Reklam

Tour de France - Guide

Den klassiska Tour De France, som infaller under juni/juli och pågår under 3 veckor, utgörs av 21 etapper (200 km per etapp). Totala tävlingssträckan ligger således på cirka 3600 km totalt! Inofficiellt så blir man aldrig en legend inom sporten om man ej innehar åtminstone en Tour De France titel i sitt prisskåp. På denna sida kommer vi gå igenom odds och speltips på Tour de France 2021.

Tour de France planerades att cyklas 2:a till 25:e juli, det är dock flyttat till 26:e juni till 18:e juli för att inte krocka med Sommar-OS.

Odds Tour de France: Vinnare

Cyklist Högsta odds Spelbolag
Tadej Pogacar 2,60
Primoz Roglic 2,75
Geraint Thomas 8,00
Chris Froome 15,00
Richard Carapaz 15,00
Thibaut Pinot 17,00
Julian Alaphilippe 20,00
Tao Geoghegan Hart 35,00
Steven Kruiswijk 40,00
Emanuel Buchmann 40,00
Enric Mas 40,00
Richie Porte 50,00
Rohan Dennis 50,00
Miguel Angel Lopez 50,00
Wilco Kelderman 65,00
Nairo Quintana 65,00
Mikael Landa 65,00
Adam Yates 65,00
Wout Van Aert 65,00
Sepp Kuss 65,00
Simon Yates 80,00
Jakob Fulsang 100,00
David Gaudu 100,00
Rafal Majka 100,00
Pavel Sivakov 100,00
Jai Hindley 100,00
Hugh Carthy 100,00
Rigoberto Uran 150,00

Se alla odds på Tour de France hos Betsson

Speltips - Vem vinner Tour de France 2021?

Självfallet så står det skrivet i stjärnorna vem som kamma hem årets Tour De France. Men genom att studera oddssättarna och experternas utlåtande så bär man satsa sina pengar på vinnaren från föregående år, nämligen i form av Tadej Pogačar (UAE Team Emirates).

Speltips - Vinnarens nationalitet

Om man beaktar det faktum att både Tadej Pogačar och Primoz Roglič är slovener så bör man ej betrakta det hela som en högoddsare att även årets vinnare av Tour De France kommer vara i form av en sloven, det vill säga, Tadej Pogačar (förra årets upplaga).

Speltips - Vilken cyklist får mest poäng i etapperna totalt?

Återigen så tippar man på att antingen förra årets vinnare, i form av Tadej Pogačar kammar hem flest poäng. Dock så anser experterna att hans landsman, Primož Roglič, bör ej ligga långt efter.

Vilka cyklister hamnar topp 3 i Tour de France?

Självfallet så kommer det hela att bli en betydligt jämn tillställning där även andra cyklister kan komma att överraska. Men om man objektivt studerar statistiken och förväntas ta ett rationellt beslut så rekommenderar experterna att man förhåller sig till nedanstående cyklister där Pogačar återigen får ta på sig den gula tröjan. Här nedan så presenterar vi kortfattat de största utmanarna inom årets upplaga...

Tadej Pogačar

Efter att ha sett sig besegrad av landsmannen Roglič i Itzulia Baskien så ligger Pogačar illa till i experternas placeringar. Landsmannen Roglič har visat på allvar att han på allvar kommer utmana om Pogačar om den finaste titeln inom cykelsporten nästkommande månad.

 • 1:a plats, UAE-turnén
 • 1:a plats, Tirreno-Adriatico
 • 3:e plats, Itzulia Baskien

Primož Roglič

Roglič visade på allvar att han blir en seriös utmanare till årets Tour De France genom att besegra förra årets vinnare i form av Tadej Pogačar. Även om det faktum att man inte bör dra för stora växlar av vinsten så ligger den ändå nära inpå den franska anrika tävlingen, något som säkerligen kommer påverka Pogačar mentalt. Nedan finner du de senaste tävlingsresultaten för Roglič:

 • 15:e plats, Paris-Nice
 • 1:a plats, Itzulia Baskien

David Gaudu

Även om årets upplaga av Tour De France ser ut att bli en ren slovensk historia så ska man ändå ej räkna bort jokern David Gaudu. Han har visat fin form på sistone och kan definitivt överraska om han lyckas pricka in storformen adekvat. Nedan finner du de senaste tävlingsresultaten för Gaudu:

 • 6:a plats, Tour du Var
 • 1:a plats, Faun-Ardèche Classic
 • 20:e plats, Drôme Classic
 • 6:e plats, Itzulia Baskien

Speltips topp tio i Tour de France

Nedan är vårt speltips för hur topp 10 i Tour de France 2021 kommer se ut när sista etappen är cyklad.

