Vi har sedan 11 juni fått uppleva högkvalitativ europeisk landslagsfotboll i EM 2021 och på söndag avslutas mästerskapet i finalen mellan Italien – England. Men det är så mycket mer inom sportens värld att se framemot under helgen. Vi har listat helgens viktigaste event nedan med TV-tider och vilka kanaler som sänder de olika sporthändelserna.

⚽ EM-final: Italien - England

Det blev slutligen en drömfinal i EM 2021 när England hemma på Wembley i London ställs mot Italien. Det engelska landslaget har aldrig spelat EM-finalen tidigare. Italien blev för första och enda gången europeiska mästare, 1968. Förutom att två av de största fotbollsnationerna i Europa ställs mot varandra blir det en match mellan lagens tränare, Mancini och Southgate. Båda har stått för enorma prestationer under turneringens gång när de har skrivit om boken i hur man förbereder sitt lag inför varje match. Det har roterats friskt i båda leden. Ändra inte på ett vinnande lag gäller inte längre.


⚽ Copa America: Argentina - Brasilien

Turneringen Copa América spelades för första gången 1916 och är världens äldsta turnering för landslag från samma kontinent. Messi har tidigare varit i VM-final med sitt Argentina när de mötte Tyskland 2014. Det blev ingen trofé eftersom att de föll med 1-0 i förlängningen. Messi har även spelat final fyra gånger tidigare i Copa América, men aldrig vunnit mästerskapet. Detta är hans stora chans att för första gången vinna något med sin nation. Men i vägen för att succén ska bli ett faktum står ett Brasilien som inte förlorat en landskamp på tretton raka matcher.


🥊 UFC 264: Poirier vs McGregor III

För tredje gången går de upp mot varandra, amerikanen Dustin Poirier mot den forne bälteshållaren från Irland, Conor Mcgregor när de möts i Las Vegas när den 264:e UFC-galan hålls. De har båda knockat varandra en gång var tidigare, så båda är ute efter revansch såklart och nu avgörs det om vem som är den bättre av de två.


🚴🏽‍♂️ Tour de France sträcka 15 – Ceret Andorre La Vielle

Sista deltävlingen innan Tour de France går in i finalveckan startar i franska staden, Céret. Sträckan går sedan in i bergskedjan Pyrenéerna för att sedan avslutas i Andorras huvudstad Andorra la Vella. Detta är en av de tuffaste etapperna under hela touren. För att det krävs en hel del av deltagarna. De ska nämligen upp i bergen och klättra. Fem minuters ledning har slovenske Tadej Pogacar inför söndagen, men tredjeplacerade danske Jonas Vingegaard är en erkänt duktig bergsklättrare och det här är hans chans att knappa in på ledaren.


🎾 Wimbledon-finalerna

  • Tid: 15:00
  • TV/Stream: TV5

På lördagen är det dags för damerna att göra upp om vem som tar hem Grand Slam i Wimbledon. På vardera sida om nätet står Ashleigh Barty från Australien och Karolina Pliskova från Tjeckien.

På söndagen är det dags för herrarnas final. Vi vet inte i skrivande stund vilka det kommer att stå mellan eftersom att semifinalerna inte har spelats klart ännu, men då det endast återstår fyra spelare i turneringen kommer det vara någon av Hurkacz/Berretini mot Djokovic/Shapovalov.

Vår expertrekare David Thorstensson släpper sina speltips inför Wimbledon-finalerna strax efter semifinalerna har avslutats.


🏀 NBA-finalen: Milwauke Bucks - Pheonix Suns

På natten mot söndag möts årets NBA-finalister Milwaukee Bucks – Phoenix Suns för att göra upp i den tredje matchen. Laget från Arizona har dragit ifrån med en 2-0 ledning i matcher, så om inte försprånget ska bli alldeles för stort måste Bucks store grekiske stjärna, Giannis Antetokounmpo visa vägen till seger. Men än är det inte över på långa vägar eftersom att finalserien består av sju matcher.