Klubblagsfotbollen har dragit igång på allvar. Fem matcher tippas från kvalet till Champions League och Europa League. Dessutom synas två möten från MLS, där Anton Tinnerholms New York City ställs mot Montreal Impact. Men vi rullar igång kupongen med den andra semifinalen i Fotbolls-VM!

 

Spelstopp: 17.44

 


1. Kroatien - England 2

England kommer till spel i semifinalen med boostat självförtroende. Det blev en behaglig resa mot Sverige i kvartsfinalen vilket kan visa sig bli oerhört viktigt mot Kroatien. Balkan-laget har tagit sig vidare via straffsparksläggning mot både Danmark och Ryssland i slutspelet. Därav kan de kroatiska benen mycket väl vara rätt slitna här. Zlakto Dalic spelarmaterialet är dock enormt imponerande, så visst känns även den här semifinalen mer eller mindre helt öppen? Tvåan synas först i form av bäst spelvärde, men engelsmännen garderas tidigt.

 

2. Valur - Rosenborg 2

Reykjavik-laget Valur vann den isländska ligan för första gången på tio år den förra säsongen. Rosenborg som länge varit en stormakt inom den norska fotbollen tog i sin tur klubbens tredje raka ligatitel under fjolårssäsongen. Rosenborgs inledning på det här spelåret var dock allt annat än bra. Men laget från Trondheim har växlat upp under den senaste tiden och närmat sig Brann som toppar Eliteserien i skrivande stund. I det här mötet räknar vi med tydlig klasskillnad, och tvåan ser ut att bli en spelvärd spik!

 

3. Ludogorets - Crusaders 1

Ludogorets dominerar bulgarisk ligafotboll och prenumerar därmed på att kvalspela till Champions League. Så sent som säsongen 2016/2017 tog bulgarerna sig vidare till gruppspelet, där laget från Razgrad tog poäng av både Basel och PSG. Crusaders från Nordirland befinner sig på en helt annan nivå, och det ska till en bragd för att gästerna överhuvudtaget ska hålla det här mötet levande inför returen. Bombsäker etta som spikas helt oavsett streckning.

 

4. Olimpija - Qarabag X

Qarabag från Azerbaijan stod upp riktigt bra i Champions League förra säsongen. Baku-laget tog poäng i båda mötena med Atlético Madrid, dessutom hade laget två riktigt jämna bataljer med Roma. Det slovenska laget Olimpija håller inte riktigt på samma nivå. Ljubljana-laget vann dock den inhemska ligan förra säsongen, med minsta möjliga marginal framför Maribor. I det här mötet håller vi Qarabag som knappa favoriter, men den första matchen som spelas i Slovenien känns mer eller mindre helt öppen. Börja med krysset.

 

5. Glenavon - Molde 2

Över till Nordirland där kupongens första kvalmatch till Europa League spelas. Norska Molde, som tränas av Ole Gunnar Solskjaer, slutade på en andraplats i Eliteserien i fjol. Molde har hittat flytet i seriespelet, där laget vunnit tre raka matcher i överlägsen stil. Trots detta valde Solskjaer att förstärka offensiven med Leeds-lånet Pawel Cibicki i början av juli. Glenavon slutade på tredjeplats i den inhemska ligan i fjol, vilket var lite av en överraskning. Nordirländarna har aldrig tidigare tagit en poäng i Europa League, och lär med all säkerhet få det oerhört svårt mot Molde. X2 räcker långt!

 

6. Vaduz - Levski Sofia 1

Levski Sofia, som slutade trea i den bulgariska ligan i fjol, får råda som favoriter i dubbelmötet mot Vaduz som är beläget i Lichtenstein. Bulgarerna har dock haft det minst sagt problematiskt när det kommer till bortamatcher ute i Europa. Det bulgariska huvudstadslaget har inte mindre en elva raka matcher utan seger på resande fot i Europa League. Vaduz, som är ett sämre lag på pappret, har i sin tur bara förlorat en av de elva senaste matcherna i Europa League-sammanhang hemma på Rheinpark Stadion. Utgå från skrällettan!

 

7. New York City - Montreal Impact 1

New York City återfinns på en andraplats i den östra konferensen av MLS. Den tidigare Malmö-spelaren, Anton Tinnerholm, har gjort stor succé och snabbt blivit en publikfavorit bland fansen. På Yankee Stadium i New York har City tagit 25 av 27 möjliga poäng i MLS den här säsongen. Otroligt starka papper! Kanadensiska Montreal Impact är nivån sämre och har dessutom stora problem när det kommer till bortaspelet. Formen är dock klart godkänd, men ettan bör ligga närmast här.

 

8. Chicago Fire - Philadelphia Union 1

På den undre halvan av Eastern Conference återfinns Chicago Fire och Philadelphia Union. Fire förlorade senast mot Vancouver Whitecaps, men dessförinnan hade hemmalaget fem raka matcher utan nederlag i MLS. Philadelphia Union besegrade Chicago Fire på hemmagräs i slutet av maj, men på bortaplan - där segrarna är väldigt sällsynta - har gästerna det betydligt tyngre. Utgå från ettan, men gardera med så många tecken som möjligt!

 


 

Kassaskåpet! - Ludogorets

Ludogorets har tidigare visat att man är kapabla till att störa europeiska giganter i Champions League, i synnerhet på hemmagräs. Crusaders är klasser sämre och har ingenting att hämta här.

 

Varningen! Vaduz

Med tanke på att både Vaduz och Levski Sofia är två riktigt svårslagna hemmalag, behöver inte gästerna nödvändigtvis gå för seger i Lichtenstein. För att Vaduz ska avancera kommer det dock krävas en viktoria i hemmamatchen, vilket inte alls känns helt otänkbart på förhand.

 

72 rader

1. Kroatien - England x2
2. Valur - Rosenborg 2
3. Ludogorets - Crusaders 1
4. Olimpija - Qarabag x2
5. Glenavon - Molde x2
6. Vaduz - Levski Sofia 1x2
7. NY City - Montreal 1
8. Chicago - Philadelphia 1x2

 

324 rader

1. Kroatien - England 1x2
2. Valur - Rosenborg 2
3. Ludogorets - Crusaders 1
4. Olimpija - Qarabag 1x2
5. Glenavon - Molde x2
6. Vaduz - Levski Sofia 1x2
7. NY City - Montreal 1x
8. Chicago - Philadelphia 1x2