13 miljoner i jackpotten, mer behövs inte sägas. Stryktipset är laddat med ett Premier League-gäng i norr som bröt sin segertorka, ett Championship-lag i mitten av landet som gjorde samma sak samt en huvudstadsklubb som bröt sin europeiska kräftgång. Fortsätter de och andra på vinnande spår? Omgång 4 av Tips-SM är här. 13 rätt är och förblir respekt!

Spelstopp: 15.59

 

  1. Crystal Palace - Tottenham 2

På Selhurst Park lägger Roy Hodgson pannan i djupa veck för att försöka förstå varför hans lag ännu inte segrat framför hemmafansen. Kan det bero på de ynka två baljorna framåt sedan starten av säsongen? Krysset mot The Gunners var starkt men utan Milivojevic två straffmål hade det sannolikt blivit torsk. Gästerna har varit illa ute två gånger inom loppet på en vecka med till synes skakiga segrar men med dragloket Harry Kane längst fram (tre mål på de senaste två matcherna) visar Pochettinos manskap upp en imponerande mental styrka. Spurs är med rätta klara favoriter här, ettan spikas stenhårt!

 

  1. Huddersfield - West Ham 1

Nederländske försvararen Timothy Fosu-Mensah spelar för Fulham men är något av en hjälte i Huddersfield då hans självmål senast gav de sargade nykomlingarna säsongens första serieviktoria. Kanske kan det lossna för The Terriers som haft stora problem med målfabrikationen. The Hammers springer på Kirklees Stadium som segrare efter 4-2 hemma mot formsvaga Burnley men londonlaget är känt för sina genomklappningar, särskilt utan hemmapublikens stöd. Pellegrini får se över försvarsspelets luckor om laget ska lyfta. Favorittvåan får stryka på foten i jakten på större vinster, 1X!

 

  1. Leicester - Burnley 1

Tragedi drabbade hela klubben den 27 oktober när ägaren Vichai Srivaddhanaprabha och fyra andra omkom i en helikopterolycka utanför hemmaarenenan King Power Stadium. Hela Leicester City kommer att hedra sin förre ägare och spelarna lär inte behöva mer tändvätska än så. Motståndarna Burney har 2-13 på de senaste tre omgångarna och är notoriskt bortasvaga såväl i serie och nationella som internationella cuper. Ruggigt dålig form på gästerna och Joe Hart i målet kommer få fortsätta kröka rygg. Tveklös spiketta.

 

  1. Newcastle - Bournemouth 2

Nog har det druckits en och annan ale efter att The Magpies äntligen tog sin första seger för säsongen efter 1-0 hemma mot Watford. Spanjoren Pérez mål var det första på nästan en månad och de svartvita är långt ifrån att ha vänt utvecklingen. Sydkustlaget Bournemouth åkte senast på pisk av Mourinhos Manchester United men det ska ses i ljuset av försvaren Akés grova miss i matchminut 90 då Rashford stänkte in segermålet. Dessförinnan höll The Cherries jämna steg med United. Formen är således bra hos de svartröda som ofta tar alla tre poängen på resande fot, sannolikt även uppe på Saint James’ Park.

 

  1. Southampton - Watford 2

Efter fem raka utan mål framlyckades äntligen värdarna göra ett mål framåt när The Saints spelade på Ethiad. Problemet var bara de sex bollar burväktaren McCarthy fick plocka ur nätet. Mark Hughes på tränarbänken får fundera vidare. Elton Johns Watford slutade på 14:e plats i våras men har haft en allt annat än medioker höst med mycket mål framåt och fina resultat mot jätten Tottenham. Magplasken är dock ett stort aber där förnedringen hemma mot Bournemouth (0-4) samt nederlaget mot slagpåsen Newcastle (1-0) senast sticker ut. The Hornets är således allt annat än pålitliga men får ändå tipset. Utgå från tvåan och gardera från höger.

 

  1. Birmingham - Hull 2

Elva matcher i följd utan nederlag för Birmingham fram till bortakamper mot Lampards Derby. Då tog det slut efter en andra halvlek av dålig kvalitet från Garry Monks gubbar, 1-3 till slut och kunde blivit 4-1 inte stolpen varit i vägen. Formdipp på gång? Gästernas är bättre slag efter två raka 1-0-segrar och är kanske på väg att ta sig över strecket. Tränaren med det überbrittiska namnet Nigel Adkins berömde lagets arbetsinsats och moral, även det klassiska brittiska egenskapet.  The Birmingham Blues är överstreckade och Hulls formkurva pekar uppåt. Finfint värde på The Tigers, chanstvåa!

 

  1. Blackburn - Rotherham 1

Nykomlingen Blackburn växer sig starkare och stabilare för varje vecka. Mot formtoppade QPR togs tre blytunga poäng och även utan Leicesters Jonny Evans lillebror Corry bör de målofarliga gästerna bli en munsbit hemma på Ewood Park.

Vändningen mot Swansea i förra veckan var Rotherhams första seger på över en månad. Laget som kämpar med en allt sämre målproduktion har mycket på grund av denna ofta tappa två eller en poäng i jämna matcher. De noll bortavinsterna lär förbli så få även efter detta möte. Visst är streckningen på Blackburn i tyngsta laget men mot ett Rotherham som får slita för varje poäng ska det mycket till om The Rovers inte tar alla poängen. Ettan spikas.

