På lördag rullar Stryktipset ut en Jackpott på 6,5 miljoner kronor. Samtliga 13 matcher hämtas från den svenska fotbollsscenen, där Allsvenskan och Division 1 står i fokus. De två inledande matcherna, som spelas på Grimsta IP och Gavlevallen, bjuder på två riktigt intressanta matcher i den allsvenska bottenstriden. Match 3, som spelas mellan Malmö FF - Östersunds FK, får råda som kupongens stora höjdare!

 

Spelstopp: 15.59

 

1. Brommapojkarna - Sirius 1

Brommapojkarna fick en tung start när den svenska högstaserien återupptogs efter sommaruppehållet. BP förlorade med 0-3 borta mot Dalkurd och därmed är laget från Bromma fortsatt poänglösa på resande fot den här säsongen. Sirius är tabelljumbo, med blott fem inspelade poäng den här säsongen. Formen är usel samtidigt som Uppsala-laget saknar Joshua Wicks, Daniel Jarl och Elias Andersson i lördagens batalj på Grimsta IP. Utgå från hemmasegern, men gardera tidigt då ettan ser ut att streckas hårt.

 

2. Dalkurd - Trelleborg 1

Trelleborg förlorade på Vångavallen senast mot AIK med 1-4. På resande fot brukar Skånelaget däremot ha det tuffare. Sett till lagets elva senaste tävlingsmatcher på bortagräs har blott en seger bärgats. Dalkurd trivs i sin tur ganska bra i Gävle där laget plockat sju av de åtta inspelade poängen under säsongen. Johan Sandahl fick en perfekt start på sitt nya tränaruppdrag då BP besegrades på hemmagräs med 3-0. Ettan är en rimlig spik.

 

3. Malmö FF - Östersund 1

Östersund vände och vann med 2-1 mot Bajen på Tele2 senast. Saman Ghoddos var en av spelarna som låg bakom vändningen, men frågan är om inte den VM-meriterade Ghoddos är nästa man på tur att lämna jämtlänningarna? Malmö FF har gått att känna igen efter sommaruppehållet. Skånelaget har två planenliga segrar i ryggen och bör vara taggade på att komma hem till Stadion och fortsätta på inslagen väg framför sina hemmafans. Etta!

 

4. IFK Göteborg - Örebro X

IFK Göteborg har haft allt annat än en lyckad säsong. Den nye tränaren Poya Asbaghi har haft en tung tid på västkusten, och under sommarfönstret har Blåvitt tappat lagkaptenen Sebastian Eriksson, Gustav Engvall och målvakten Pontus Dahlberg. Mix Diskerud och August Erlingmark synade deras respektive tredje gula kort den här säsongen i 1-3 förlusten senast mot Kalmar FF, och är således båda avstängda här. Örebro är ett starkt bortalag och ska ha bra chans att skrälla här! X2 spelas.

 

5. Karlskrona - Husqvarna 1

Vi släpper det svenska finrummet för en stund och tittar till Division 1-fotbollen. I Söderettan återfinns Husqvarna alltjämt under nedflyttningsstrecket, med lika många inspelade poäng som nästjumbon Skövde AIK. Senast förlorade gästerna hemma mot Torns IF, där den viktige mittbacken Didric Andersson drog på sig ett gult kort på stopptid och missar därmed matchen mot Karlskrona på grund av avstängning. Karlskrona har en lång rad av matcher utan segrar, men poängen senast mot Oskarshamn var ett steg i rätt riktning. Här bör hemmalaget hitta tillbaka till vinnarspåret. Etta!

 

6. Ljungskile - Mjällby 2

Senaste gången lagen möttes i seriespelet var förra lördagen. Då var det serieledarna Mjällby som tog med sig alla tre poängen från Strandvallen där Jacob Bergström gjorde matchens enda mål sent i den andra halvleken. Ljungskile har därmed tre raka matcher utan seger. Omvänt är det i Sölvesborg, där Mjällby stått för tre raka segrar och fem matcher i följd utan förlust. Blekinge-laget vann rättvist förra helgen och var det spelförande laget hela matchen. Vi räknar med ett liknande scenario kommande helg. Tvåa!

 

7. Tvååker - Oskarshamn X

Tvååker har sett riktigt bra ut under sommaren och kommer från en riktigt stark bortaseger med 3-0 mot Oddevold. Det är dock framförallt på hemmaplan hallänningarna övertygat mest, där laget har två raka segrar och endast ett nederlag under säsongen. Oskarshamn har börjat sladda lite i toppen. Smålänningarna återfinns fortfarande på andraplats i tabellen men det har bara blivit två segrar på de sex senaste matcherna för Oskarshamns del. Det här kan sluta hur som helst, därav helgarderas matchen.

 

8. Karlslund - Rynninge 1

Match 8 bjuder på kupongens första derby, som hämtas från Division 1 norra i Örebro. Både Karlslund och Rynninge spelade i Division 2 i fjol, men trots det är Örebro-lagen riktigt svårbesegrade för tillfället. Karlslund har fem raka matcher utan förlust i seriespelet, och dessutom pressade man Carlstad United, som toppar tabellen, till en förlängning i Svenska Cupen i början av juli. Rynninge återfinns ett par placeringar ovanför hemmalaget i tabellen, men med en mindre övertygande form. 1X spelas med ganska god känsla här.

