Äntligen är Premier League tillbaka på Stryktipset! Fem matcher från det engelska finrummet förgyller kupongen som har en Jackpot på 8 miljoner riksdaler! Därefter riktas stort fokus mot Championship innan två bataljer från Allsvenskan rundar av kupongen. Kan du lösa full pott under lördagen kommer du med all säkerhet att tjäna dig en hacka!

Spelstopp: 15.59

1. Bournemouth - Cardiff 1

Det walesiska laget Cardiff City är tillbaka i Premier League efter fyra års frånvaro i högstadivisionen. Inför comebacken ser truppen ganska begränsad ut. Nyförvärven under sommaren har gjorts från Championship-lag och något nytt låneavtal med Marko Grujic har det inte blivit. Bournemouth, som slutade runt mittenskiktet av tabellen förra säsongen, har etablerat sig i Premier League. Eddie Howe har fått behålla stommen från fjolåret och bland annat förstärkt laget med två nyförvärv från La Liga. I genrepet besegrade The Cherries den franska storklubben Marseille med 5-2 och får råda som favoriter i hemmapremiären på Vitality Stadium. Börja med ettan.

 

2. Fulham - Crystal Palace 2

Fulham är en annan nykomling i Premier League, men med något större förväntningar jämfört med Cardiff. Aleksandar Mitrovic, som gjorde succé i Championship förra våren, har skrivit på för The Cottagers. I offensiven kommer den kraftfulle serben att få assistans av bland annat succétalangen Ryan Sessegnon och André Shürrle. Crystal Palace ser ut att kunna presentera en slagkraftig trupp. Roy Hodgson har alla medel för att kunna sluta på den övre halvan den här säsongen och under försäsongen har The Eagles imponerat! Alla tecken föredras.

 

3. Huddersfield - Chelsea 2

Chelsea och den nya tränaren Maurizio Sarri har fått rustat upp mittfältet under sommarfönstret med bland annat Mateo Kovacic och Jorginho. Thibaut Courtois har dock lämnat London men den unge spanjoren Kepa Arrizabalaga är en riktigt bra ersättare, inte minst för framtiden. Huddersfield tippas bli ett lag för botten av tabellen även den här säsongen. Trots att The Terriers tagit in ett par namn under sommaren, från bland annat Ligue 1, så är truppen inte tillräckligt stark för att kunna förvänta sig något annat än en position i de nedre regionerna. Tvåan spikas.

 

4. Watford - Brighton X

Ett par mil nordväst om London stundar en rätt oviss premiärmatch på Vicarage Road. The Hornets kommer att bli väldigt intressanta att följa den här säsongen, inte minst med tanke på att Watford signat både Pontus Dahlberg och Kena Sema under sommarfönstret. Nu när den offensive brassen Richarlison har lämnat hemmalaget bör definitivt Sema kunna utmana om en startplats. Brighton har spenderat en hel del krut under sommaren och The Seagulls ska utan tvekan ha rätt goda chanser att få med sig något i premiären. Visst går det att argumentera för att Watford ska vara favoriter på Vicarage Road, men när ettan streckas hårt i en premiärmatch bör alla tecken plockas med!

 

5. Wolverhampton - Everton 1

Är det någon nykomling som sticker ut lite extra är det Wolverhampton, som har stora delar av det portugisiska landslaget som tog EM-guld 2016. Rúben Neves, João Moutinho, Rui Patricio, Ivan Cavaleiro och Diogo Jota är spelare som skulle kunna ta en ordinarie tröja i vilket lag som helst i stort sett. Everton har varit riktigt bleka under försäsongen men det bör man nog inte lägga alltför stor vikt kring. Varken Wayne Rooney eller Ross Barkley finns kvar i truppen, men trots detta är det en ganska kvalificerad offensiv The Toffees besitter. Wolves från förtroendet på Molineux Stadium denna lördag!

 

6. Aston Villa - Wigan 1

Vi förflyttar oss till Championship och Birmingham där Aston Villa gästas av nykomlingen Wigan på Villa Park. Hemmalaget förlorade med 0-1 på Wembley i playoff-finalen mot Fulham i fjol, vilket resulterade i att London fick ytterligare ett lag i Premier League. Det finns fortfarande gott om kvalitéer i Steve Bruce Villa som kommer att kunna utmana om Premier League-platserna även den här säsongen. Wigan visade förra säsongen i League One att man var ett lag för Championship. I återkomsten till den engelska andradivisionen besegrade The Latics Sheffield Wednesday med 3-2. På Villa Park känns dock ettan bäst att utgå från.

 

7. Blackburn - Millwall X

Millwall bommade playoffet med ynka tre poäng i fjol och hemmapremiären på The Den är säkert något Neil Harris snabbt vill glömma. Middlesbrough kvitterade till 2-2 i den 97:e minuten i premiäromgången på The Den. Kan The Lions revanschera sig under helgen? Blackburn, som är nykomlingar i Championship, fick också med sig ett 2-2 resultat från premiären borta mot Ipswich Town. Tony Mowbray har bland annat fått förstärkning under sommaren med Chelsea-lånet Kasey Palmer, men Blackburn har blivit överdrivna favoriter i här. X2 spelas.

