Seriespel blandat med cupspel är vad detta Europatips består av. Tre omgångar återstår av vår finaste fotbollsserie där ett randigt lag bra värde man bör ta en närmare titt på. Storbritanniens huvudstad har ett antal lag med i Ligacupen vilket fungerar som en snygg överlämning till de norska och spanska motsvarigheterna. Mot nya intäkter!

Spelstopp: 18.59

 

  1. Brommapojkarna - IFK Norrköping 2

Vi kickar igång jakten på storkovan på Grimsta IP. Att inte kunna föra matcher kan fungera på bortaplan men hemma går det inte lika lätt. De senaste fem kamperna i Bromma har slutat i fullpoängare för gästande manskap vilket givetvis inte håller på denna nivå. Mot Peking vet de rödsvarta att de inte har mycket att sätta emot utan satsar troligtvis mer på de två avslutande bataljerna mot bottenkonkurrenterna Elfsborg och Trelleborg. Då Gnaget inte tog alla poängen mot MFF på måndagskvällen har Peking plötsligt fått kontakt med Solnalaget. Om inte chansen att vinna SM-guld motiverar en gör inget det. Hamra in tvåan!

 

  1. Djurgården - IFK Göteborg 2

Randigt möte på Tele2:s konstgräs. I svinkylan på Gamla Ullevi lyckades göteborgarna inte undvika ytterligare en besvikelse då Sundsvall åkte hem med alla poängen. I andra halvlek såg spelet något bättre ut och reduceringen på straff i 87:e visar att viljan finns hos göteborgarna. Formen är bättre än vad resultaten vill påskina. Värdarna ligger i tabellens ingenmansland och kunde legat längre ner om det inte var för det finfina bortaspelet. Hemma går det desto sämre med endast fyra hemmasegrar på hela året, varav tre kom i våras. Avstängningar stoppar stockholmarnas Marcus Danielson och Niklas Gunnarsson från spel, försvararnas frånvaro lär märkas av där bak. Den som jagar större vinster bör sätta chansstvåan initialt och gardera utifrån plånbokens storlek.

 

  1. GIF Sundsvall - Hammarby 1

Med tre omgångarna kvar har Joel Cedergrens manskap mycket goda chanser att nå sin bästa tabellplacering sedan år 2004 då norrlänningarna slutade sjua. Snedsteget borta i Borås (0-2) reparerades ett par dagar senare i Göteborg efter en solid insats mot Änglarna (2-1). Linus Hallenius nätade dubbelt och den killer instinct han visade upp i straffområdet besitter få spelare. Moreno drog på sig ett gult kort på Gamla Ullevi och missar således denna batalj. Inte sedan slutet av augusti har Söders bröder lyckats besegra ett lag i tabellens mittskikt och utanför huvudstaden har de grönvita gått segerlösa i över två månader. Europaplatsen kan glida Stefan Billborns Bajen ur händerna om inget sker. Jämnt möte vad gäller odds och streckning men Giffarnas form avgör. Spiketta!

 

  1. Häcken - Sirius 1

Då Malmö tappade in 1-1 mot AIK på måndagskvällen har nu formtoppade Häcken ett ypperligt läge att hålla skåningarna bakom sig och till sist knipa tredjeplatsen med tillhörande Europaspel. Målkavalkaderna både hemma och borta fortsätter för Getingarna som inte alls är helt beroende av målkonungen Paulinho. Litet hedersomnämnande till försvaret som blivit stabilare jämfört med i våras. Avstängde Jeremejeff borde inte påverka nämnvärt. Uppsalagänget är lurigt och har verkligen höjt sig under hösten. Tre raka segrar med tonvis av mål framåt gör att göteborgarna får se upp. Ex-ängeln Philip Haglund gjorde tre mot BP och sänker gladeligen sina gamla lokalrivaler. Frågan är om han ensam lyckas med bedriften? Målrikt väntas det i alla fall bli på Bravida Arena. Trolig etta på industri-ön Hisingen.

