Äntligen är Champions League tillbaka och här väntar riktiga smällkarameller där underhållningen är garanterad och även storkovan om magkänslan stämmer.

I kontrast till mästarligan finns The Championship med fysiska och på förhand jämnare matcher. Sist men inte minst får La Liga avsluta Europatouren. 13 europeiska rätt är runt hörnet!

Spelstopp: 18.54

 

  1. PSG - Napoli X

Ligue 1-suveränen med sina 30 poäng av 30 har fullt fokus på Champions League efter flera år av underprestationer i den finaste av klubbturneringar. Efter den inledande förlusten på Anfield hade parisarna en riktig urladdning mot Röda Stjärnan (6-1). Neymar innehade då huvudrollen med sitt hattrick. De ljusblå från södra Italien har etablerat sig i Serie A-toppen de senaste åren och den breda truppen har kompletterats med en vinnartränare i Carlo Ancelotti. I helgen bortabesegrades Udinese enkelt (3-0) och särskilt imponerande var att Insigne vilades inför denna match utan att det märktes på spelet. Skrällkrysset först, komplettera dock med en etta.

 

  1. Barcelona - Inter 2

Sällan har en fraktur varit så uppmärksammad som Messis i helgens La Liga-match. Den lille argentinaren spelade endast en kvart innan han skadade armen och blir nu borta i tre veckor. Ligaledarna har en tendens att på ett psykologiskt plan lida en del när ikonen är frånvarande, en oro som lätt kan växa i styrka då Real Madrid väntar i helgen. Gästande milanesare har väldigt fina minnen från sitt senaste besök på Camp Nou. Året var 2010 och i det andra semifinalmötet av två slogs Barcelona ut med sammanlagt 3-2 efter en defensiv insats som hette duga. Och vem minns inte Mourinhos galna firande på innerplan? Nu kommer de blåsvarta till Katalonien med en ljuvlig derbyseger i ryggen och kan mycket väl överraska här. Italiensk värdespik således!

 

  1. Dortmund - Atlético Madrid 2

Obesegrade i både liga- och cupspel, de gulsvarta värdarna toppar både ligaspelet och kanske är det BVB som äntligen bryter Bayern Münchens inhemska dominans? Nu ställs tyskarna mot tuffast möjliga motstånd och lagen i Bundesliga håller inte samma nivå som i Champions League. Ramstarka Atético är som vanligt oerhört svåra att bryta ner. Defensivt bildar Diego Simeones tre musketörer Hernandez, Godín och Jimenez kontinentens kanske effektivaste backlinje. Det fäller avgörandet i tajt fajt. Fin spik till bra värde.

 

  1. Club Brügge - Monaco 2

Bottenmöte i grupp A där de tidigare belgiska ligaledarna tappat förstaplatsen till Genk efter två matcher utan seger varav den senaste innebar bortkastade poäng mot svaga Waasland-Beveren. Småmotigt för Brügge således, och om formen på värdarna är tveksam är den desto sämre hos gästerna från Rivieran. Tidigare populäre tränaren Jardim blev entledigad efter en lång räcka av svaga resultat och numera sitter Thierry Henry på tränarbänken. Debuten inleddes med nederlag mot ett formtoppat Strasbourg men att ha en sådan legendar vid rodret blir en energikick för hela den stukade men ack så talangfulla truppen. Falcao borta men Henry-effekten avgör. Trolig tvåa på Jan Breydel Stadion.

 

  1. PSV Eindhoven - Tottenham 2

Kamp om vem som eventuellt kan haka på Inter och Barcelona i grupp B. De rödvita värdarna leker i Eredivisie och har målskillnaden 28-1 på de senaste sex matcherna. Ute i Europa går det väsentligt tyngre med bottenplacering i gruppen och svårt att få en syl i vädret. Mot Inter senast hölls siffrorna nere (1-2) men italienarna dominerade allt från bollinnehav till skott på mål. Spurs å sin sida kommer till matchen som ligafemma och med seriens näst bästa försvar. I Champions League har engelsmännen haft stolpe ut men på Philips Stadion har londonlaget en bra chans att plocka sina första poäng. Då tvåan streckas lite väl hårt chansas dock även ettan med.

