Ljuvliga Champions League är åter på kupongen och det är inga dåliga tillställningar som står på programmet. Klopps Liverpool ska till Paris för att försöka välta den franska ligadominanten och i London är Tottenham pressat att segra. Den andra halvan detta Europatips tar oss till The Championship där jämna matcher väntas. Copa del Rey får avrunda det hela i sökandet på de fantastiska 13!

Spelstopp: 20.44

 

  1. PSG - Liverpool 2

Startskottet för detta Europatips går i den franska huvudstaden där PSG kämpar med att överföra sina fina prestationer från seriespelet till Champions League. Endast en seger i grupp C och detta mot svaga Röda Stjärnan. Mbappé och Neymar är småskadade inför denna måstematch för de franska mästarna. För Pool har bortaspelet varit ett litet aber i denna turnering men sett till form i ligaspelet är The Reds oerhört starka (inga nederlag hittills) med fina prestationer i stora matcher. Parisarnas överlägsenhet i Ligue 1 gör att de är ovana vid motstånd på sin egen nivå. Favoritettan slopas således till förmån för X2 och Thomas Tuchel får nog vänja sig vid tanken på att fortsätta det internationella äventyret i Europa League.

 

  1. Tottenham - Inter 1

Krävande period nu för Inter som har tre bortamatcher i rad och inte mot vilket motstånd som helst; Efter mötet på Wembley väntar Roma och veckan därpå den stora antagonisten Juventus. Frågan är hur mentalt förberedda milanesarna är.

3-1 och en spelmässigt mycket övertygande insats mot Chelsea i helgen skickade en signal till övriga topplag i England att Spurs menar allvar när de siktar på ligatiteln. Pochettinos manskap har gått sämre i CL men när de vitklädda vände mot PSV kändes som att en stor sten föll från spelarnas bröst. Med tre raka fullpoängare i Premier League är formen på topp. Luciano Spalletti vet att han inte får halka efter i ligan och kan säkra avancemang hemma mot svaga PSV. De blåsvarta kommer således att stå lite på hälarna här. Ettan först i London.

 

  1. PSV - Barcelona 2

I grupp B ska PSV försöka gripa det sista halmstrået för att försöka förlänga sitt Europaspel till efter jul. i Eredivisie har de rödvita gått helt rent och tagit 39 poäng på 13 omgångar. Mot de stora pojkarna har det emellertid gått tyngre med endast en poäng på fyra matcher. Är det bättre att vara en stor fisk i liten damm eller en liten fisk i stor damm? Blaugrana spelade stormatch i helgen, 1-1 borta mot Atlético Madrid efter en sen kvittering av Dembélé, och fransmannen lär behövas nu när Luis Suárez blir borta i två veckor på grund av skada. Även om katalanernas form är något tveksam gör det relativt enkla motståndet på Philips Stadion att tvåan ändå sitter säkert.

 

  1. Dortmund - Club Brügge 1

Genom att toppa både Bundesliga och grupp A i mästarligan är det mestadels glada miner i den gulsvarta delen av Ruhrområdet. Målsnittet på knappa tre mål framåt per match i tävlingssammanhang gör Die Borussen till en fruktad motståndare, oavsett turnering. Mittfältaren Jadon Sancho förtjänar extra uppmärksamhet, 18-åringen har varit tongivande i så väl liga- som cupspel med sina mål och assist. De belgiska gästerna ledde sin serie in i oktober men har sedan rasat ihop. I Champions League har det gått något bättre, delvis tack vare mittfältaren Hans Vanaken vars två mål senast i den imponerande bortatriumfen mot Monaco (4-0) starkt bidrog till de tre poängen. På Signal Iduna Park blir det emellertid inget fyrverkeri, värdarna är ett par klasser bättre, både truppmässigt som formmässigt. Fort Knox-etta!

 

  1. Napoli - Crvena Zvezda 1

“Napule è mille culure” - Napoli är tusen färger lyder den kända strofen och visst sprakar det om syditalienarna. De ljusblå är fortsatt obesegrade i grupp C efter minnesvärda matcher mot Liverpool och PSG. Lokalprodukten Lorenzo Insigne är italienarnas bästa målskytt i gruppspelet med sina tre mål på fyra matcher. Att 27-åringen nätar här är en lågoddsare. Europamästarna från 1991, Röda Stjärnan, är notoriskt hemmastarka vilket inte minst segern mot ett formtoppat Liverpool visade, men utanför Serbien är de rödvita numret för litet på den stora scenen. Smäll in ettan på San Paolo!

