Stryktipset med en Jackpot på cirka 10 miljoner kronor har för ovanlighetens skull spelstopp på söndag. Kupongen har kryddats med två matcher från Fotbolls-VM, där två fighter från den vidöppna Grupp H synas. Övriga matcher är uteslutande svenskt där Superettan och Division 1 analyseras. Häng med i jakten mot 13 rätt!

Spelstopp: 14.59

 


1. Japan - Senegal 2

Japan tog med sig alla tre poängen i öppningsmatchen mot Colombia. Colombias Carlos Sánchez drog på sig en straff och fick syna det röda kortet redan i den sjätte minuten, vilket naturligtvis hade en stor påverkan på matchen. Frågan är hur bra “De Blå Samurajerna” är egentligen? Senegal vann sin öppningsmatch mot Polen med bravur. De afrikanska lejonen var bättre i 90 minuter och vann helt rättvist med 2-1. Trots att den stora stjärnan Sadio Mané inte utmärkte sig speciellt mycket. Spelare för spelare känns Senegal snäppet vassare. Visar afrikanerna upp en lika stabil defensiv som senast mot Polen och samtidigt fortsätter med sitt frejdiga anfallsspel ska man ha goda chanser här. Tvåa!

 


2. Polen - Colombia 2

Det blev en tung start för James Rodríguez Colombia som föll mot Japan med 1-2. Frågan är hur stora växlar man kan dra utav den matchen med tanke på att Los Cafeteros fick spela 10 mot 11 i 85 minuter. Colombia höll faktiskt jämna steg med samurajerna trots det numerära underläget. Det var en minst sagt trött premiär från polackerna, som hade svårt att såga sig igenom ett försvarsskickligt Senegal. Robert Lewandowski blev alldeles för isolerad och fick otroligt lite bollar att jobba med. Här måste Polen upp ett par snäpp om inte VM-äventyret ska ta slut redan i den andra omgången. Tvåan streckas lågt så utgå från en sydamerikansk seger.

 


3. IK Frej - Gefle 1

I Superettan har vi ett bottenmöte på Vikingavallen i Täby. IK Frej har efter en bedrövlig inledning på säsongen börjat hitta formen. Senast besegrades Värnamo på resande fot och det var lagets sjunde poäng sett till de tre senaste matcherna. Johan Mjällby har det tungt i Gävle. Laget har inte vunnit sedan den 22:a april mot Norrby och nu ligger Gefle IF näst sist i tabellen. Ettan streckas dock för hårt här, så gardera upp med krysset omgående.

 


4. Helsingborg - Värnamo 1

Helsingborg fick “bara” med sig ett oavgjort resultat mot Varberg senast. Matchen slutade 3-3, men eftersom HIF låg under med 1-3 med halvtimmen kvar att spela så går ändå skåningarna in med god känsla här. På Olympia har Helsingborg fyra raka segrar och mot tabelljumbon IFK Värnamo är det bara tre poäng som räknas. Gästerna har sex raka förluster och på resande fot har Värnamo gjort blott två mål på deras sex bortafighter under säsongen. Tillförlitlig spik!

 


5. Norrby - Landskrona 1

På Borås Arena gästas Norrby av Landskrona BoIS. Norrby tog en meriterande och minst sagt överraskande seger mot Örgryte på Gamla Ullevi senast. Något Korosh Hatami bör vara väldigt tillfreds med. Placeringen bakom, med två poäng färre, hittar vi nykomlingen Landskrona som har en poäng tillgodo på nedflyttningsplatserna. Gästerna förlorade senast mot Brage och det var BoIS andra raka nollpoängare. Norrby går in som knappa favoriter inför söndagens drabbning, men hemmalaget streckas hårt. Gardera ettan omgående med så många tecken plånboken tillåter. Det här känns mer eller mindre helt vidöppet!

 


6. Varberg - GAIS 2

Varberg tog en minst sagt viktig poäng senast mot Helsingborg. Men det var nog en poäng med sur eftersmak. Hallänningarna hade en tvåmålsledning med halvtimmen kvar att spela, så helt nöjda är man nog inte med slutresultatet. Dessförinnan hade Varberg fem raka förluster, vilket gör att det är ganska lätt att konstatera att formen är allt annat än bra i Varberg-lägret. GAIS, som ligger i mitten av av tabellen, följde upp krysset i Orginalderbyt mot ÖIS med ett nytt oavgjort resultat mot Degerfors senast. Det var lagets tredje raka oavgjorda resultat och femte raka match utan nederlag. På pappret är gästerna det starkare laget och med tanke på formen så synas GAIS definitivt först.

 


7. Öster - AFC Eskilstuna 2

Smålänningarna Öster IF följde upp sin hemmaseger mot Norrby med att besegra Gefle IF med 4-2 på Gavlevallen senast. Faktum är att segern mot Norrby var lagets första seger på Myresjöhus Arena den här säsongen. AFC Eskilstuna som spelade i Allsvenskan i fjol är ett topplag i Superettan den här säsongen. Gästerna ligger på en tredjeplats inför omgång 14. Senast åkte laget dock på sin andra förlust den här säsongen då Halmstad tog med sig samtliga poäng från Örjans Vall. Här ska gästerna dock ha hyfsade chanser att studsa tillbaka. Utgå från höger!

 


8. Akropolis - Syrianska 1

I Division 1 Norra har vi ett lurigt möte på Spånga IP. Akropolis ligger trea inför omgång 13, men toppduon Västerås och Carlstad United känns lite för starka jämfört med övriga lag i tabellen. Hemmalaget har tre raka segrar och får råda som knappa favoriter här. Syrianska, som spelade i Superettan i fjol, bör man kunna kräva lite mer utav. Gästerna är bara fyra poäng bakom Akropolis i tabellen men senast föll laget hemma mot bottenlaget Karlslund med 0-1. Som grädde på moset blev även den rutinerade högerbacken Isa Demir återigen skadad i matchen. Vi utgår från vänster, men ettan streckas hårt så gardera omgående. Helst med så många tecken som möjligt!

