Juldagen är inte längre en sportfri dag. Numera är det lite av en höjdpunkt sportmässigt, särskilt i år, i alla fall om man gillar rätt sport.

Juldagen har på senare år blivit mer och mer synonymt med basket från NBA. I stort sett all annan idrott vilar, men inte basketen. 

I år extra speciellt dessutom. NBA som avslutade sin förra säsong i en bubbla i Florida. På Disneyland närmare bestämt. Spelade klart sin säsong sent, och därför har den kommande säsongen blivit fördröjd. Denna säsong, 2020/2021, startar i år på just juldagen och det med ett par riktiga smällkarameller.

Missa inte: Premier League på annandagen

Hur man streamar NBA gratis

Hos Unibet* och Bet365* kan du streama alla NBA-matcher gratis. Hos bägge behöver man ha ett positivt saldo på sitt spelkonto.

  1.  Skapa ett konto hos Unibet eller Bet365.
  2. Sätt in 100 kr (minimuminsats)
  3. Se den NBA-match du vill.
  4. Ta ut dina pengar (efter du sett klart matchen) eller lägg ett odds på matchen du ser. Vill du se odds på basket i realtid, kolla in vårt matchcenter!

Kan Heat upprepa succén på?

18:00 Miami Heat - New Orleans Pelicans 

För ett par år sen hade man nog inte gissat att detta skulle vara en juldagsmatch år 2020. Heat har haft det väldigt tufft på senare år sedan Lebron James lämnade klubben men lite från ingenstans kom man tillbaka superstarkt förra säsongen och nådde final. Jimmy Butler numera den stora stjärnan, som inte är någon stjärna. Butler är något så ovanligt som en superstjärna som är en grovjobbare. Kollektivet är emellertid den stora grejen för Miami och kanske ingen skräll det. Har man en superstjärna som är grovjobbare, då är det ganska enkelt att bygga ett kollektiv runt denna. Heat kommer inte upprepa succén från förra säsongen, men ett lag för övre halvan är man.

Pelicans har de senaste åren samlat på sig hela ligans mest intressanta talangpool. Man har haft flyt i lottningarna i draften och man fick väldigt mycket ung talang då man trejdade Anthony Davis till Los Angeles Lakers inför förra säsongen. En trejd som får ses som något så ovanligt som hundraprocentig för båda sidor. Lakers fick den pusselbit som behövdes för att de skulle bli mästare. Pelicans hade aldrig vunnit något med Davis, men nu har de istället fantastiska framtidsutsikter. Den som står ut av alla unga spelare är Youtubefenomenet Zion Williamson som är den mest hajpade spelaren att komma ut ur en draft sen Lebron James för väldigt många år sen. Williamson är två meter lång, väger 130 kilo någonting, men har spänst och kraft som kanske ingen annan i ligan. Det fanns tidigt farhågor om hur hans knän skulle tåla belastningen av hans enorma kroppshydda och under förra säsongen fick vi ett delsvar. Risken är nog stor att Williamson inte kommer bli den där starkast lysande stjärnan i ligan utan att hans kropp inte kommer hålla. Sevärdhetsmässigt är han i alla fall något av det fräsigare som finns att se inom basketvärlden.

Hur slutar då matchen? Pelicans har lång väg att gå innan de får ihop sitt lag. Heat är klara och rättmätiga favoriter.

Curry tillbaka i Warriors

20:30 Milwaukee - Bucks - Golden State Warriors  

Många, många, många ser nog framemot den här matchen. 

Warriors kommer inte vinna i år. De hade sin fantastiska storhetstid med fem raka finaler och tre mästerskap mellan 2015 och 2019. Förra säsongen rasade det fullständigt och man var ett av ligans sämsta lag. Klay Thompson gick sönder under finalförlusten 2019 och kom inte tillbaka under förra säsongen. Kevin Durant, som också skadade sig under finalserien mot Toronto Raptors 2019 och inte heller spelade förra säsongen, skrev på för Nets och finns inte längre kvar. Och Stephen Curry, han skadade sig också tidigt under förra säsongen och kom inte tillbaka. Det var emellanåt parodiskt att se Warriors ha spelare på planen som knappt hade stuckit ut i farmarligan. De vaskade säsongen kan man säga. I år då? Thompson kom tillbaka, och han och Curry, The splash brothers som de kallas för sitt fantastiska skytte. Curry är tidernas bästa skytt utifrån inom basketen, Thompson är inte långt efter. Tanken var att de i år skulle få ytterligare en chans men Thompson gick sönder under försäsongen och spelar inte mer den här säsongen. Där försvann Warriors chanser till mästerskapet. 