 1. Tadej Pogačar - Den förra årets vinnaren har visat en fin form och tippas bli storfavorit till även denna årets upplaga.
 2. Primož Roglič - Förmodligen den formstarkaste cyklisten som visat på exceptionell form inför Tour De France.
 3. David Gaudu - Spanjoren får finna sig i att vara en joker där han får tampas med de 2 formstarka slovenerna.
 4. Mikael Landa - Ännu en spanjor som varit konsistent under denna säsong och kan komma att överraska positivt.
 5. Geraint Thomas - Tippas ligga i framkant hela turneringen men kommer ej att lyckas slå sig in på de tre främsta positioneringarna.
 6. Nairo Quintana - Den sydamerikanska bidraget som även han kommer tampas om de främsta platserna, men kommer ej räcka hela vägen.
 7. Wilco Kelderma - Holländaren har haft en brokig säsong i form av skador och ett flertal krascher som resulterat i långa viloperioder.
 8. Richard Carapaz - Spanjoren, som vann 2019 Giro d'Italia, tippas återfinnas i topp 10, men anses ej kunna utmana om de 3 främsta platserna.
 9. Enric Mac - Återigen en spanjor som tyvärr får anses vara glad om han lyckas slå in sig på topp 10 listan i årets upplaga.
 10. Steven Kruijswijk - Holländaren tippas kamma den knappast åtråvärda 10:e platsen i årets upplaga av Tour De France.

Hur går Tour de France till?

Tour De France pågår under ungefär 3 veckor, med 2 vilodagar där det totala antalet tävlingsdagar uppgår till 20. De flesta av etapperna inleds i form av linjelopp där cyklisterna startar gemensamt. Dock så är 1-3 utvalda etapper i form av tempolopp i form av individuella starter, där 1 av dessa kan te sig i form av lagtempolopp.

Oddsmarknader

Här nedan så presenterar vi kortfattat vilka spelformer som du kan välja att spela på under Tour De France 2021.

Vinnare av Tour de France

Den mest populära spelformen ter sig i form av att man satsar pengar på vem man anser sig kommer vinna årets Tour De France. Kom ihåg dock att du ej bör satsa alla dina pengar på en och samma cyklist, utan fördela riskerna genom att även satsa på andra utmanare

Vinnarens nationalitet

Du kan även spela på vinnarens nationalitet, återigen så skulle vi rekommendera att även här fördela riskerna genom att fördela dina satsningar eftersom du ej bör placera dina ägg i en och samma korg.

Vilken cyklist får mest poäng i etapperna totalt?

Förmodligen den mest svårtippade spelformen eftersom även om en cyklist får mest poäng så betyder inte det att man per definition vinner tävlingen. Vi rekommenderar att du plockar ut tre givna kandidater och sedan fördelar dina satsningar adekvat mellan dessa.

Vilka cyklister placerar sig i topp 3?

Du har även möjligheten att spela på topp tre placeringar, där du antingen kan välja att spela på vilka tre hamnar i topp, men där du även kan spela specifikt på vem som hamnar 1:a, 2:a och 3:a..

Vilka cyklister placerar sig i topp 10?

Precis som vid föregående spelform så kan du välja att spela på 10 cyklister vilka hamnar i topp 10, oberoende av placering, alternativt satsa pengar explicit där du definierar vem som hamnar på varje specifik position.

Head-to-head

En av de mest populäraste spelformerna när det kommer till Tour De France är head-to-head. Du spelar helt enkelt på vilken av två cyklister som hamnar på bäst position  om vinnarplatsen för en viss etapp.

Tour de Frances historia

Inom cykelsammanhang så anses Tour De France vara den ädlaste tävlingen av de alla. Den första tävlingen hölls redan 1903 och har upprepats varje år (förutom under världskrigen). Inledningsvis så kördes etapperna inom de franska gränserna men idag så har man även etapper vilka sprider ut sig bortom landets juridiska gränser.

Kommentarer

Feedback