Det är en blandad kompott av matcher på torsdagens Topptips. FC Rosengård ska försöka hitta tillbaka till vinnarspåret i Damallsvenskan mot Växjö DFF. Samtidigt spelas tre matcher i Division 2, där Norrlandsderbyt IFK Luleå - Bodens BK känns lite extra kittlande. Kupongen kompletteras sedan med två matcher vardera från Island och Brasilien.

Spelstopp: 17.59


1. FC Rosengård - Växjö DFF 1

FC Rosengård återfinns på en andraplats inför omgång elva av Damallsvenskan, samma placering som skåningarna slutade på i fjol. Malmö-laget har dock något oroväckande form. Två raka förluster mot de regerande mästarna Linköping och senast borta mot Hammarby. Nykomlingarna Växjö DFF gör det ganska bra, men formen har dock börjat svikta på slutet. Gästerna måste nog upp ett par snäpp om det ska bli några poäng på torsdag. Smålänningarna får klara sig utan sin ordinarie amerikanska målvakt, Katie Fraine, som fick rött kort i den senaste förlusten mot Göteborg. Med tanke på att ettan streckas hårt garderas Rosengård i det stora systemet.

 

2. Bromölla IF - Lindsdals IF 1

Lindsdals IF är fortsatt tabelljumbo i Division 2 Östra Götaland trots att smålänningarna har tagit två raka segrar. Bromölla IF återfinns i den andra ändan av tabellen. Skånelaget är bara en poäng bakom Assyriska Turabdin, med en match mindre spelad dessutom. Formen är bra i hemmalaget, i synnerhet hemma på Strandängens IP där Bromölla spelat in 16 av 18 möjliga poäng de sex senaste hemmamatcherna. Trots att Lindsdals har kommit igång på slutet känns ettan som given spik även här.

 

3. FC Trollhättan - Nordvärmland FF 1

FC Trollhättan har imponerat hela våren och är fortfarande obesegrade efter 13 omgångar. De svartröda toppar Division 2 Norra Götaland och har fem raka segrar hemma på Edsborgs IP. Nordvärmland FF förlorade senast borta mot Gauthiod med 0-2, och det är just på resande fot gästerna haft problem under säsongen. Faktum är att Nordvärmland är segerlösa på bortagräs den här säsongen. Fyra av de sju bortamatcherna har dock slutat oavgjort. Men här räknar vi inte med delad pott, ettan spikas!

 

4. IFK Luleå - Bodens BK 1

Division 2 Norrland bjuder på ett kittlande derby i Luleå. Bodens BK var kaxiga nog att ställa upp i en träningsmatch mot IFK Göteborg i lördags. Där blev det förlust med 1-4. I seriespelet är däremot gästerna obesegrade i tio raka matcher. IFK Luleå är tre poäng före bortalaget i tabellen, men formen är betydligt sämre hos de vitblåa. Hemmalaget som spelade i Division 1 i fjol får dock råda som favoriter på Skogsvallen i Luleå. Det senaste mötet mellan lagen spelades i mitten av mars på Boden Arena och den bataljen slutade 2-2. Det här mötet kommer också att bli jämnt. Knapp etta!

 

5. KA Akureyri - Fjölnir X

Island bjuder på två fighter och vi börjar med bottenmötet som spelas i den norra staden Akureyri. Fjölnir är tre poäng före hemmalaget i tabellen och kommer från en seger mot bottenkonkurrenten Fylkir med 2-1. Dessförinnan hade laget tre raka förluster i ligaspelet. Hemmalaget KA Akureyri har också en stark insats i ryggen, där KA plockade poäng av topplaget Breidablik. De två senaste mötena lagen emellan har slutat 2-2 och känslan är att det här också kommer att bli en jämn och oviss batalj. Måla på med alla tecken!

 

6. KR Reykjavik - Valur 2

I huvudstaden Reykjavik vankas det derby, ett av många huvudstadsderbyn på Island ska sägas. KR Reykjavik ställs mot serieledarna och de regerande mästarna, Valur. Gästerna har bara förlorat en match under säsongen och under fjolåret förlorade de rödvita blott en match i seriespelet. KR Reykjavik har en ganska dålig trend och i de fyra senaste mötena mot Valur har KR bara tagit en poäng. Med tanke på att gästerna har sex raka segrar i seriespelet plockas tvåan ut först. Valur streckas dock hårt så smaska in alla tecken och hoppas på KR som rensar fint bland kupongerna.

 

7. Oeste FC - Guarani 1

Två stycken Serie B-matcher från Brasilien rundar av kupongen och vi fortsätter med derbyn. São Paulo-lagen Oeste FC och Guarani ligger i mitten av tabellen, men hemmalaget har en mer övertygande form. De rödsvarta har två raka segrar och på hemmagräs är Oeste obesegrade den här säsongen. Guarani har kryssat i fyra raka matcher och känslan är att ett oavgjort resultat ligger nära till hands även här. Oeste som besegrade Guarani på hemmagräs med 3-0 förra säsongen får dock råda som knappa favoriter. 1X bör räcka långt.

 

8. Criciúma - Figueirense X

Criciúma, som ligger i botten av tabellen, har spelat upp sig på slutet. Hemmalaget besegrade Sao Bento senast med 1-0, och sett till de sex senaste matcherna har Criciúma bara kammat noll i en match. Figueirense återfinns i toppen av tabellen, men gästerna kommer från en ganska blek insats senast mot Ponte Preta, där det blev förlust på hemmagräs med 0-2. Här bör man inte titta alltför mycket på tabellen. Hemmalaget är på gång och ska ha bra poängchans här. Eftersom tvåan streckas på tok för hårt spelas 1X i det lilla systemet. Samtliga tecken plockas med i det stora.


 

Kassaskåpet! - Bromölla IF

Bromölla IF har varit en stor succé i Division 2 den här säsongen och har varit otroligt starka på hemmgräs. Lindsdals IF har uppåtgående trend, men man är dock tabelljumbo av en anledning. Utmärkt spik!

Varningen! - Criciúma

Criciúma har sett ut som ett helt nytt lag under juni månad, och är dessutom obesegrade i fyra raka hemmamatcher. Poängchansen är betydligt större än vad streckningen visar!

 

72 rader

1. Rosengård - Växjö 1
2. Bromölla - Linsdal 1
3. Trollhättan - Nordv. 1
4. Luleå - Boden 1x
5. Akureyrar - Fjölnir 1x2
6. KR Reykjavik - Valur 1x2
7. Oeste FC - Guarani 1x
8. Criciuma - Figueirense 1x

324 rader

1. Rosengård - Växjö 1
2. Bromölla - Linsdal 1
3. Trollhättan - Nordv. 1x
4. Luleå - Boden 1x2
5. Akureyrar - Fjölnir 1x2
6. KR Reykjavik - Valur 1x2
7. Oeste FC - Guarani 1x
8. Criciuma - Figueirense 1x2