 

  1. Bolton - Swansea 2

Ett mål på sex omgångar, i Bolton tittar supportrarna allt längre ner i tabellen. Lagets bäste målskytt John Magennis har inte målat sedan den 15:e september och läget är dystert för The Wanderers. De tre tappade poängen mot bottenlagen Rotherham var troligtvis bara ett hack i maskineriet för Potters svanar då insatsen i sig var bra. Walesarnas skotte McBurnie får efter sina tre mål på två matcher fansen att le lika mycket som den framlidne komikern Bernie Mac. Nu väntar andra raka bortakampen och det mot ett Bolton i katastrofal form. Trolig tvåa på University of Bolton Stadium.

 

  1. Bristol City - Preston 2

Dubbla nederlag för ett Bristol som sedan mitten av september tappat styrfart. The Robbins är överlag ojämna vilket brukar vara ett tecken på att saker och ting inte riktigt klaffat fullt ut, i värdarnas fall målproduktionen som verkar gått i stå. I Preston staplades förlusterna på hög under augusti och september men nu har The Lilywhites fem raka ligamatcher utan nederlag. I dessa tider av kort tålamod inom fotbollen är det uppfriskande att se en ledning som inte sparkar sin tränare utan tror på honom. En annan styrka är det faktum att man inte står och faller med en spelare. Sex olika målskyttar under den förlustfria sviten tyder på laganda och bredd. Jämnt värre men gästerna får ändå tecknet. Gardera dock tidigt!

 

  1. Derby - Aston Villa 2

Bennet firade nog sitt mål senast mot Birmingham i 3-1-segern lite extra. Det var nämligen hans första fullträff för The Rams på fem år. Resultatet innebär att sviten på förlustfria matcher utökades till sex. Allt är dock inte helt perfekt, den aldrig sinande strömmen av insläppta mål är ett problem för Lampards lirare som endast hållit nollan vid tre tillfällen i denna säsong. Klassiska Villa gästar Derby County och blandar högt och låg. Potentialen och traditionen finns där och med en solid insats senaste i ryggen säger magkänslan att The Lions kan överraska här. Tvåan är ett roligt spikförslag på Pride Park Stadium!

 

  1. Middlesbrough - Wigan X

Åtta poäng skiljer dessa formsvaga lag åt där värdarnas tabelläge skvallrar om en fin säsongsinledning. Nu letar dock de tidigare så målglada nordengelsmännen efter form och flyt i avsluten. Frågan är om Boro luckrar upp ett stängt Wigan. Nick Powell är gästernas egen målkung men saknas här vilket självfallet är ett stort avbräck. Kan Will Griggs axla manteln? Resultaten i höst visar att The Tics många gånger periodvis hänger med men har svårt att orka hela vägen. Bataljen på Riverside Stadium lutar åt hemmalaget men skrällkrysset känns inte alltför avlägset med tanke på problemen i boxen.

 

  1. Norwich - Millwall X

Sju mål för finländaren Pukki som tillsammans med de andra kanariefåglarna svävar på moln med tolv poäng av tolv möjliga. Tyske tränaren Daniel Farke har fått fina lovord för sitt jobb och är på väg att föra upp The Yellow upp i Premier League. Besökarna från huvudstaden har gryende form och har börjat hitta flyt i spelet vilkets synts på resultaten, särskilt hemma. Borta går det något trögare men coach Harris har betonat att problem i huvudsak är mentalt och inte fysiskt. Då det släppt något på hemmaplan kan så kanske även ske på resande fot. Komplettera chanskrysset med ettan på större system.

 

  1. Nottingham - Stoke 1

Sist men inte minst har vi forna Europamästarna Nottingaham Forest hemma mot ett svårspelat Stoke. Värdarna har successivt under säsongen täppt igen de hål som fanns i defensiven och har sett till de senaste fem omgångarna ett av serien absolut bästa försvar. Och försvar vinner titlar så kan det fortsätta på detta vis kan The Reds kanske ta klivet upp i finrummet igen efter 20 års frånvaro. Erkänt svårslagna Stoke kliver in på bortagräset som seriens målsnålaste i oktober månad, detta är dock en liten akilleshäl för The Potters som lite för sällan lyckas avgöra matcherna till sin fördel. Uddamålsseger för värdarna på City Ground?

 

Kassaskåpet! - Leicester

Att hedra de döda är både en plikt och ett privilegium och hela spelartruppen lär ge allt och lite till för sin avlidna chef. Burnley är dessutom oerhört släpphänta bakåt och det mesta slinker förbi den forne landslagskeepern Joe Hart.

 

Varningen! - Aston Villa

Innan säsongen sågs Aston Villa som ett av lagen som skulle var med och fajtas om direktuppflyttning. Det har dock gått emot i säsongsinledningen, men det fina spelarmaterialet finns ändå där. Till under 20 procent tvåan hyperintressant då Villa snart kommer börja klättra i tabellen.

 

96 rader

  1. Crystal P - Tottenham 2
  2. Huddersf. - West Ham 1X
  3. Leicester - Burnley 1
  4. Newcastle - Bournem. X2
  5. Southampton - Watford X2
  6. Birmingham - Hull 2
  7. Blackburn - Rotherham 1
  8. Bolton - Swansea 2
  9. Bristol City - Preston 1X2
  10. Derby - Aston Villa 2
  11. Mboro - Wigan 1X
  12. Norwich - Millwall X
  13. Nottingham - Stoke 1X

 

864 rader

  1. Crystal P - Tottenham 2
  2. Huddersf. - West Ham 1X
  3. Leicester - Burnley 1
  4. Newcastle - Bournem. X2
  5. Southampton - Watford 1X2
  6. Birmingham - Hull 2
  7. Blackburn - Rotherham 1
  8. Bolton - Swansea X2
  9. Bristol City - Preston 1X2
  10. Derby - Aston Villa 2
  11. Mboro - Wigan 1X2
  12. Norwich - Millwall 1X
  13. Nottingham - Stoke 1X