 

  1. Kalmar FF - Trelleborg 2

Mot Bajen på Tele2 övertygade inte KFF, men i och med poängen är det nu klart att smålänningarna spelar allsvenskt även 2019. Hemma på Guldfågeln Arena har de rödvita endast tre mål på de fem senaste kamperna utan att segra. Överlag är mästarna från 2008 svaga framåt där Viktor Elms fyra baljor i år är ett av få glädjeämnen. Gästande TFF stod för en stark upphämtning nere i södra Skåne när jumbon kom ikapp Elfsborg. 2-2 slutade den tillställningen och hoppet lever för de blåvita. Läge för andra raka poänggivande matchen på resande fot? Mer att spela för och två dagars extra vila jämfört med smålänningarna. Skrälltvåans utdelning är i skrivande stund icke att förringa, komplettera med kryss på större system.

 

  1. Arsenal - Blackpool 1

Över till Ligacupen och särskilt i England brukar det bjudas på charmiga överraskningar. Superform på Unai Emerys Gunners fram till det sena tappet mot Crystal Palace (2-2). Alla målen framåt till trots, börjar det tuffa matchandet i både klubb- och landslag ta ut sin rätt på Arsenals stjärnor? Gästande The Seasiders är i form (endast en förlust sedan mitten augusti) och ligger i mitten av League One. De orangea hade befunnit sig betydligt längre ner om det inte varit för seriens bästa försvarsspel. Det bådar gott på både lång och kort sikt. Blackpool på Emirates borde vara enkelt för de rödvita men Londonlagets defensiv är långt ifrån fläckfri. Skrällkrysset ger strålande utdelning och är ett fint komplement till ettan.

 

  1. Chelsea - Derby 1

I denna cupmatch står Chelsealegendaren Frank Lampard i fokus. Det forna mittfältsankaret tränar gästande Derby vars form får betecknas som god. I Ligacupen spelade de svartvita borta även senast och vilken skalp det blev då; José Mourinhos Manchester United slogs ut på Old Trafford efter straffläggning. Det lär ha druckits en och annan lager i Derby då. Värdarna behöver egentligen ingen närmare presentation då resultaten talar för sig själva. The Blues har alltid varit ett cuplag och efter att ha slagit ut Liverpool i slutet av september efter en sen vändning är det inte mycket som kan stoppa Maurizio Sarris maskin. The Rams må vara i form men klasskillnaden på Stamford Bridge är enorm. Stensäker etta!

 

  1. West Ham - Tottenham 1

Ett Londonderby är aldrig fel och då det europeiska cupspelet går dåligt för gästerna kan Ligacupen kompensera fadäserna på kontinenten. Spurs tog sig till detta möte via en skakig match mot Watford som avgjordes på straffar. För ungefär tio dagar sedan segrade Pochettinos mannar på London Stadium med 1-0, nu är dock formen klart svagare. Ingen derbyseger för värdarna i vare sig cuper eller seriespel sedan den nionde december men The Hammers slog ut Tottenham på Wembley i sextondelsfinalen i förra säsongens Ligacup (3-2). Gryende form på The Hammers bådar gott inför denna tillställning. Gå för värdet och spika ettan!

 

  1. Middlesbrough - Crystal Palace X

Riverside Stadium är spelplatsen för radens sista engelska kamp. I The Championship har Boro visat upp en imponerande stabilitet och likt ett riktigt topplag erövras många poäng sent i matcherna. Kongolesen Assombalonga med det för oss svenskar förvirrande förnamnet Britt har hittills dunkat in fem baljor för sitt rödvita lag och är därmed nordengelsmännens bäste målskytt. Sen kvittering av Palace mot Arsenal såg till att rädda en poäng på Selhurst Park. Fansen muttrar då de blåröda inte vunnit på fem omgångar och Swansealånet Jordan Ayew ännu inte nätat. Anfallskollegan Benteke är skadad och spås träna med laget igen runt nyår vilket därmed sätter all press på ivorianen Zaha. De lågt streckade värdarna får grundtecknet men knô in alla tecken så fort som möjligt.

 

  1. Milan - Genoa 1

Ett Serie A-möte smyger sig in i detta svensk-engelskdominerade tips. Milan blandar och ger men Gattusos gäng är ganska konsekventa med att besegra lag under sig både liga och cuper, särskilt i oktober månad. Patrick Cutrone hittar alltmer målstimmet och börjar bli en bärande del i detta nya Milan. I Genuas rödblå del råder nu oordning sedan klubbledningen gett Ballardini sparken trots en fin säsongsstart. Detta var italienarens tredje vända i klubben men nu kom alltså Juric (tredje sejouren även för honom) in. Resultaten har varierat vilket gör att formen på Oscar Hiljemarks lag är svårbedömd. Kan Serie A:s polske skytteligaledare Krzysztof Piatek rädda poäng här? Troligen inte. Sannolik etta på San Siro.