Du har väl inte missat vår förhandstitt för NBA säsongen 20/21?

Bucks skulle vunnit förra säsongen, enligt dem själva i alla fall. De var bäst i grundserien, de har de två senaste årens MVP i greken Giannis Antetokuonmpo, de har en bra organisation av rollspelare runt honom. Men när det vankas slutspel går det inte. De andra lagens försvarsspel skärps till. De ser till att stänga igen butiken för Giannis och låter de andra spelarna få göra jobbet, och Bucks skriker fortfarande efter en andra superstjärna vid sidan av Giannis. De har försökt ge sig ut på marknaden för att hitta någon slags parhäst till Giannis inför den här säsongen men man har misslyckats. Bytet där man fått Jrue Holiday istället för Eric Bledsoe får ses som en tillfällig begränsad uppdatering. Bucks kommer säkert tillhöra de bästa i grundserien i år också, men det ska nog mycket till för att de ska vinna. Sista chansen i år också kanske. Att Giannis ska spela hela sin karriär för en klubb på en liten marknad som Milwaukee, kanske inte helt troligt. 

Matchen? Bucks klar favorit. Och högst berättigad sådan. Det luktar inte alls skräll här heller.

Superstjärnorna äntligen redo för spel i Nets

23:00 Boston Celtics - Brooklyn Nets

Hopplösa Nets som tidigare höll till i New Jersey, numera i Brooklyn? Nej, den tiden är förbi. Efter flytten in till storstaden har man bara väntat på att laget ska bli slagkraftigt. Man har försökt, men man gjorde några fruktansvärda trejder för några år sen,. Den allra sämsta med just Celtics förresten. Nets bytte bort i stort sett alla sina draftval de senaste åren mot ett gäng gubbar som var långt över sin topp. Man hoppades att Kevin Garnett och Paul Pierce skulle ha en runda till i sig men de satt mest på bänken och såg gamla ut innan de la av något år efter trejden. För det fick Celtics fyra förstaval i draften som de omvandlat i de unga stjärnspelare de har idag. Nets hade nog velat ha tillbaka dem. Jayson Tatum och Jaylen Brown är potentiella superstjärnor de närmaste tio åren och Tatum är redan där som en av världens bästa spelare. Inte olik Kevin Durant i spelstilen förresten som han ställs mot här.

Missa aldrig en match på TV igen, bokmärk vår TV-guide: Sport på TV

För Nets har ju tagit sig ur misären och de har gjort det genom att inför förra säsongen hugga i guld på free agent-marknaden. Durant som är en av världens fem bästa spelare, troligen den allra bästa poänggöraren, hade halva ligan efter sig men valde Nets. Även Kyrie Irving som vunnit mästerskap med Cleveland Cavaliers tillsammans med Lebron James skrev på. Dessutom har man, lite otroligt nog faktiskt, lyckats hitta en uppsättning unga, ganska bra spelare trots att man inte haft några höga draftval. Nets levererade och gick till slutspel säsongen som var utan Durant och Irving. Det bådar gott när de två i år återkommer till ett lag som känns intressant. För att de ska kunna gå hela vägen krävs det at Durant hittar tillbaka till sin högsta nivå efter skadan och att även Irving höjer sig efter ett par lite sämre säsonger men intressanta, det känns de, Nets.

Vidöppen öppningsmatch detta. Och lite chansartat då frågan är om Nets stjärnor är i matchform eller ens kommer vara tillgängliga. Om de är med är Nets i alla fall klara favoriter.

Mästarna går på pumpen direkt?

02:00 Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks

Toppmatcherna duggar tätt under juldagen och det här är troligen den allra bästa matchen.

Lebron James och Anthony Davis mot Luka Doncic och Kristaps Porzingis. Det gamla gardet av superspelare mot det unga.

Lakers vann säsongen som var. De var det enda av de absoluta topplagen som riktigt fick till det i bubblan i Orlando. 

