tio, med två raka förluster i minnet. Ettan synas utan någon större fundering. Kupongens säkraste?

 


7. Avaí - Guarani 1

Kupongen avslutas med två matcher från Serie B i Brasilien. Avaí är ett väldigt stabilt lag som sällan gör några plattmatcher. I fjol åkte laget ur Serie A, men inledningen på den här säsongen i Serie B har varit bra. Efter elva spelade matcher placerar sig hemmalaget som nummer två i tabellen. Den senaste segern mot Boa, som var lagets andra raka seger, blev dock dyrköpt. Avaís bäste målskytt Rodrigao blev nämligen utvisad och är således avstängd här. Guarani som var ett bottenlag förra säsongen har ingenting med tabelltoppen att göra, och här bör man få det tufft i en av säsongens tuffaste bortamatcher. Börja från vänster!

 


8. Ponte Preta - CSA 1

I Sao Paulo gästas Ponte Preta av CS Alagoano. Hemmalaget föll senast borta mot bottenlaget CRB, men dessförinnan tog Ponte Preta sju poäng på lagets tre senaste matcher. Gästerna har tappat mark på toppstriden efter tre matcher i följd utan seger. Ponte Preta som spelade i Serie A i fjol bör dock hållas som relativt tydliga favoriter på hemmagräs. Ettan ser ut att streckas alldeles för lågt så ettan blir ett solklart utgångstecken i en annars klurig och svårtippad match. Så många tecken som plånboken tillåter är dock att föredra!


 

 

Kassaskåpet! - Stjarnan

Stjarnan har otroligt bra form och även ett ypperligt läge att fortsätta på segertåget när bottenlaget IBV kommer på besök. Ettan känns säker som ett kassaskåp!

 

Varningen! - Senegal

Polen har hackat betänkligt under genrepet och Senegal som är kontinentens stora hopp i sommar har gott om kvalitet i sin trupp. Definitivt tillräckligt med kvalitet för att få med sig något mot Polen. När ettan streckas brutalt hårt så är tvåan en given utgång!

 

 

72 rader

1. Colombia - Japan 1x
2. Polen - Senegal 1x2
3. Ryssland - Egypten x2
4. Varberg - Helsingborg 2
5. Kalmar - Norrköping 1x2
6. Stjarnan - IBV Vestm. 1
7. Avaí - Guarani 1
8. Ponte Preta - CSA 1x

 

324 rader

1. Colombia - Japan 1x
2. Polen - Senegal 1x2
3. Ryssland - Egypten 1x2
4. Varberg - Helsingborg 2
5. Kalmar - Norrköping 1x2
6. Stjarnan - IBV Vestm. 1
7. Avaí - Guarani 1x
8. Ponte Preta - CSA 1x2