De två semifinalerna i Fotbolls-VM inleder tisdagens kupong som spelas över två dagar. Frankrike ställs mot “De röda djävlarna” och Kroatien drabbar samman mot England med ett stärkt självförtroendet efter den trygga 2-0 segern över Blågult. De avslutande matcherna handlar om kvalspel till Champions League, där Sveriges representanter Malmö FF väntas avancera. 

Spelstopp: 17.59

 

1. Frankrike - Belgien 1

På tisdag återupptas kupongen och det hela börjar med semifinalen mellan Frankrike - Belgien på ST Petersburg-stadion. Fransmännen har imponerat på många i sommar och får nog råda som knappa favoriter att lyfta bucklan den 15:e juli. Här ställs Les Bleus mot Belgien, som har vunnit alla sina matcher i sommarens VM-slutspel. Spelmässigt har dock Roberto Martínez mannar blandat lite i sina prestationer, inte minst i åttondelsfinalen mot Japan. Om något tecken ska plockas ut först är det ettan, men känslan är att det här i princip kan gå hur som helst, så gardera omgående.

 

2. Kroatien - England 2

England kommer till spel i semifinalen med boostat självförtroende. Det blev en behaglig resa mot Sverige i kvartsfinalen vilket kan visa sig bli fundamentalt mot Kroatien. Balkan-laget har tagit sig vidare via straffsparksläggning mot både Danmark och Ryssland i slutspelet. Därav kan de kroatiska benen mycket väl vara rätt slitna här. Zlakto Dalic spelarmaterialet är dock enormt imponerande, så visst känns även den här semifinalen mer eller mindre helt öppen? Tvåan synas först i form av bäst spelvärde, men engelsmännen garderas tidigt.

 

3. KF Drita - Malmö FF 2

Nu börjar klubblagsfotbollen dra igång på allvar! Malmö FF ställs mot KF Drita, från Kosovo, i den första rundan i Champions League-kvalet. Laget från Kosovo vann den inhemska ligan med tre poäng förra säsongen. Men ligatiteln säkrades i den sista omgången som var den 20:e maj. Frågan är hur statusen är på laget nu? Malmö krossade Sirius senast och även fast skåningarna inte alls hade någon lyckad vårsäsong, så vet vi att de himmelsblå besitter en enormt hög högstanivå. Det här ska MFF greja!

 

4. Vikingur - HJK Helsingfors 2

På Färöarna ställs Vikingur mot finska HJK i Champions League-kvalet. Laget från Helsingfors är regerande finska mästare och toppar även den finska ligan i skrivande stund med god marginal. Fjolårets mästare på Färöarna, Vikingur, ser inte alls lika heta ut den här säsongen. Ska hemmalaget ha någon som helst chans i det här dubbelmötet måste Vikingur pricka in toppformen! Det första mötet på Färöarna känns dock helt öppet, därför utgår vi från krysset. Men börja med att strecka från höger, då det finska laget känns klart hetare för stunden.

 

5. Cork City - Legia Warszawa 2

Irländska Cork City gästas av tufft motstånd på Turner’s Cross. Legia Warszawa blev polska mästare förra säsongen och laget finns titt som tätt med i Champions League-gruppspelet. Cork City och Dundalk är helt överlägsna i det irländska seriespelet, men meritlistan när det kommer till europeiska sammanhang är långt ifrån lika stark som gästernas. Vi håller polackerna nivån högre, men på Turner’s Cross räknar vi inte helt bort hemmalaget och ritar ner en gardering tidigt.

 

6. Dudelange - Videoton 2

Över till Luxemburg där F91 Dudelange får besök av ungerska Videoton. Vid de tidigare tillfällena Dudelange representerat Luxemburg i Champions League-sammanhang, har det ofta blivit respass vid tidigt skede. Men på hemmagräs brukar laget kunna stå upp bra trots allt. De regerande ungerska mästarna Videoton bör vara snäppet vassare, men siffrorna på resande fot är knappast några papper värda att skryta med. Smaska på med alla tecken och hoppas på skrällen!

 

7. Valur - Rosenborg 2

Reykjavik-laget Valur vann den isländska ligan för första gången på tio år den förra säsongen. Rosenborg som länge varit en stormakt inom den norska fotbollen tog i sin tur klubbens tredje raka ligatitel under fjolårssäsongen. Rosenborgs inledning på det här spelåret var dock allt annat än bra. Men laget från Trondheim har växlat upp under den senaste tiden och närmat sig Brann som toppar Eliteserien i skrivande stund. I det här mötet räknar vi med tydlig klasskillnad, och tvåan ser ut att bli en ruskigt fin spik!

 

8. Ludogorets - Crusaders 1

Ludogorets dominerar bulgarisk ligafotboll och prenumerar därmed på att kvalspela till Champions League. Så sent som säsongen 2016/2017 tog bulgarerna sig vidare till gruppspelet, där laget från Razgrad tog poäng av både Basel och PSG. Crusaders från Nordirland befinner sig på en helt annan nivå, och det ska till en bragd för att gästerna överhuvudtaget ska hålla det här mötet levande inför returen. Bombsäker etta som spikas helt oavsett streckning.

 


 

Kassaskåpet! - Ludogorets

Ludogorets har tidigare visat att man är kapabla till att störa europeiska giganter i Champions League, i synnerhet på hemmagräs. Crusaders är klasser sämre och har ingenting att hämta här.

 

Varningen! - Dudelange

Även fast Dudelange väldigt sällan avancerar från kvalrundorna i Champions League, är laget svårbemästrade i hemma i Luxemburg. Videoton är definitivt ett motstånd som inte är oöverkomligt!

 

72 rader

1. Frankrike - Belgien 1x2
2. Kroatien - England x2
3. KF Drita - Malmö FF 2
4. Vikingur - HJK Helsingfors x2
5. Cork City - Legia Warszawa x2
6. Dudelange - Videoton 1x2
7. Valur - Rosenborg 2
8. Ludogorets - Crusaders 1

324 rader

1. Frankrike - Belgien 1x2
2. Kroatien - England 1x2
3. KF Drita - Malmö FF x2
4. Vikingur - HJK Helsingfors x2
5. Cork City - Legia Warszawa 1x2
6. Dudelange - Videoton 1x2
7. Valur - Rosenborg 2
8. Ludogorets - Crusaders 1