Premier League och The Championship, mycket mer Stryktips än så blir det inte. På sydkusten spelas två matcher med intressanta förutsättningar och i Wales är det skrälläge. Ett stryktips för den skicklige med andra ord. “Luck has nothing to do with it” upprepade Eric Cantona i en tv-reklam för Stryktipset för 20 år sedan. Samma sak gäller än idag, fram med spetskunskaper och magkänsla för att ro hem storvinsten!

Spelstopp: 15.59

 

  1. Brighton - Wolverhampton 1

Nere i Sussex på sydkusten inleds Stryktipset denna vecka. Blåvita Brighton verkar ha hittat formen med två raka segrar men desto viktigare är att målvakten Matthew Ryan äntligen fått hålla nollan. Strikern Glenn Murray (otäck huvudskada i helgen, dock inget allvarligt) låter inte anklagelserna om skattefusk tynga ner honom utan bär laget på sina axlar med sina fyra baljor på sju matcher. Efter sex raka utan förlust för Wolverhampton sprack sviten hemma mot Watford (0-2) och där var de orangea ganska impotenta framåt. Defensivt är Wolves bra men målskyttet är lagets aber och att snitta ett mål per match håller inte långsiktigt. Trolig etta på American Express Community Stadium.

 

  1. Fulham - Bournemouth 2

På Craven Cottage möts ett Fulham i poängbehov och ett Bournemouth i bra form. Som nykomlingar har Londons äldsta fotbollsklubb fått gå gatlopp då The Cottagers försvarslinje inte håller Premier League-klass med sina dryga 2,5 insläppta per match. Gladare miner återfinns hos The Cherries där tränare Eddie Howe har uträttat underverk med klubben sedan han tog över 2012. Bournemouth har tagit sig från League One till den sjätteplats i Premier League de parkerar inför omgång 10. How(e) did he do it? För att behålla positionen blir det viktigt att gå för seger nu när ett svårare matchprogram väntar. Visst har värdarna potential framåt i André Schürrle men gästernas form avgör här. Trolig tvåa trots relativt jämn streckning.

 

  1. Liverpool - Cardiff 1

Röda Stjärnan fick som väntat storstryk på Anfield under onsdagskvällen och just förmågan att kunna segra på beställning kännetecknar titelvinnande lag. Kan detta vara säsongen då Pool titulerar sig engelska mästare för första gången sedan 1990? Samma poäng som serieledande Manchester City och med många pålitliga målskyttar i Salah och Firmino med flera vädrar The Reds morgonluft. Motståndarna från Wales kämpar i den andra änden av tabellen på delad nedflyttningsplats med Fulham. Förvisso tog de blåklädda sin första seger för säsongen mot just Fulham (4-2) men med viktige mittfältaren Joe Ralls borta och ett försvar som släpper det mesta förbi sig kammar The Bluebirds noll i Merseyside. Säkrare spik får man leta efter.

 

  1. Southampton - Newcastle 2

Bottenmötet på St Mary’s präglas av två lag som senast slösade bort de chanser de fick. Mark Hughes Southampton hade flera bra möjligheter att spräcka nollan mot Bournemouth men Austin och Gabbiadini missade alla feta lägen. Gästerna å sin sida hade 27 skott varav sex på mål, inget hittade dock nätet i förlustmatchen mot Brighton. Ständigt krisande Newcastle är med sina två poäng jumbo men i ärlighetens namn har motståndet många gånger varit de stora drakarna i toppen av Premier League. Ett litet ljus i mörkret är bortaspelet som i alla fall givit ett par poäng. The Saints är hemmasvaga och förr eller senare måste The Magpies vinna. Chanstvåan med bra procent föredras här.

