Reklam

Tour de France - Guide

Den klassiska Tour De France, som infaller under juni/juli och pågår under 3 veckor, utgörs av 21 etapper (200 km per etapp). Totala tävlingssträckan ligger således på cirka 3600 km totalt! Inofficiellt så blir man aldrig en legend inom sporten om man ej innehar åtminstone en Tour De France titel i sitt prisskåp. På denna sida kommer vi gå igenom odds och speltips på Tour de France 2021.

Tour de France planerades att cyklas 2:a till 25:e juli, det är dock flyttat till 26:e juni till 18:e juli för att inte krocka med Sommar-OS.

Odds Tour de France: Vinnare

Cyklist Högsta odds Spelbolag
Tadej Pogacar 1,05
Jonas VIngegaard 13,00
Richard Carapaz 20,00
Rigoberto Uran 23,00
Enric Mas 100,00
Ben O'Connor 150,00
Wilco Kelderman 150,00
Alexey Lutsenko 150,00
Guillaume Martin 300,00
Pello Bilbao 300,00
David Gaudu 500,00
Wout Van Aert 500,00
Julian Alaphilippe 500,00
Geraint Thomas 500,00
Richie Porte 500,00
Vincenzo Nibali 500,00
Pierre Latour 500,00
Miguel Angel Lopez 500,00
Steven Kruijswijk 500,00
Bauke Mollema 500,00
Jakob Fuglsang 500,00
Nairo Quintana 500,00
Johan Esteban Chaves 500,00
Sergio Higuita 500,00
Lucas Hamilton 500,00
Tao Geoghegan Hart 500,00
Simon Yates 500,00
Sepp Kuss 500,00

Se alla odds på Tour de France hos Betsson

Speltips - Vem vinner Tour de France 2021?

Självfallet så står det skrivet i stjärnorna vem som kammar hem årets Tour De France. Men genom att studera oddssättarna och experternas utlåtande så bör man satsa sina pengar på vinnaren från föregående år, nämligen i form av Tadej Pogačar (UAE Team Emirates).

Speltips - Vinnarens nationalitet

Om man beaktar det faktum att både Tadej Pogačar och Primoz Roglič är slovener så bör man ej betrakta det hela som en högoddsare att även årets vinnare av Tour De France kommer vara i form av en sloven, det vill säga, Tadej Pogačar (förra årets upplaga).

Speltips - Vilken cyklist får mest poäng i etapperna totalt?

Återigen så tippar man på att förra årets vinnare, i form av Tadej Pogačar kammar hem flest poäng. hans landsman, Primož Roglič, var till en början tippad att vara med och slåss i toppen, men tvingades bryta i den åttonde etappen efter att han tidigare i touren drabbats av skador. 

Vilka cyklister hamnar topp 3 i Tour de France?

Självfallet så kommer det hela att bli en betydligt jämn tillställning där även andra cyklister kan komma att överraska. Men om man objektivt studerar statistiken och förväntas ta ett rationellt beslut så rekommenderar experterna att man förhåller sig till nedanstående cyklister där Pogačar återigen får ta på sig den gula tröjan. Här nedan så presenterar vi kortfattat de största utmanarna inom årets upplaga...

Tadej Pogačar

Efter att ha sett sig besegrad av landsmannen Roglič i Itzulia Baskien så låg Pogačar inför tävlingen illa till i experternas placeringar. Landsmannen Roglič har visat att han på allvar skulle vara med och utmana Pogačar om den finaste titeln inom cykelsporten. Men nu när vi är inne på finalveckan vet vi att det slutligen var Pogačar som var den bäste av de två.

 • 1:a plats, UAE-turnén
 • 1:a plats, Tirreno-Adriatico
 • 3:e plats, Itzulia Baskien

Rigoberto Urán

Rigoberto Urán har imponerat under årets tävling och klättrat upp på andraplatsen bakom ledande Tadej Pogačar. Även om gapet är över 5 ininuter ser det inte ut som att han kommer att ta in särskilt mycket, men andraplaceringen kommer han vara med och slåss om hela vägen. 

Jonas Vingegaard

Skandinaviskt i toppen när danske Jonas Vingegaard har gått in på tredjeplats. När hans stallkamrat, Primož Roglič, var tvungen att bryta har han fortsatt att imponera. 