 

  1. Porto - Schalke 1

Estádio do Dragao är spelplatsen för bataljen mellan toppduon i grupp D. Med serieledning i Portugal och avancemang till Champions Leagues slutspel praktiken säkrat kan Porto känna sig extra nöjda då detta uppnåtts utan superstrikern Vincent Aboubakar vars korsbandsskada kommer hålla honom borta från spel länge till. För gästerna i helblått har den mästarturneringen hela hösten fungerat som ett ljus i Bundesliga-mörkret som nu börjat lätta. I helgen slog Die Königsblau Nürnberg med hela 5-2, stor festfixare då var Steven Skrzybski med sina två mål och ett oerhört slit framåt. Portugisernas rutin och målsättning att här säkra gruppsegern gör att ettan spikas.

 

  1. Aston Villa - Nottingham X

Över till den engelska andradivisionen där ett toppmöte mellan två lag precis under playoff-platserna väntar. Villas form är utmärkt med tre raka triumfer. Nye tränaren Dean Smith verkar äntligen ha fått styr på sitt manskap, särskilt strikern Tammy Abraham som gjort två mål på två matcher. Defensiven är dock fortsatt svajig, endast fyra nollor på hela säsongen. Forests rumänske burväktare Costel Pantilimon har däremot hållit nollan i snart 300 minuter och de målsnåla besökarna är oerhört stabila med endast två nederlag på seriens 18 avverkarde omgångar. Krysset till hyfsat låg procent lockar, och på större system plockas ettan med.

 

  1. Millwall - Birmingham 2

Bottenlaget Millwall har slitit sig upp över strecket men höstsäsongen har varit en stor besvikelse för fjolårsåttan. Mentalt förefaller The Lions behöva en del träning då det snarare är regel än undantag att laget tappar poäng runt matchminut 85 och framåt. Illavarslande för Londonlaget. Tung derbyförlust mot Aston Villa med tappad ledning för Birmingham och den senaste tiden har laget blivit mycket målglatt på både gott och ont. Det verkar i vilket fall ha gynnat forwarden Lukas Jutkiewicz som på 18 matcher denna säsong gjort tio mål; en hundraprocentig förbättring jämfört med fjolårets fem fullträffar, på dubbelt så många kamper dessutom. Målrikt möte på The Den väntas således men i grunden känns gästerna snäppet hetare. X2.

 

  1. Ipswich - Bristol City 2

Den sjätte oktober är ett datum Ipswichs fans lagt på minnet. Det var dagen då The Tractor Boys besegrade Swansea på bortaplan med 3-2, lagets enda seger på hela säsongen. Tabelljumbon har dock ett glädjeämne i mittfältsankaret Gwindon Edwards. Den 25-årige walesaren har gjort fyra mål och en assist hittills, men han kan inte rädda laget på egen hand. Tio placeringar längre upp i tabellen återfinns motståndet för kvällen och de rödvita har fått smisk fyra matcher i följd. Kapaciteten i truppen finns dock och tidigare under säsongen har The Robins bortabesegrat lag som Swansea (1-0) och QPR (3-0). Formsvaga lag på båda planhalvor, gästerna känns lite vassare. Strecka från höger.

 

  1. Swansea - West Bromwich 2

Graham Potters tid vid rodret i Swansea bär inga större likheter med hans tid i Östersund. Svenskkolonin i Wales har vant sig vid att en överraskande vinst kan följas upp av en lika förvånande nollpoängare. 1-4 mot Norwich var inget vidare och trots att The Swans spelade jämnt mot serieettan var avsuten många gånger av undermålig kvalitet. På den fronten är West Brom desto bättre med sina 39 fullträffar hittills, det motsvarar drygt två mål framåt per kamp. 18 av dessa baljor har duon Gayle-Rodriguez stått för. Priset för alla mål framåt är exponeringen bakåt, kan tränare Darren Moore lösa den ekvationen bör The Baggies kunna klättra ytterligare i tabellen. Tvåan först, men måla på med stora penseldrag.

