Efter en intensiv cupvecka är ligafotbollen äntligen tillbaka på Topptipset. Hela åtta olika ligor är i farten när helgens omgång smygstartar på fredag. Många tunga hemmafavoriter, där bland annat en tidig fransk seriefinal mellan Paris Saint Germain och Lille står på menyn, gör dock att det kan vara värt att höja radinsatsen istället för att chansa på garderingar i jakt på utdelning!

Spelstopp: 18.59

 

  1. Aston Villa - Bolton 1

The Championship är först ut på kupongen när Aston Villa välkomnar Bolton till Birmingham. Två lag som kan tyckas höra hemma i Premier League men som

haft ganska stora problem under hösten. Marcus Allbäcks gamla lag har inte alls kommit upp i nivå vilket gjort att managern Steve Bruce fått gå. In kom Dean Smith som vunnit en match och förlorat två sedan han tog över ansvaret. Trots en riktigt dålig start ligger Villa ändå två poäng före The Wanderers som varit ännu sämre. Hemma på Villa Park får The Lions gälla som knapp favorit men självförtroendet är i botten och studsar det fel kan Bolton mycket väl knipa alla tre poäng. Testa en etta-tvåa!  

 

  1. PSG - Lille 1

Seriefinal i Ligue 1. Trots att Lille spelar riktigt fin och resultatgivande fotboll, som gör att laget parkerar på en andra plats i Ligue 1, så är det svårt att se Paris Saint Germain tappa poäng hemma i den franska huvudstaden. Front-trion med M’bappé, Neymar och Cavani är det knappast någon som missat vid det här laget, och PSG är helt enkelt för bra för Ligue 1. När värdet dessutom ser ut att väga över åt vänster är det inget snack om saken. PSG spikas!

 

  1. Napoli - Empoli 1

Det är toppen mot botten i Serie A denna fredag när Empoli besöker Neapel och Stadio San Paolo. Sällan har väl en favorit varit så klar som här. Gästerna har tagit sex poäng på tio matcher och ligger därför trea från slutet medan Napoli som vanligt är med och utmanar Juventus i toppen. Formen är god, och även om resultaten inte riktigt gått med laget efter 2-2 borta mot PSG och 1-1 mot Roma, har spelet övertygat stort efter Ancelottis intåg. Det ljusblå hemmalaget har inte förlorat i Neapel sedan mars månad och bara kryssat två gånger under samma period. Etta!

 

  1. Stuttgart - Eintracht Frankfurt 2

Knivigt möte i Stuttgart när stadens stolthet tar emot sjundeplacerade Frankfurt. Hemmalaget har inlett säsongen bedrövligt och parkerar sist i Bundesliga med ynka fem pinnar på nio omgångar. Bäste målskytt är gamle Mario Gomez som gjort tre av lagets sex mål hittills vilket går att jämföra med gästernas Luka Jovic och Sebastién Haller som mer än matchar hela Stuttgarts målskörd med sju respektive sex bollar vardera. Det är nästan helt jämnt streckat men nog skall gästerna ha bäst chans här. X2!

 

  1. Benfica - Moreirense 1

Efter 34 mål på lika många matcher i fjol är det mest anmärkningsvärda med Benfica, som skuggar Porto med en poäng i tabellen, att lagets stora målskytt Jonas ännu inte hittat nätet efter sommaren. Hösten har förstörts av skador men nu är brassestjärnan klar för spel. Välbehövligt för örnarna som efter en liten minisvacka, med två raka bortaförluster, vill vända på trenden hemma på Estadio da Luz i Lissabon. Chanserna är goda när Moreirense kommer på besök. Bortalaget har inte alls samma nivå på spelarmaterialet och borde vara chanslösa här när Benfica har chans att gå upp i topp av Primera Liga. Ettan är given.

 

  1. Galatasaray - Fenerbahce 1

Derbydags i Turkiet när Istanbuls två största lag möts i vad som ofta är en extremt hetsigt historia. De regerande mästarna, Galatasaray kommer in i matchen i ganska risig form med endast en seger på de senaste fem matcherna. Det är dock ingenting jämfört med Fenerbache som precis sparkat Philipp Cocu efter endast tre segrar på femton försök trots att spelare som Andre Ayew funnits att tillgå. Två lag i dålig form som verkligen behöver varsin seger gör att detta kan sluta precis hur som helst. Gala är dock en nationell stormakt i hemmaborgen, så börja från vänster och fyll på.

 

  1. Excelsior - Groningen 1

I Rotterdam har hemmalaget Excelsior siktet inställt på en tredje raka hemmaseger när gamla svensklaget Groningen kommer på besök. Gästerna har varit helt hopplösa såhär långt på säsongen och faktum är att de endast mäktat med en ensam pinne på de senaste åtta matcherna. Föga förvånande återfinns laget därför på sista plats i tabellen. Becksvart för de grönvita som inte har mycket att hämta här. Excelsior befogade favoriter.

 

  1. Norrby - Falkenberg 2

Superettan är sist ut denna fredag när Falkenberg ger sig ut på vägarna för en dryg timmes bilfärd norrut till Borås för det västsvenska derbyt mot Norrby. Gästerna kommer närmast från en fin 3-0 seger mot Värnamo efter två mål av Chisom Egbuchulam och behöver bara en poäng för att säkra Allsvenskt spel till nästa säsong. Hallänningarna  ser säkerligen alla möjligheter här mot ett hemmalag med tre raka förluster i bagaget. Mot ett formsvagt Norrby ska Falkenberg lösa åtminstone en pinne. X2!

 

Kupongens säkra! - PSG

Det finns många kandidater att välja mellan bland hemmalagen. Skrytbygget PSG drar dock längsta strået då det är klasskillnad på dem och alla andra lag i Ligue 1. Poängen stannar i Paris!

 

Varningen! - Bolton

Det är knappast två lag det skiner om som gör upp på Villa Park. Formen och tabellsituationen är riktigt dålig i båda läger, men kan Bolton göra första målet finns alla  möjligheter för en riktig kupongrensare!

 

32 rader

  1. Aston Villa - Bolton 12
  2. PSG - Lille 1
  3. Napoli - Empoli 1
  4. Stuttgart - E. Frankfurt x2
  5. Benfica - Moreirense 1
  6. Galatasaray - Fener. 1x
  7. Excelsior - Groningen 1x
  8. Norrby - Falkenberg x2

 

144 rader

  1. Aston Villa - Bolton 12
  2. PSG - Lille 1
  3. Napoli - Empoli 1
  4. Stuttgart - E. Frankfurt 1x2
  5. Benfica - Moreirense 1x
  6. Galatasaray - Fener. 1x2
  7. Excelsior - Groningen 1x
  8. Norrby - Falkenberg x2