 

  1. Strömsgodset - Lilleström 2

Jörgen Lennartsson, med förflutet i Elfsborg och IFK Göteborg, och hans Lilleström reser de dryga 60 kilometrarna till Drammen för att spela semifinal i cupen. Läget är pressat för “Kanarifugla” men cupen har varit en skön tillflyktsort och här visar de gulsvarta upp sin bästa sida. Strikern Thomas Lehne Olsen, med förflutet i hemmalaget, har i tävlingssammanhang nätat vid 15 tillfällen. Är släkten värst?  Bottenkollegan Strömsgodset tog förvisso äntligen en hemmaviktoria senast men det var mot formsvaga Vålerengen. Trepoängaren var blott den andra på tio försök. 1-1 slutade sommarmötet och om cirka två veckor blir det en repris av denna cupmatch, återigen på Marienlyst Stadion. Inte speciellt välspelad tillställning väntas men gästernas värde lockar. Strecka från höger.

 

  1. Alavés - Girona 2

Europas skrällag denna höst torde vara lilla Alavés som i skrivande stund innehar andraplatsen i La Liga. Mängder av poäng har tagits på “Fergie time” men målmässigt övertygar inte de blåvita helt; fem av lagets 14 mål kom i bortakrossen av Rayo Vallecano (5-1). När de rödvita från Katalonien stiger ut på bortagräset har de ännu inte förlorat utanför sin hemstad. Inte ens mäktiga Barcelona, på sitt egna Camp Nou, lyckades betvinga lillebror i 2-2-matchen för en dryg månad sedan. Lågt streckade gäster har en fin chans till ett bra resultat i denna Copa del Rey-match. I jakten på de stora pengarna slopas favoritettan till förmån för X2.

 

  1. Córdoba - Getafe 2

Segundas jumbo Córdoba sliter och denna höst har varit en verklig prövning för supportrarna som bara fått segerjubla vid ett tillfälle. Dock tog de grönvitrandinga poäng sent på nuvarande ligatrean La Coruna så allt är inte nattsvart i Andalusien. Många rykten kring den talangfulle försvararen Javi Galán i hemmalaget. Skulle han lämna i vinter när läget är som värst lär fansen spy “galán” över honom. Åttondeplacerade Getafe har en god formkurva efter två raka segrar i högstadivisionen, säsongsbäst hittills. För att tangera det behöver den pålitlige strikern Ángel fortsätta trycka in bollar (tre på tio matcher hittills). Fördel bortalaget i södra Spanien och X2 räcker långt.

 

Kassaskåpet! - Chelsea

Maurizio Sarris lagbygge har till synes inga brister och har i liga- och kontinentalspel gått från klarhet till klarhet. Avgör ofta sent men mot Championshiplaget Derby lär det komma relativt tidigt.

 

Varningen! - IFK Göteborg

Mycket sen kvittering mot Trelleborg, bortavinst mot BP och en bättre avslutning mot Sundsvall. Änglarnas formkurva pekar uppåt och mot ett omotiverat DIF kan Blåvitt ta de sista poängen för att kunna andas ut.

 

96 rader

  1. BP - Norrköping 2
  2. Djurgården - Göteborg X2
  3. Sundsvall - Hammarby 1
  4. Häcken - Sirius 1
  5. Kalmar - Trelleborg 2
  6. Arsenal - Blackpool 1X
  7. Chelsea - Derby 1
  8. West Ham - Tottenham 1
  9. Mboro - Crystal P 1X2
  10. Milan - Genoa 1
  11. Strömsg. - Lilleström X2
  12. Alavés - Girona X2
  13. Córdoba - Getafe X2

 

864 rader

  1. BP - Norrköping 2
  2. Djurgården - Göteborg 1X2
  3. Sundsvall - Hammarby 1
  4. Häcken - Sirius 1
  5. Kalmar - Trelleborg X2
  6. Arsenal - Blackpool 1X
  7. Chelsea - Derby 1
  8. West Ham - Tottenham 1
  9. Mboro - Crystal P 1X2
  10. Milan - Genoa 1X
  11. Strömsg. - Lilleström 1X2
  12. Alavés - Girona X2
  13. Córdoba - Getafe X2