 

  1. Stoke - Derby X

Värdarna som normalt alltid varit starka i Stoke-on-Trent har i år bara segrat vid tre av nio spelade tillfällen på sin hemmaarena. Truppen, som till stora delar består av Premier League-material, ska egentligen räcka till toppstrid men det har låst sig lite för de rödvita som lite för sällan lyckas döda matcherna. Insatsen mot QPR var dock till stora delar bra, det kanske lossnar snart. Frank Lampards Derby hickar emellanåt men har sakta men säkert jobbat sig uppåt i tabellen. The Rams har nu endast ett nederlag de senaste två månaderna och flåsar de andra topplagen i nacken. Jack Marriott satte det avgörande målet mot Sheffield Wednesday senast och 24-åringen har varit tongivande med mål och assist i både cup- som ligaspel. Mikroskopisk övervikt för Derby men krysset ligger närmast. Fläska på med alla tecken då detta är en synnerligen oviss historia.

 

  1. Wigan - Blackburn 2

När domaren blåste av matchen mot bottenlaget Reading kunde The Latics andas ut; det blev inte smisk i femte matchen i följd. Oktober och november har varit minst sagt plågsamma för Wigan-fansen. Nu ställs de mot en annan nykomling i form av Blackburn. Rovers åkte förvisso på förlust mot lokalrivalen Preston senast, men dessförinnan hade laget bara två förluster på elva omgångar. Rutinerade strikern Danny Graham stod för sitt fjärde seriemål mot Preston och har varit en stabil målspruta för sitt Blackburn de senaste åren. WIgans form är usel och gästerna har goda segerchanser. Värdespik på DW Stadium!

 

  1. Athletic Bilbao - Huesca X

Avslutningsvis har vi Kungens Cup eller Copa del Rey. På San Mamés ska det första mötet av två spelas i turneringens sextondelsfinal. Värdarnas säsong har varit snudd på katastrof med trepoängaren i ligapremiären som enda seger. De rödvita ligger under strecket och i denna takt kan detta bli baskernas sämsta säsong sedan 2006/07 då laget var på vippen att åka ur La Liga för första gången i sin historia. I ett ännu sämre läge ligger jumbon Huesca som lustigt nog också vann i premiären men sedan tog det stopp. De blåröda trivs alldeles utmärkt på baskiskt territorium då de slog Eibar (2-1) och kryssade här på San Mamés i en rafflande 2-2-historia. Eftersom ettan är ruskigt överstreckad är det läge att plocka med rensarkrysset på samtliga system.

 

Kassaskåpet! - Dortmund

Bäst i Tyskland, bäst i sin Champions League-grupp; vilken succé av schweizaren Lucien Favre som tog över Dortmund i somras. Brügge har tappat i ligan och får räkna med ett par bollar i baken här.

 

Varningen! - Huesca

Värdarna lider av dåligt självförtroende och krypande panik att faktiskt riskera att åka ur. Dessutom är Bilbaos veteran Raúl García borta på grund av knäskada. Seger för gästerna är väl optimistiskt men ett kryss är inte science-fiction.

 

96 rader

  1. PSG - Liverpool X2
  2. Tottenham - Inter 1X
  3. PSV - Barcelona 2
  4. Dortmund - C.Brügge 1
  5. Napoli - Crvena Zvezda 1
  6. Porto - Schalke 1
  7. Aston Villa - Nottingham X
  8. Millwall - Birmingham X2
  9. Ipswich - Bristol City X2
  10. Swansea - West Brom X2
  11. Stoke - Derby 1X2
  12. Wigan - Blackburn 2
  13. A.Bilbao - Huesca X

 

864 rader

  1. PSG - Liverpool X2
  2. Tottenham - Inter 1X
  3. PSV - Barcelona 2
  4. Dortmund - C.Brügge 1
  5. Napoli - Crvena Zvezda 1
  6. Porto - Schalke 1
  7. Aston Villa - Nottingham 1X
  8. Millwall - Birmingham X2
  9. Ipswich - Bristol City 1X2
  10. Swansea - West Brom 1X2
  11. Stoke - Derby 1X2
  12. Wigan - Blackburn 2
  13. A.Bilbao - Huesca 1X