Speltips topp tio i Tour de France

Nedan är vårt speltips för hur topp 10 i Tour de France 2021 kommer se ut när sista etappen är cyklad.

 1. Tadej Pogačar - Förra årets vinnaren har visat en fin form och tippas vinna även detta års upplaga.
 2. Rigoberto Urán - Har lite oväntat letat sig in på andraplatsen i årets Tour De France.
 3. David Gaudu - Spanjoren får finna sig i att vara en joker där han får tampas med de 2 formstarka slovenerna.
 4. Mikael Landa - Ännu en spanjor som varit konsistent under denna säsong och kan komma att överraska positivt.
 5. Geraint Thomas - Tippas ligga i framkant hela turneringen men kommer ej att lyckas slå sig in på de tre främsta positioneringarna.
 6. Nairo Quintana - Den sydamerikanska bidraget som även han kommer tampas om de främsta platserna, men kommer ej räcka hela vägen.
 7. Wilco Kelderman - Holländaren har haft en brokig säsong i form av skador och ett flertal krascher som resulterat i långa viloperioder.
 8. Richard Carapaz - Spanjoren, som vann 2019 Giro d'Italia, tippas återfinnas i topp 10, men anses ej kunna utmana om de 3 främsta platserna.
 9. Enric Mac - Återigen en spanjor som tyvärr får anses vara glad om han lyckas slå in sig på topp 10 listan i årets upplaga.
 10. Steven Kruijswijk - Holländaren tippas kamma den knappast åtråvärda 10:e platsen i årets upplaga av Tour De France.

Hur går Tour de France till?

Tour De France pågår under ungefär 3 veckor, med 2 vilodagar där det totala antalet tävlingsdagar uppgår till 20. De flesta av etapperna inleds i form av linjelopp där cyklisterna startar gemensamt. Dock så är 1-3 utvalda etapper i form av tempolopp i form av individuella starter, där 1 av dessa kan te sig i form av lagtempolopp.

Oddsmarknader

Här nedan så presenterar vi kortfattat vilka spelformer som du kan välja att spela på under Tour De France 2021.

Vinnare av Tour de France

Den mest populära spelformen ter sig i form av att man satsar pengar på vem man anser sig kommer vinna årets Tour De France. Kom ihåg dock att du ej bör satsa alla dina pengar på en och samma cyklist, utan fördela riskerna genom att även satsa på andra utmanare

Vinnarens nationalitet

Du kan även spela på vinnarens nationalitet, återigen så skulle vi rekommendera att även här fördela riskerna genom att fördela dina satsningar eftersom du ej bör placera dina ägg i en och samma korg.

Vilken cyklist får mest poäng i etapperna totalt?

Förmodligen den mest svårtippade spelformen eftersom även om en cyklist får mest poäng så betyder inte det att man per definition vinner tävlingen. Vi rekommenderar att du plockar ut tre givna kandidater och sedan fördelar dina satsningar adekvat mellan dessa.

Vilka cyklister placerar sig i topp 3?

Du har även möjligheten att spela på topp tre placeringar, där du antingen kan välja att spela på vilka tre hamnar i topp, men där du även kan spela specifikt på vem som hamnar 1:a, 2:a och 3:a..

Vilka cyklister placerar sig i topp 10?

Precis som vid föregående spelform så kan du välja att spela på 10 cyklister vilka hamnar i topp 10, oberoende av placering, alternativt satsa pengar explicit där du definierar vem som hamnar på varje specifik position.

Head-to-head

En av de mest populäraste spelformerna när det kommer till Tour De France är head-to-head. Du spelar helt enkelt på vilken av två cyklister som hamnar på bäst position  om vinnarplatsen för en viss etapp.

Tour de Frances historia

Inom cykelsammanhang så anses Tour De France vara den ädlaste tävlingen av de alla. Den första tävlingen hölls redan 1903 och har upprepats varje år (förutom under världskrigen). Inledningsvis så kördes etapperna inom de franska gränserna men idag så har man även etapper vilka sprider ut sig bortom landets juridiska gränser.

Kommentarer

Feedback