 

  1. Liverpool - Crvena Zvezda 1

Seger borta mot Huddersfield (0-1) blev en utmärkt uppladdning inför omstarten i mästarligan. Salah nätade då och hoppas kunna upprepa bedriften för att göra säsongens första mål i kontinentalspelet där Pool vill revanschera sig för nederlaget i Neapel senast. Serberna är vad man skulle kunna kalla en stor fisk i en liten damm; utanför hemlandets gränser är besökarna ytterst mediokra. Endast hemma i Belgrad kan gästerna hävda sig någorlunda vad gäller Europaspel. Röda Stjärnan kommer att se stjärnor på Anfield, spiketta.

 

  1. Galatasaray - Schalke 2

I den täta tabelltoppen i Süperlig återfinns värdarna högst upp mycket tack vare sitt fina hemmaspel, och samma mönster återfinns i turkarnas Europaspel. Nu ställs man dock mot en svår motståndare från en av de bästa ligorna. Många i Ruhr hoppades att Schalke efter sina två raka segrar före uppehållet lämnat det värsta bakom sig men i helgen kom ett nytt nederlag, dock mot ett formstarkt Werder Bremen. Borta har de blåklädda visat att de kan besegra svåra lag (Lokomotiv Moskva senast) och kontinentalspelet ser att kunna bli ett andningshål för tyskarna. Viktige Serdar Aziz skadad i Gala, det lär synas i försvarsspelet. Utgå från tvåan, men gardera.

 

  1. Lokomotiv Moskva - Porto 1

Efter nollpoängaren mot Zenit är huvudstadslaget tillbaka på vinnande spår efter tre raka segrar. De insläppta målen är nu klart färre än tidigare och nu förefaller laget redo att ta sig an Europaspelet då självförtroende är en viktig men ibland lite bortglömd faktor. Nederlag för Porto före uppehållet då “Dragoes” betvingades av antagonisten Benfica med 1-0, och i samma veva rök serieledningen. De blåvitrandiga är ett starkt Europalag och bör inte underskattas, frågan är dock om den långa resan påverkar här. Den låga procenten på ettan lockar, gardera utifrån plånbok och håll tummarna för värdarna.

 

  1. Leeds - Ipswich 1

Nu över till The Championship och Pontus Janssons Leeds United. Endast en seger på de senaste fem efter den rivstart de vitklädda inledde med. Positivt är dock att laget nätat i samtliga matcher i september och oktober månad. Inför omgång 14 ligger värdarna endast två poäng efter serieledande Boro och har nu ett gyllene läge att återta förstaplatsen. Längst ner i källaren ligger gästerna och har endast skrapat ihop en endaste fullpoängare på hela säsongen. Målskyttet gör ingen glad och nu har östkustlaget dessutom börjat släppa in fler mål än tidigare. Jumbon Ipswich får det väldigt tufft här, ettan spikas.

 

  1. Preston - Brentford 1

Fjärde sist men en lite ljusning kan skönjas för hemmalaget som nu har tre raka utan förlust. Lagets styrka har hela tiden varit målproduktionen men nu har de svartvita även lyckats någorlunda väl med att täppa till luckorna där bak. Fjolårssjuan har truppen för att kunna lyfta. Gästande Brentford ligger bättre till i tabellen och inledde säsongen starkt. Dock kommer londonlaget troligtvis att känna av förre tränaren Dean Smiths adjö. Danske Thomas Frank ersatte men inledde med sen förlust mot Bristol (0-1 efter mål av svenske Eliasson). Troligtvis kommer det ta ett tag innan Frank sätter sin prägel på laget som inte vunnit sedan mitten på september. Jämnt möte väntas där värdarna får ses som knapp favorit. 1X på större system.

