Det var inte mycket sport på juldagen förr i tiden. Juldagen var en av dessa dagar då det i princip inte fanns någonting för en sportälskare att vila ögonen på. Glädjande nog börjar det ändras.

Missa inte: Sport på Juldagen 2020

Långfredagen, julafton, juldagen och nyårsdagen har historiskt varit dagar då det varit lite torrt med sport på tv. Det stämmer fortfarande i någon mån, men det börjar luckras upp. De stora ligorna i de stora sporterna ser sin chans att marknadsföra sig när bruset inte är lika brutalt som annars och när det gäller juldagen är det basketen och NBA som tagit chansen. Detta år finns det fantastisk sport att följa på juldagen.

Massor av sport på juldagen från NBA

C More och i synnerhet Sportkanalen har i år varvat upp sitt engagemang i NBA. Man sänder minst en match varje dygn. På juldagen blåser man dock på ännu mer och sänder allt som går att sända.

Missa inte vår sida med odds och speltips på NBA!

18:00 Toronto Raptors - Boston Celtics

– De regerande mästarna Raptors mot Celtics som varit ett av ligans bästa lag i år. Ligan försöker alltid lägga de allra saftigaste matcherna på juldagen. Många trodde att Raptors skulle få det svårt den här säsongen utan Kawhi Leonard men trots massor av skador är man ett topplag i år också. Otroligt starkt.

– Håll gärna koll på stolarna precis till höger om Celtics avbytarbänk. Där sitter i stort sett alltid Drake, en av världens mest spelade artister de senaste åren. Han kommer från staden och är superfan till Raptors. 

1X2 odds, Toronto Raptors - Boston Celtics, Ons 25 dec 2019 at 18:00

Toronto Raptors

Lika

Boston Celtics

20:30 Philadelphia 76ers - Milwaukee Bucks

– Sa jag att man försöker schemalägga de bästa lagen på juldagen? Det gör man. Och det här kan mycket väl vara de två finallagen i den östra ligan när det ska avgöras i vår.

– Bucks har världens bästa basketspelare i Giannis Antekounmpo. Om man inte kollar på basket så ofta, eller till och med om man inte gillar på basket, kolla ändå på Giannis. Han kallas The Greek Freak på grund av att han är grek, förstås, och att hans fysik är något av det mest brutala som går att skåda i idrottssammanhang. Han är 215 cm lång, blixtrande snabb, hoppar som en friidrottare, och tar steg som är så långa att det ibland nästan känns som fusk.

– Jag har följt basket i snart 30 år och jag har aldrig sett något liknande. I år har han även lärt sig skjuta lite grann utifrån och han är därmed numera omöjlig att försvara sig mot. Bucks är inget topplag sett till truppen. Det är Giannis som är ett enmanstopplag och Bucks är just nu ligans bästa lag.

Sport på juldagen

– 76ers är också ett mycket intressant lag som förlorat några matcher mer än Bucks i år men som har mycket hög kapacitet. De har något så ovanligt som en point guard, den normalt minsta spelaren i laget, som är 210 cm lång. Ben Simmons är en smått unik basketspelare som är kul att titta på. Använder du sociala medier? Börja följa Sixers center Joel Embiid. Han är så nära ett nättroll som man kan komma i idrottsvärlden. Dessutom troligen ligans bästa renodlade center just nu.

23:00 Golden State Warriors - Houston Rockets

– När schemat sattes trodde man nog att de senaste årens överlägsna lag i ligan Warriors skulle vara ett topplag i år också. Men Kevin Durant försvann, Klay Thompson är skadad hela säsongen, och så försvann Stephen Curry också med en bruten hand. Några rollspelare har försvunnit också och Warriors är i år, från att ha varit bäst i flera år, ligans absolut sämsta lag.

– En promenadseger för Rockets med James Harden i spetsen. Harden, en osedvanligt illa omtyckt superstjärna som visserligen gillas av vissa, men som av andra ses som någon som mest är egoistisk och tänjer på reglerna.

– En fuskare skulle nog vissa andra säga om Harden på grund av hans sätt att hela tiden ligga på eller över gränsen till stegfel och konstant spela över vid kontakt för att få domarna att blåsa för honom. Men poäng gör han, hans poängsnitt den här säsongen är bland de högsta någonsin i NBA. Men så skjuter han en del också. En hel, hel del.

James Harden Layup

02:00 Los Angeles​​​​​​​ Lakers - Los Angeles Clippers

– Los Angeles-lagen är de som är favorittippade till att vinna NBA-titeln i år. Lakers leder den västra ligan just nu, Clippers är trea. Ganska väntat att det skulle vara så. Clippers har två fantastiska superstjärnor i Kawhi Leonard och Paul George men de är också två otroligt skadebenägna spelare och Clippers kommer fortsätta använda dem försiktig för att ha dem i perfekt skick till slutspelet.

– Osannolikt att Clippers vågar vila någon av dem i den här matchen dock. Det skulle troligen få ligans chefer att explodera. Juldagsmatcherna är otroligt viktiga som marknadsföring för ligan och då ska de bästa spelarna förstås spela. Extra viktigt i år då ligans dragits med riktigt svaga tittarsiffror hemma i USA.

– Det blir en kraftmätning det här. Lebron James och Anthony Davis mot Leonard och George. Fyra av världens absolut bästa spelare på samma plan och det kommer bli drag i Staples Center, båda lagens hemmaplan. Men det är Lakers hemmamatch och publiken kommer därmed heja på Lakers som troligen alltid kommer vara stadens stora lag, hur mycket Clippers än vinner.

1X2 odds, LA Lakers - LA Clippers, Tor 26 dec 2019 at 02:00

LA Lakers

Lika

LA Clippers

​​​​​​​

04:30 Denver Nuggets - New Orleans Pelicans

– Man förstår hur de tänkte när de placerade Pelicans på en av juldagsmatcherna. Zion Williamson, den mest omtalade spelaren som kommit in i ligan på 10 år, valdes i somras som nummer ett i draften av Pelicans, men han har ännu inte gjort debut i NBA och det finns enorma frågetecken kring hans fysik. Många tror att hans knän inte kommer orka bära hans enorma kroppshydda och extremt icke skonsamma spelstil. Jag är en av dem. Om kroppen hållit hade han kunnat bli en av tidernas största. Nu får vi se om det blir något överhuvudtaget.

– Nuggets har varit ett topplag i flera år lett av den fantastiska serben Nikola Jokic som är 215 cm lång och väger 115 kg men har bollkänsla och speluppfattning som få andra spelare. Det här borde vara en enkel match för Nuggets som är notoriskt hemmastarka, bland annat beroende på den tunna luften i Denver som är tuff för bortalagen att hantera.

​​​​​​​

Det finns som synes massor av fantastisk sport att titta på även på juldagen. Vi tackar vår basketexpert NBA för kommentarerna och tipsar om att följa hans profil här på Betting för att aldrig missa ett speltips.