 


9. Assyriska - Umeå 2

Assyriska har börjat hacka betänkligt i Norrettan. Södertälje-klubben tog en poäng senast i Skellefteå, men dessförinnan hade assyrierna tre raka förluster. Umeå FC är en poäng framför hemmalaget i tabellen, men visar en klart mer positiv trend. Gästerna vann Umeå-derbyt mot Team Thoren senast med 1-0 och Umeå är nu obesegrade i sju raka matcher. Även här streckas ettan hårt, samtidigt som Umeå känns klart hetare för dagen. Här utgår vi från norrlänningarna som rensar fint bland kupongerna. Rimlig värdespik!

 


10. Team Thorengruppen - Sandviken X

Team Thoren förlorade som tidigare nämnt derby mot Umeå FC senast. Det var lagets fjärde nollpoängare sett till de fem senaste matcherna. Hemma på Umeå Energi Arena är dock laget svårbemästrade, det visade laget inte minst under fjolårssäsongen. Nu ställs man mot Sandvikens AIK som endast vunnit två matcher under säsongen. Gästerna, som i år firar 100-årsjubileum, spelade en träningsmatch i onsdags mot Pelle Olssons gamla klubb Djurgården, där Besard Sabovic avgjorde på tilläggstid mot Division 1-laget. Känslan är att Umeå-laget blivit lite väl överdrivna favoriter här. Att utgå från krysset känns klokt.

 


11. Grebbestad - Kristianstad 2

Över till Division 1 Södra där Grebbestads IF tar emot av Kristianstad FC på Siljevi. Hemmalaget, som förlorade senast mot Ljungskile, är nästjumbo i Söderettan. Gästande Kristianstad tog tre poäng mot Karlskrona senast i en sprakande tillställning som slutade 4-3 till skåningarna. Gästerna har nu fem raka matcher utan förlust och går därmed in som befogade favoriter mot nästjumbon och nykomlingen Grebbestad. Tvåan ser ut att erbjuda helt okej spelvärde så utgå från bortasegern. 

 


12. Husqvarna - Eskilsminne 2

Husqvarna har det tungt i Norrettan. HFF förlorade senast mot Tvååker på bortagräs med 0-2 och det var lagets andra raka nollpoängare. På torsdag kväll spelar dessutom Husqvarna en match i Svenska Cupen mot Motala, vilket gör att hemmalaget får sparsamt med vila här. Och till råga på allt har Husqvarna sin bäste målskytt, Dijan Vukojevic, avstängd mot Eskilsminne och det är även Mikael Axelsson. Helsingborgs-klubben Eskilsminne IF som är nykomlingar i Söderettan har strålande form. I gästernas sju senaste matcher har sex av dessa slutat med seger, om man räknar med segern i Svenska Cupen mot Halmia. De formstarka skåningarna får tipset.

 


13. Ängelholm - Oskarshamn 2

Ängelholms FF åkte på en ny förlust på resande fot senast mot Oddevold med 1-3. Det var lagets femte raka förlust på bortagräs, men på Änglavallen är ÄFF betydligt starkare. Faktum är att hemmalaget vunnit fyra av sina fem senaste hemmafighter. Men nu skruvas svårighetsgraden upp när Oskarshamns AIK kommer på besök. Topplaget Oskarshamn har bara tre poäng upp till serieledarna Mjällby, med en match mindre spelad dessutom. Gästerna kryssade senast mot borta mot serieledarna och går definitivt in som tydliga favoriter mot Ängelholm, trots skåningarnas fina hemmafacit. Oskarshamn streckas dessutom lågt vilket gör tvåan till en rimlig spik!


 

 

Dagens spik! - Helsingborg

 

Helsingborg på Olympia är en av säsongens tuffaste uppgifter i Superettan. Nu är det ett revanschsuget HIF som tar emot tabelljumbon IFK Värnamo med dunkel form finns det inget annat än en hemmaseger. Dagens bästa spik utan tvekan!

 

Kupongens skräll! - Umeå FC

 

Umeå och Assyriska är till tabellen sett två helt jämna lag, men streckningen visar något helt annat. Umeå som är obesegrade i sju raka matcher har alla chanser i världen att få med sig något från Södertälje mot Assyriska som börjat sladda!

 

 

72 rader

1. Japan - Senegal 2
2. Polen - Colombia 2
3. Frej - Gefle 1x
4. Helsingborg - Värnamo 1
5. Norrby - Landskrona 1x2
6. Varberg - GAIS x2
7. Öster - AFC Eskilstuna 2
8. Akropolis - Syrianska 1x2
9. Assyriska - Umeå 2
10. Team TG - Sandviken 1x
11. Grebbestad - Kristians. 2
12. Husqvarna - Eskilsminne 2
13. Ängelholm - Oskarshamn 2

 

432 rader

1. Japan - Senegal 2
2. Polen - Colombia 2
3. Frej - Gefle 1x
4. Helsingborg - Värnamo 1
5. Norrby - Landskrona 1x2
6. Varberg - GAIS x2
7. Öster - AFC Eskilstuna x2
8. Akropolis - Syrianska 1x2
9. Assyriska - Umeå 2
10. Team TG - Sandviken 1x2
11. Grebbestad - Kristians. 2
12. Husqvarna - Eskilsminne x2
13. Ängelholm - Oskarshamn 2