Innan vi tar helg ska två kvartsfinaler i Fotbolls-VM spelas, där Sydamerika ställs mot Europa. Vi ger vårt förtroende till Brasilien och Frankrike, hur tänker ni? Fyra matcher från Division 2 och två matcher från irländska Premier Division kompletterar kupongen.

 

Spelstopp: 15.59

 


1. Uruguay - Frankrike 2

Frankrike och inte minst Kylian Mbappe stod för en magiskt insats mot Argentina. Även fast försvarsspelet inte var 100-procentigt råder det inga tvivel kring att det osar klass kring Les Bleus. Nu ställs fransmännen mot Uruguay som förmodligen kommer att bli ganska kraftigt decimerat. Edinson Cavani, som varit fundamental för sydamerikanerna, blev skadad i matchen mot Portugal och det mesta tyder på att han inte kommer till spel här. Det skulle vara ett blytungt avbräck! Börja med tvåan.

 

2. Brasilien - Belgien 1

Efter den tröga premiären mot Schweiz har det blivit idel segrar under mästerskapet för brassarna. Laget känns betydligt mer komplett jämfört med 2014 och guldfavoriten får naturligtvis anses som favoriter mot Belgien. Européerna har dock idel segrar i mästerskapet och en minst sagt stjärnspäckad trupp. Vi sätter dock ett litet frågetecken kring mästerskapsrutinen. Det känns lite som “nu eller aldrig” för den här gyllene belgiska generationen. Insatsen mot Japan i åttondelsfinalen, där vinsten satt oerhört långt inne, var ytterligare ett litet frågetecken. Utgå från brasiliansk seger.

 

3. Eskilsminne - Grebbestad 1

Eskilsminne har varit en positiv överraskning i Division 1 Södra. Skånelaget som spelade i Division 2 i fjol återfinns på en fin fjärdeplats inför omgång 15. Nu ställs Helsingborgs-laget mot Grebbestad, som på pappret bör vara en ganska tacksam uppgift. Gästerna placerar sig nämligen i den andra änden av serien. Men den senaste tiden har Västkustlaget börjat visa fin form. På de fem senaste matcherna har Grebbestad spelat in sju poäng. Därför känns hemmalaget som lite väl överdrivet stora favoriter. Gardera hemmasegern.

 

4. Hudiksvall - Kramfors-Alliansen 1

Hudiksvalls FF har aldrig någonsin spelat Division 1-fotboll. Men Hälsingelaget är på god väg att nå ett historiskt mål. HuFF toppar Division 2 Norrland och kommer senast från en bortaseger mot Friska Viljor. Dessförinnan hade Hudiksvall lekstuga med IFK Östersund i Svenska Cupen i en match som slutade 7-0. Kramfors-Alliansen är ett bottenlag i seriespelet, med ett uselt bortafacit. Med tanke på att Hudik har vunnit fem av de sex senaste matcherna på Glysis känns ettan väldigt stark här!

 

5. Vänersborgs FK - Hisingsbacka 1

Vänersborgs FK hade inte mycket att hämta i den senaste matchen mot Karlstad som slutade 0-4. Hisingsbacka placerar sig som nästjumbo inför omgång 14, men serien är jämn och faktum är att det bara är tre poäng som skiljer gästerna från VFK. Gästerna har dock varit riktigt risiga på resande fot, samtidigt som hemmalaget trivs ganska bra hemma på Vänersvallen. Börja med ettan!

 

6. Asarum - Dalstorp X

I Division 2 Östra Götaland väntar kupongens kanske mest ovissa möte. Asarum åkte på en oväntad förlust senast mot tabelljumbon Lindsdal med 2-4. Dessförinnan hade Blekingelaget fyra raka segrar i seriespelet. Dalstorp, som återfinns två poäng före hemmalaget i tabellen, har i sin tur spelat in sju poäng på de tre senaste matcherna. På resande fot har dock inte gästerna segrat sedan i början av april, så vi håller Asarum som knappa favoriter här. Vi lämnar dock inget åt slumpen. Tryck in alla tecken!

 

7. Cork City - Shamrock Rovers 1

Toppstriden i irländska Premier Division handlar om två lag, Cork City och Dundalk. Toppduon drabbades samman för exakt en vecka sedan och det slutade med seger för Dundalk. Därmed blev de gröna nedpetade till en andraplats i tabellen. Dessförinnan hade hemmalaget sju raka segrar i Premier Division. Shamrock Rovers återfinns på den övre halvan och har tre raka ligasegrar i bagaget. Det ska dock till något alldeles extra för att det ska bli poäng mot de regerande mästarna som lär var rejält revanschsugna! Etta!

 

8. St Patrick’s - Dundalk 2

Formsvagt ställs mot formstarkt i Match 8. St Patrick´s går kräftgång med sina sex raka förluster i ligaspelet. Därmed har hemmalaget på allvar börjat närma sig bottenstriden. Dundalk toppar som tidigare nämnts tabellen, efter segern mot Cork City. Gästerna är för tillfället helt ostoppbara med deras nio raka seriesegrar! För dagen är St Patrick's definitivt inte kapabla till att få med sig något mot Dundalk! Bombsäker tvåa!

 


 

Kassaskåpet! - Dundalk

Med sex raka förluster för St Patrick´s och nio raka ligasegrar för Dundalk finns det ingenting som talar för något annat än att serieledarna går segrande ur den här fighten!

 

Varningen! - Grebbestad

Eskilsminne har gått starkt under våren men är långt ifrån något överkomligt motstånd. Grebbestad har växlar upp ett par nivåer under juni månad och ska således inte underskattas här.

 

 

72 rader

1. Uruguay - Frankrike x2
2. Brasilien - Belgien 1x
3. Eskilsm. - Grebbestad 1x2
4. Hudiksvall - Kramfors-A 1
5. Vänersborgs FK - Hisingsb. 1x
6. Asarum - Dalstorp 1x2
7. Cork City - Shamrock 1
8. St Patrick’s - Dundalk 2

 

324 rader

1. Uruguay - Frankrike x2
2. Brasilien - Belgien 1x2
3. Eskilsm. - Grebbestad 1x2
4. Hudiksvall - Kramfors-A 1x
5. Vänersborgs FK - Hisingsb. 1x2
6. Asarum - Dalstorp 1x2
7. Cork City - Shamrock 1
8. St Patrick’s - Dundalk 2