Stryktipset är tillbaka med en ny rad av matcher från de brittiska öarna och det finns mycket att spela om med cirka 15 miljoner i jackpot. Kupongen inleds med fem matcher från högstaligan men domineras sedan av hela åtta matcher från The Championship och det verkar finnas gott om spelvärda matcher. Spännande!

Spelstopp: 15.59

 

  1. Arsenal - Liverpool 2

Kupongens toppmatch spelas mellan två klassiska giganter från engelsk fotboll som den här säsongen hoppas kunna hitta tillbaka till fornstora dar och utmana om ligatiteln. Klopps Liverpool har byggt vidare på förra säsongens framgångar i Champions League och ser ut på allvar ut som en guldkandidat. 4-1 segern mot Cardiff förra helgen var i underkant och kan Salah hitta tillbaka till förra årets fantastiska målform kan det bli åka av för Unai Emerys Arsenal. The Gunners har efter den tuffa inledningen med förluster mot Manchester City och Chelsea gått obesegrade, och innan det oavgjorda resultatet mot Crystal Palace förra helgen hade Londonlaget sju raka segrar. Inte illa men motståndet har varit svagt och Liverpool har sett ut som en väloljad maskin den här säsongen. Arsenals nya lagbygge ser spännande ut men de har fortfarande en bit upp till den absoluta toppen. Tvåa till fin procent.

 

  1. Cardiff - Leicester 2

Fotbollsvärlden skakades av förra helgens fruktansvärda händelse där Leicesters ägare och fyra andra personer tragiskt omkom i en helikopterkrasch utanför King Power Stadium efter matchen mot West Ham. Hela Leicester sörjer och cupmatchen som skulle spelats mot Southampton tidigare i veckan blev av förklarliga skäl inställd. Svårt att sätta sig in vad spelarna och klubben har gått igenom men denna lördag reser de till Cardiff för att slåss om tre poäng med ett av ligans formsvagaste lag. En seger har det blivit så här långt för Neil Warnocks mannar och tränaren sa själv förra veckan att han inte skulle spela några pengar på att de skulle klara sig kvar i Premier League. Med en sådan inställning vinner man inte heller många matcher. Spika tvåan!

 

  1. Everton - Brighton 1

Det blev ännu ett mål för islänningen Gylfi Sigurdsson, på straff den här gången, när hans Everton föll med 1-2 borta mot Manchester United förra helgen. Innan dess hade The Toffees tre raka segrar i ligan och här hoppas de påbörja en ny vinstsvit hemma mot Brighton. Gästerna har fått ett ordentligt lyft efter en knackig start på säsongen. 1-0 segern mot Wolves senast var den tredje i rad. Men även om det blivit några poäng här och där på bortaplan för The Seagulls den här säsongen så är det framförallt hemma på sydkusten  de trivs bäst. Det gäller även för den 35-årige tuffa anfallaren Glenn Murray som gjort fem av säsongens sex Premier League-mål just på hemmaplan. På resande fot är de ofta glada att få med sig en poäng och mot ett starkt Everton är förväntningarna låga. Hemmalaget kommer dominera matchbilden och troligen få utdelning. Ettan bör sitta.

 

  1. Newcastle - Watford 2

Newcastle. Nu är det flera veckor sen det började pratas om att säsongen skulle vända men efter tio omgångar ligger de alltjämt i botten av tabellen. Visst, de inledande matcherna var tuffa och Rafa Benítez defensiva inställning var kanske inte helt galen men The Magpies är fortfarande segerlösa. På hemmaplan är de dessutom ännu sämre och har noll poäng efter fem matcher. Någon triumf borde komma men laget har inte visat några tecken på att den skulle komma inom en snar framtid. Nu ställs The Magpies mot en av ligans stora positiva överraskningar, Watford. Gästerna har en härlig mix av fysik och teknik i sin anfallsuppsättning och när lagkaptenen Troy Deeney var skadad förra helgen visade lagets lirare Roberto Pereyra och Gerard Deulofeu vägen med två fina solomål i 3-0 segern mot Huddersfield. The Hornets har tillräckligt med finess för att ta sig an ett svagt Newcastle. Fördel gästerna.