 

8. Derby - Leeds 1

Derby var ett topplag förra säsongen och det mesta tyder på att de vitsvarta kommer att vara det även nu. The Rams har bland annat vunnit mot Southampton och Wolverhampton under försäsongen, dessutom blev det tre poäng i premiären borta mot Reading. Leeds imponerade på Elland Road förra helgen där The Whites lyckades besegra Stoke med 3-1. Här streckas dock ettan lågt, samtidigt som Derby trots allt bör bära ett ganska tydligt favoritskap på Pride Park i East Midlands.

 

9. Middlesbrough - Birmingham 1

Middlesbrough är ett av fyra lag som har spelat två omgångar i ligaspelet. The Boro hade flyt i premiären mot Millwall och det följde Tony Pulis mannar upp med att köra över Sheffield United med 3-0 i tisdags. Birmingham lyckades med nöd och näppe klara sig kvar i serien förra säsongen, till stor del tack vare Garry Monk som tog över laget i mars när de blåvita befann sig i en prekär sits och var helt under isen. Förra säsongen vann Middlesbrough med 2-0 på Riverside Stadium mot Birmingham, och magkänslan säger att det blir en ny trepoängare för de röda denna lördag. Etta!

 

10. Nottingham - Reading 1

Det klassiska laget Nottingham Forest slutade på den undre halvan förra säsongen, men utan att på något sätt vara nära på att riskera att degraderas. Laget är nu rejält upprustat och Forest har med all säkerhet ställt in siktet på en betydligt högre tabellposition den här säsongen. Reading, som åkte ur Premier League 2012/2013, var ett bottenlag i Championship i fjol. The Royals klarade sig kvar med blott tre poäng tillgodo på Barnsley som den här säsongen spelar i League One. Ett nytänt Forest ska ha toppchans här. Ettan sitter!

 

11. QPR - Sheffield United X

Efter att den storsatsande Londonklubben Queens Park Ranger åkte ur Premier League 2014/2015 så har The Hoops trendkurva pekat rakt nedåt. Truppen känns inte alls speciellt märkvärdig och förra säsongen slutade QPR på en blek 16:e plats i Championship. Sheffield United har inlett trögt i de två inledande omgångarna. Under lördagen ställs dock The Blades mot helt klart överkomligt motstånd och ska således ha relativt god poängchans. Ettan streckas stenhårt vilket öppnar upp för X2 i mindre system.

 

12. Dalkurd - Malmö FF 2

Matchen lottas enligt fördelningen 2-2-12. Strecka efter värdet.

 

13. Örebro - Brommapojkarna 1

En match från Allsvenskan ska tippas innan kupongen är fulländad. Brommapojkarna hamnade i ett underläge i det extremt viktiga jumbomötet mot Dalkurd förra helgen. BP lyckades dock vända på steken och bärga tre blytunga poäng i bottenstriden. Dessförinnan hade de rödsvarta fyra raka förluster. Örebro sladdar rejält i Allsvenskan men nu får Axel Kjäll tillbaka sin fundamentala mittfältare Nordin Gerzic från avstängning. Hemmalaget ska därmed ha riktigt fina möjligheter att studsa tillbaka under lördagen, inte minst med tanke på att gästerna är poänglösa på resande fot i seriespelet. Spika ettan!

 

Kassaskåpet! - Chelsea

Huddersfield kommer med största sannolikhet att få det riktigt jobbigt i Premier League den här säsongen. Chelsea har fått förstärkning i truppen under veckan och ska trots en ganska blek försäsong ha riktigt goda möjligheter att ta tre poäng i premiären.

 

Varningen! - Brighton

Brighton har rustat upp truppen under sommaren, Watford har i sin tur tappat deras brasilianske kraft Richarlison. Trupperna känns relativt jämbördiga samtidigt som allt kan hända i en premiäromgång. Tvåan är en riktigt bra rensare!

 

144 rader

1. Bournemouth - Cardiff 1
2. Fulham - Crystal P 1x2
3. Huddersfield - Chelsea 2
4. Watford - Brighton 1x2
5. Wolves - Everton 1x
6. Aston V - Wigan 1x
7. Blackburn - Millwall x2
8. Derby - Leeds 1
9. Mboro - Birmingham 1
10. Nottingham - Reading 1
11. QPR - Sheffield U x2
12. Dalkurd - Malmö 2
13. Örebro - BP 1

 

1296 rader

1. Bournemouth - Cardiff 1x
2. Fulham - Crystal P 1x2
3. Huddersfield - Chelsea 2
4. Watford - Brighton 1x2
5. Wolves - Everton 1x2​​​​​​​
6. Aston V - Wigan 1x
7. Blackburn - Millwall x2
8. Derby - Leeds 1x
9. Mboro - Birmingham 1
10. Nottingham - Reading 1
11. QPR - Sheffield U 1x2​​​​​​​
12. Dalkurd - Malmö 2
13. Örebro - BP 1