 

  1. Watford - Huddersfield 2

Fin bortaviktoria för värdarna mot svårforcerade Wolves senast, vilket behövdes efter fyra raka utan trepoängare. Nu ställs The Hornets mot en till synes svag motståndare men Javi Gracia bör först och främst fokusera på varför hans manskap har två hemmanederlag i följd med den mindre smickrande målskillnaden 1-6. Hur är formen egentligen? Med ett nödrop hängde Huddersfield som nykomling kvar i våras men nu måste de blåvitrandiga klara det fruktade andraåret. Tveksam form men turligt för The Terriers är bortaspelet något bättre än hemmaditot. Faktum är att här på Vicarage Road tog gästerna sin största seger på resande fot förra säsongen, segersifforna skrevs till 4-1. Skrälltvåans värde lockar, helgardera dock omgående.

 

  1. Birmingham - Sheffield Wednesday 1

Endast en poäng skiljer lagen som ska stångas på St Andrew’s. Extra mycket kärlek väntar värdarna när de kliver in på banan då ingen förlust inkasserats sedan den 22:a augusti. På bara 14 omgångar har Garry Monk och hans manskap samlat ihop nästan hälften av de 46 poäng The Blues tog på hela förra säsongen. Onsdagslaget har en formkurva som pekar nedåt efter två raka nederlag. Nu hoppas The Owls att det habila bortaspelet ska producera ett fint resultat i West Midlands. Ett par skador oroar dock, bland annat på den portugisiske målskytten Marco Matias. Wednesday vinner eller förlorar på bortaplan denna säsong. Slopa krysset och komplettera favoritettan med skrälltvåan.

 

  1. Bolton - Hull 1

Formsvaga kombatanter på University of Bolton Stadium som tillsammans endast har två segrar sedan den 15:e september. Den positiva säsongsinledniningen värdarna hade är nu ett minne blott och oktober har hittills varit utan fullpoängare. Tur för The Wanderers att de får chansen direkt att revanschera hemmaförlusten från i onsdags (0-3 mot Nottingham). Sena poängtapp har plågat The Tigers på sistone och nästjumbon börjar fastna i bottenträsket. Förra säsongens frejdiga offensiv är som bortblåst då Hull nu har förtvivlat svårt med målskyttet. Ingen supermatch väntas men magkänslan säger att Bolton har mer att ge. Spiketta trots svagt värde.

 

  1. Millwall - Ipswich 2

Bottenmöte nummer två på denna rad. Hemma på The Den sätts hoppet till strikern Lee Gregory vars fyra mål så här långt stoppat kräftgången något. Blir det hyfsade spelet framför hemmapubliken det som räddar fjolårsåttan Millwall? Klassiska Ipswich tog sin första seger för säsongen borta mot det före detta Premier League-laget Swansea för några veckor sedan. Även om den inte följdes upp av flera segrar visar den fans och spelare att det går att ta alla poäng. Den lågt streckade tvåan är spännande men bör omgående kompletteras med ettan. Alla tecken om plånboken tillåter.

 

  1. Norwich - Brentford 1

Två underlägen har vänts till seger på fyra dagar, starkt värre av The Canaries. Finländaren Teemu Pukki är en riktig målmaskin både i klubblag som landslag och tillsammans med Jordan Rhodes bildar ett av seriens mest fruktade anfallspar. Här saknas dock troligen Pukki. Förlust i svängig match för gästande Brentford senast, och ingen seger sedan den 15:e september. Londonlaget har om möjligt sämre form än under Dean Smiths sista dagar på tränarbänken. Ettan spikas.

 

  1. Sheffield United - Wigan 2

På kort tid har topplaget Sheffield United tappat poäng två gånger om. The Blades tränare Chris Wilder beklagade sig och hävdade att hans manskap förtjänade segern men segrar förtjänas inte, de tas. Formen förefaller vara på nedåtgående. De blåvita besökarna har det lite motigt på resande fot men bortaförlusten mot Millwall (1-2) berodde mer på individuella misstag så kanske har det gnuggats försvarsspel utanför Manchester? Låg procent på tvåan går inte att motstå här. Strecka från höger.