 

  1. West Ham - Burnley 1

The Hammers tog ledningen mot Leicester förra helgen men en tidig utvisning på Mark Noble ställde till det för Londonlaget. Trots det lyckades de hålla tätt till matchens slutminuter då ett långskott från Wilfred Ndidi turligt hittade förbi Lukasz Fabianski i West Hams mål. Med elva man på plan kommer de vara farligare och försvaret verkar ha hittat sina positioner efter en minst sagt förvirrad inledning på säsongen. Mot Burnley verkar också lagets stora målskytt Marko Arnautovic vara tillbaka efter sjukdom och med österrikaren på topp kommer Sean Dyches gäng slita än en gång för att hålla tätt. Gästerna har haft två riktigt tuffa omgångar med matcher mot Manchester City respektive Chelsea och de reser till London med 0-9 i bagaget på dessa fighter. Manuel Pellegrinis West Ham är visserligen en bit ifrån topplagens kvalité men ett Burnley ur form ska de kunna slå. Etta!

 

  1. Blackburn - QPR 2

Kupongens första match i The Championship spelas på Ewood Park mellan Blackburn och Queens Park Rangers. Här tippas det välkända hemmalaget som klara favoriter men frågan är om de inte överskattas en del här. Rovers är ett av ligans sämsta hemmalag så här långt och de möter ett formstarkt QPR som är obesegrade i fem raka matcher. Förra omgången tog Londonlaget en fin seger hemma mot Aston Villa och med tanke på streckningen ser det ut att finnas mycket värde i bortasegern. Gästerna ser ut att vara i bättre slag. Utgå från tvåan och gardera med krysset på större system.

 

  1. Brentford - Millwall 2

Två lag som rör sig åt motsatta håll i tabellen. Hemmalaget Brentford har efter en fin inledning helt tappat formen och de har nu åtta raka ligamatcher utan seger. De tre senaste matcherna har varit uddamålsförluster så det kan mycket väl vara ett modstulet hemmalag som ställer upp på Griffin Park. Andra miner kommer det vara hos gästerna som har klättrat i tabellen efter två raka segrar. En seger i detta derby skulle innebära att The Lions glider förbi Brentford i ligans mittenskikt. Räkna inte med någon storseger för gästerna men med tanke på skillnaden i form är tvåan spelvärd, även om den bör garderas omgående.

 

  1. Ipswich - Preston X

Ipswich ligger alltjämt längst ner i tabellen. Otroligt viktig match mot ett annat bottenlag under lördagen således när Preston kommer på besök till Portman Road. Problemet är bara att Ipswich ännu inte vunnit på hemmaplan den här säsongen. Men med nye tränaren Paul Lambert vid rodret kan de kanske hitta receptet. Det blir dock tufft då gästernas formkurva pekar uppåt. Trots att de är fortsatt usla på bortaplan har de lyckats skrapa ihop fem raka matcher utan förlust. Båda lagen kommer kämpa desperat för att inte förlora och då ser en poäng vardera ganska troligt ut. Börja med krysset och gardera i första hand med ettan.

 

  1. Nottingham - Sheffield United 2

Serieledande Sheffield United reser till City Ground för att ta sig an klassiska Nottingham Forest i ett av kupongens få toppmöten. Forest föll tungt mot League One-klubben Burton Albion i Ligacupen tidigare i veckan och de kommer behöva bättra sig rejält när de möter ligaledaren denna lördag. I The Championship är formen okej men frågan är om det räcker mot ett starkt Sheffield United. Gästerna leds av sin kapten och målkung Billy Sharp som med tio mål på elva matcher har visat att han fortfarande kan göra mål för sin moderklubb. Mot Wigan förra helgen stod den rutinerade anfallaren för ett hattrick när hans lag vann med 4-2. Sheffield har bara förlorat en av de åtta senaste ligamatcherna men detta blir ett test. Knapp fördel gästerna men här måste det garderas tidigt.

 

  1. Sheffield Wednesday - Norwich 2

Tre raka förluster har det blivit för The Owls och det svider nog rejält att lokalrivalen United samtidigt återfinns högst upp i tabellen. Denna lördag ställs de blåvita mot svårspelade Norwich som efter tre raka segrar i ligan bara ligger två poäng från förstaplatsen. Gästerna spelade bra i cupmatchen mot Bournemouth tidigare i veckan och trots att det till slut blev förlust med 1-2 vittnar antalet chanser de skapade att är tillräckligt bra för att utmana PL-klubbarna. Formen är god och kan de gröngula fortsätta på den inslagna vägen bör de ha en fin chans på Hillsborough Stadium här. Intressant nog har Sheffield vunnit de två senaste mötena på hemmaplan med 5-1 men med tanke på hur det har sett ut så här långt under säsongen ska det mycket till för att de ska kunna upprepa den bedriften. Bortalaget är starkare och en smula undervärderade i streckningen. X2 blir bra.