Mavericks hade en okej säsong men föll offer för den mördande konkurrensen i ligans västra halva. Om Mavericks spelat i öst hade de mycket väl kunnat gå till final.

Mavericks har slagit Lakers även när Lakers stjärnor varit med. De har en enorm kapacitet och Doncic är en av ligans stora unga spelare, sett till sin ålder den som har allra mest stjärnpotential. En lite udda fågel i dagens NBA, Doncic. Han är inte det riktiga fysiska praktexemplaret som nästan alla sina kollegor utan han har en speluppfattning, en bollkänsla, och en list som få andra. Dessutom med is i ådrorna. Han blir inte nervös. Bredvid sig har han letten Prozingis som är ligans näst längsta spelare med sina 221 cm. 2,21 meter alltså, det är lite svårt att ta in. Så han är bara lång då, Porzingis? Tvärtom. Hans bästa position är faktiskt inte ens center utan Prozingis är en ganska tunn spelare med massor av bollkänsla som helst spelar och skjuter utifrån. Mycket sevärd han också, precis som Doncic. 

Vem är ligans längsta spelare då? Jo, han spelar också i Mavericks. Bojan Marjanovic är 224 cm lång och han är just bara lång. Men enormt lång. Att se honom dunka genom att endast göra en tåhävning är sevärt på sitt sätt.

Skräll här då? Kanske. Oddset på Mavericks lockar en del. Lakers kan förstås vara lite trögstartat efter sin fantastiska avslutning av förra säsongen.

Hemmaplan ger Nuggets segern

04:30 Denver Nuggets - Los Angeles Clippers

Juldagen avslutas med ännu en toppmatch. Clippers som var huvudfavorit till titeln förra säsongen mot Nuggets som varit de senaste årens mest otippade topplag kanske, men fortfarande ett topplag som är livsfarligt för konkurrenterna.

Clippers lyckades inför förra säsongen sajna två av de absolut hetaste spelarna som fanns tillgängliga på fri transfer. Kawhi Leonard som säsongen innan formligen burit Toronto Raptors till titeln samt Paul George, en otroligt talangfull lång forward som dittills spelat hela karriären i Indiana Pacers. Dessa två hade ett sen tidigare väl fungerande lag runt sig och de skulle vinna helt enkelt. Men stjärnorna vilade mycket under grundserien och de halkade efter och i slutspelet havererade allt. Ingenting fungerade och de fick lämna tidigt och coachen Doc Rivers fick sparken. Ny chans i år, kanske med lite svagare rollspelare men superstjärnorna är kvar.

I Nuggets handlar allt om den urstarke serben Nikola Jokic som är en av ligans mest otippade superstjärnor. Han är emellanåt överviktig, emellanåt relativt vältränad, men aldrig i topptrim. En hederlig viktpendlare, om man så vill. Men vilken oerhörd talang. Han är 213 cm lång men spelar helst som en point guard där det är han som behandlar bollen och styr spelet för Nuggets. Han nämns ofta som tidernas bästa spelfördelare från centerpositionen och just så är det antagligen. Dessutom en mycket bra skytt och när han bara vill är han smått omöjligt under korgarna också med sin kroppshydda.

Nuggets är ett av få lag som har en rejäl hemmaplansfördel även utan publik beroende på den tunna luften hemma i Colorado som gör det svårt för motståndarna att anpassa sig till att bollen flyger lite längre i skotten. Luktar hemmavinst här i premiären.

Spela Nuggets till 2,02 hos Unibet 

Samtliga matcher sänds på Sportkanalen och på Cmore. Det är alltså bara att bänka sig på eftermiddagen och sen sitta kvar tills det är morgon svensk tid. Matcherna kan också streamas live hos bland annat Unibet* som sänder samtliga matcher från NBA, grundserie och slutspel, inne på sin liveoddssektion.

Bäst spelbolag för odds på basket

100 SEK freebet

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Läs recension
100 SEK freebet
Svensk gigant inom betting
Specialodds på film och politik
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Hämta spelkrediter här!

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Läs recension
Regler och villkor gäller
Ansvarsfullt spelande
18+ åldersgräns
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

100% upp till 1000 kr i bonus!
Kundtjänst 24/7
Brett utbud av sporter

100% vinstboost upp till 5000 kr omsättningsfritt!
Bra livebetting och odds
Fantastisk app till mobilen