 

9. Västerås - Syrianska 2

På Solid Park Arena i Västerås vankas det toppmötet på lördag i Division 1 norra. Västerås har halkat ner till en andraplats i tabellen efter två raka förluster i Norrettan. Douglas Karlberg och Robin Blommé, som drog på sig säsongens tredje varningar senast mot Linköping City, är båda avstängda mot Södertälje-laget. Dessutom finns Calle Svensson på skadelistan. Syrianska, som har en riktigt namnstark trupp, har sent omsider kommit igång i seriespelet. Fem av de sex senaste matcherna har slutat med rödgul seger! Inte alls omöjligt att det fortsätter här. Strecka från höger!

 

10. Assyriska - Forward 1

Assyriska går kräftgång i Norrettan för tillfället, men BK Forward som spelade i Division 2 i fjol är inte mycket bättre. Båda lagen står på tre raka förluster i seriespelet inför lördagens drabbning. Men det bör väl ändå vara viss fördel hemmalaget trots allt? På pappret känns Assyriska snäppet vassare samtidigt som gästerna bara vunnit en gång på resande fot den här säsongen. Ettan lutar åt att bli en spelvärd spik!

 

11. Ängelholm - Eskilsminne 2

Kupongens andra derby hittar vi i Söderettan. Det är Skånederbyt mellan Ängelholm och Eskilsminne. Ängelholm fortsätter att rasa i tabellen. Senast blev det förlust mot Lund med hela 0-4, vilket var hemmalagets femte raka förlust. Eskilsminne förlorade också senast, mot Grebbestad, men gästerna går klart bättre i seriespelet. Faktum är att Helsingborgs-klubben återfinns i toppen av Söderettan, och har dessutom fem raka tävlingsmatcher på resande fot utan förlust. Tvåa!

 

12. Kalmar FF - Djurgården X

Kalmar FF mot Djurgården återupptar kupongen på söndag. Djurgården kommer att få klara sig utan Kerim Mrabti och Jonas Olsson som drog på sig säsongens tredje gula kort senast mot Peking. Dessutom finns skyttekungen Tino Kadewere sedan tidigare på skadelistan. Kalmar kommer från en stark insats på Gamla Ullevi där det blev seger med 3-1 mot IFK Göteborg. Hemma på Guldfågeln är laget fortfarande obesegrade i Allsvenskan och ska således ha bra chans här. Utgå från krysset.

 

13. IFK Norrköping - Häcken 1

BK Häcken ställs mot sitt “bogey team” IFK Norrköping på Östgötaporten. Häcken har sex raka nederlag mot Peking och med tanke på hemmalagets form är det ganska svårt att se det vända på söndag. Norrköping fick med sig en poäng mot Djurgården på Tele2 senast, vilket var östgötarnas sjätte raka match utan förlust i Allsvenskan. På hemmagräs har Peking vunnit fem av de sex spelade matcherna under den här säsongen. Därmed ska väl hemmalaget ha ypperlig chans mot Häcken som spelade kval till Europa League så sent som i torsdags? Ettan först.

 


 

Kassaskåpet! - Mjällby

Mjällby går som tåget i Söderettan och vann fullt rättvist mot Ljungskile förra helgen. Att laget nu ska ta sin fjärde raka seger på lördag, mot samma motstånd, känns mycket troligt.

 

Varningen! - Syrianska

0-7 förlusten mot VSK i Svenska Cupen bör man inte lägga någon vikt vid alls eftersom Syrianska ställde upp med ett b-lag. Sett till den senaste tiden i Norrettan har vi imponerats betydligt mer av de rödgula och synar därmed skrälltvåan!

 

 

144 rader

1. Brommapojk. - Sirius 1x2
2. Dalkurd - Trelleborg 1
3. Malmö - Östersund 1
4. Göteborg - Örebro x2
5. Karlskrona - Husqvarna 1
6. Ljungskile - Mjällby 2
7. Tvååker - Oskarshamn 1x2
8. Karlslund - Rynninge 1x
9. Västerås - Syrianska x2
10. Assyriska - Forward 1
11. Ängelholm - Eskilsminne 2
12. Kalmar - Djurgården 1x
13. Norrköping - Häcken 1

 

1296 rader

1. Brommapojk. - Sirius 1x2
2. Dalkurd - Trelleborg 1
3. Malmö - Östersund 1
4. Göteborg - Örebro x2
5. Karlskrona - Husqvarna 1
6. Ljungskile - Mjällby 2
7. Tvååker - Oskarshamn 1x2
8. Karlslund - Rynninge 1x
9. Västerås - Syrianska 1x2
10. Assyriska - Forward 1
11. Ängelholm - Eskilsminne x2
12. Kalmar - Djurgården 1x2
13. Norrköping - Häcken 1x