 

  1. Stoke - Middlesbrough 2

Precis nedflyttade Stoke möter uppflyttningskandidaten Middlesbrough och det kan bli en väldigt intressant drabbning då hemmalaget har varit väldigt ojämna hittills. Fem vinster, fem oavgjorda och fem förluster har det blivit så här långt men formen ser ut att vara på väg uppåt då tre av vinsterna har kommit i de fem senaste omgångarna. Dock är det inte samma hemmastarka Stoke som man minns från deras dagar i Premier League. Därför är det relativt konstigt att hemmalaget streckas upp till klara favoriter. Boro har ligans bästa försvar och kan definitivt störa. Endast två förluster i ligan så här långt och de besegrade dessutom PL-klubben Crystal Palace tidigare i veckan. Värdet finns på Tony Pulis Middlesbrough. Strecka från höger men gardera friskt.

 

  1. Derby - Birmingham 1

Frank Lampard var tillbaka på Stamford Bridge tidigare i veckan när hans Derby mötte Chelsea i Ligacupen. Trots två självmål för bortalaget lyckades de hålla nere siffrorna till respektabla 2-3 efter fem mål i den första halvleken. Med Lampard vid rodret har det gått stadigt uppåt för Derby och de har just nu fem raka matcher utan förlust i ligan. Gästande Birmingham har dock ännu bättre form med fyra raka segrar och elva matcher utan förlust. En stor andel av dessa är dock oavgjorda men det är en väldigt imponerande svit av matcher som står på spel denna lördag. En seger skulle innebära att The Blues klättrar förbi just Derby och med stor sannolikhet upp på en playoff-plats. Derby har dock inte förlorat mot Birmingham på fyra matcher och de har dessutom fördel av hemmaplan. Men med tanke på bortalagets form bör samtliga tecken plockas med här.

 

  1. Reading - Bristol City 2

Kupongens sista match spelas på Madejski Stadium mellan hemmalaget Reading och gästande Bristol City. The Royals leds av Paul Clement som är under stor press efter en dålig start på säsongen. Framåt har det sett helt okej ut, 19 mål på 15 matcher är långt ifrån sämst i ligan, men 25 insläppta under samma period är inte bra. Bristol City är istället ett av ligans bästa defensiva lag. Formen är inte på topp hos något av lagen men gästerna känns betydligt bättre och tryggare i sitt spel. De borde kunna lösa tre poäng här. Vi avslutar med en spännande chansspik på gästerna.

 

Kassaskåpet! - Everton

På en ganska svår kupong med få solklara favoriter är det ändå Marco Silvas Everton som sticker ut som ett av de säkrare korten. De möter ett Brighton som rent krasst brukar vara ganska ointresserade av att plocka tre poäng på bortaplan. The Toffees bör segra på Goodison Park.

 

Varningen! - Millwall

Stort värde på kupongen finner vi i match 7 mellan Brentford och Millwall där gästernas uppåtgående trend underskattas. Hemmalaget streckas som solklara favoriter men de har inte vunnit på åtta raka ligamatcher. Tvåan har stort värde och väljs som utgång.

 

96 rader

  1. Arsenal - Liverpool 2
  2. Cardiff - Leicester 2
  3. Everton - Brighton 1
  4. Newcastle - Watford 2
  5. West Ham - Burnley 1
  6. Blackburn - QPR 2
  7. Brentford - Millwall X2
  8. Ipswich - Preston 1X
  9. Nottingham - Sheff U X2
  10. Sheff W - Norwich X2
  11. Stoke - Middlesbrough X2
  12. Derby - Birmingham 1X2
  13. Reading - Bristol City 2

 

864 rader

  1. Arsenal - Liverpool 2
  2. Cardiff - Leicester 2
  3. Everton - Brighton 1
  4. Newcastle - Watford X2
  5. West Ham - Burnley 1
  6. Blackburn - QPR X2
  7. Brentford - Millwall X2
  8. Ipswich - Preston 1X
  9. Nottingham - Sheff U 1X2
  10. Sheff W - Norwich X2
  11. Stoke - Middlesbrough 1X2
  12. Derby - Birmingham 1X2
  13. Reading - Bristol City 2