 

  1. Bolton - Nottingham 2

Tre poäng skiljer lagen åt men formmässigt möts två väldigt olika lag. Bolton har enbart håvat hem en seger på två månader, har svårt att näta och sjunker stadigt i tabellen. Forest däremot går bättre, och även om det blev torsk i helgen mot Norwich (1-2), ledde laget länge matchen. Dessförinnan hade gästerna sex raka utan förlust. En förbättring från förra säsongen är att de många uddamålsförlusterna nu istället blir kryss. Favorittvåan föredras men här är känslan att det kan sluta lite hursomhelst. Helgardering rekommenderas.

 

  1. West Bromwich - Derby 2

Sist ut i den engelska andradivisionen är toppmötet i West Midlands. Hemmalaget fallerar sällan hemma (fem segrar och ett nederlag) och ser ut att bli en uppflyttningskandidat i jakten på den Premier League-status som gick förlorad i våras. Frank Lampards Derby är lika sin motståndare i bemärkelsen att delade poäng undviks, och borta är The Rams habila, precis som förra säsongen. På The Hawthorns ska inte gästerna räknas bort helt. En match där oavgjort känns avlägset, skrälltvåan med bra värde sätts initialt och på större system funkar etta-tvåa finfint.

 

  1. Rayo Vallecano - Athletic Bilbao 1

Spanien och La Liga avslutar Europatipset för denna gång. Rayo kämpar och sliter i botten vilket är väntat som nykomling. Formen är sådär men laget brukar inte falla igenom alltför ofta utan matcherna brukar vara jämna, som senast mot Getafe (1-2). Håll ögonen på hemmalagets Raúl de Thomás. Forwarden nätade och fick fina betyg efter en stabil insats. Om läget inte var tufft för Bilbao när vi klev in i oktober månad är det definitivt det nu. Efter två raka derbybesvikelser mot Real Sociedad (1-3) och Eibar (1-1) är stolta Bilbao nu detroniserade och kan inte längre kalla sig bäst i Baskien. Krysset senast var dessutom smickrande då Athletic periodvis var utspelat. Hängande huvuden, ingen seger på sju omgångar och pressat tabelläge; i skrivande stund bjuder chansettan på fint värde.

 

Kassaskåpet! - Liverpool

Hela den röda delen av Liverpool hungrar efter en stor titel och Klopps nyförvärv har gått in och presterat direkt. I Europaspelet, på Anfield är Pool nästan ostoppbara, särskilt mot väsentligt sämre lag som Röda Stjärnan.

 

Varningen! - Rayo Vallecano

Hemmagänget viker sig sällan och kanske är laget på gång att få till sin första hemmaseger. Bilbao famlar efter spelet och identiteten och kan mycket väl falla här.

 

96 rader

  1. PSG - Napoli 1X
  2. Barcelona - Inter 2
  3. Dortmund - A.Madrid 2
  4. Cl.Brügge - Monaco X2
  5. PSV - Tottenham 12
  6. Liverpool - Crvena 1
  7. Galatasaray - Schalke X2
  8. L.Moskva - Porto 1X
  9. Leeds - Ipswich 1
  10. Preston - Brentford 1
  11. Bolton - Nottingham 1X2
  12. West Brom - Derby 2
  13. Vallecano - A.Bilbao 1

 

864 rader

  1. PSG - Napoli 1X
  2. Barcelona - Inter 2
  3. Dortmund - A.Madrid 2
  4. Cl.Brügge - Monaco X2
  5. PSV - Tottenham 12
  6. Liverpool - Crvena 1
  7. Galatasaray - Schalke 1X2
  8. L.Moskva - Porto 1X2
  9. Leeds - Ipswich 1
  10. Preston - Brentford 1X
  11. Bolton - Nottingham 1X2
  12. West Brom - Derby 12
  13. Vallecano - A.Bilbao 1