 

  1. Swansea - Reading 2

Underläge i paus, rejäl utskällning av spelarna i omklädningsrummet och seger vid slutsignalen: svängigt värre för walesarna som riskerade att åka på det tredje raka nederlaget men istället tog en nödvändig 3-1 seger mot Blackburn i veckan. Ny hemmakamp nästan direkt för Potters svanar. För motståndet står Reading som haft det motigt så här långt. Det finns dock formstarka spelare hos gästerna som den isländske landslagsmannen med det mäktiga namnet, Jón Daði Böðvarsson. Han har stått för hela sju baljor hittills. Värdarna får se upp med den reslige yttermittfältaren. Readings bortafacit är kanske inte jätteimponerande men söker man de stora pengarna torde skrälltvåan vara det självklara valet.

 

  1. West Bromwich - Blackburn 1

I mars (då värdarna lirade i Premier League) var senaste gången fansen fick uppleva två raka nollpoängare - fram till nu. 0-1 borta mot Wigan följdes upp av en riktig käftsmäll hemma på The Hawthorns då Frank Lampards Derby förnedrade The Baggies med hela 4-1. WBA är och förblir dock ett topplag och borde ta chansen att revanschera sig inför hemmapubliken nu. Blackburn gick i veckan in med en 1-0 ledning i paus borta mot Swansea. 45 minuter senare hade Rovers släppt tre bollar förbi sig och alla poängen hade glidit laget ur händerna. Hur reagerar det habila bortalaget här? Utskåpningen West Brom fick utstå bör vara tillräckligt med tändvätska. 1X räcker långt.

 

  1. Bristol City - Stoke 1

Sent är melodin i kupongens sista kamp. I matchminut 93 tryckte Bristol Citys Diedhiou in 1-0 mot Hull och bara fyra dagar dessförinnan gjorde svenske Niclas Eliasson samma sak i 89:e minuten mot Brentford. Den mentala styrkan tyder det inte vara något fel på hos The Robins. De rödvitrandiga gästerna fick in en sen kvittering mot topplaget Sheffield United senast. Joe Allens frisparksmål innebar att den andra förlusten i följd kunde undvikas. The Potters behöver emellertid förbättra poängskörden borta, endast en fullpoängare i höst. Fördel hemmalaget när Bristol jagar sin tredje raka vinst!

 

Kassaskåpet! - Liverpool

Europamatcher ska inte ge trötta ben så här tidigt på säsongen och Pool ser ruggigt stabila och trygga ut. Klopp vill troligtvis avgöra i första halvlek för att kunna vila ett par nyckelspelare. Det gör Liverpool!

 

Varningen! - Reading

Vass viking vinner varje vecka (nästan). Jón Daði Böðvarsson är ett segervapen i sig och känslan är att värdarna Swansea inte är så farliga som statistiken vill få det till.

 

96 rader

  1. Brighton - Wolves 1
  2. Fulham - Bournem. 2
  3. Liverpool - Cardiff 1
  4. Southamp. - Newcastle 2
  5. Watford - Huddersfield 1X2
  6. Birmingham - Sheff W 12
  7. Bolton - Hull 1
  8. Millwall - Ipswich 12
  9. Norwich - Brentford 1
  10. Sheff U - Wigan X2
  11. Swansea - Reading 2
  12. West Brom - Blackburn 1X
  13. Bristol C - Stoke 1X

 

864 rader

  1. Brighton - Wolves 1X
  2. Fulham - Bournem. X2
  3. Liverpool - Cardiff 1
  4. Southamp. - Newcastle 2
  5. Watford - Huddersfield 1X2
  6. Birmingham - Sheff W 12
  7. Bolton - Hull 1
  8. Millwall - Ipswich 1X2
  9. Norwich - Brentford 1
  10. Sheff U - Wigan 1X2
  11. Swansea - Reading 2
  12. West Brom - Blackburn 1X
  13. Bristol C - Stoke 1X