Det är lite av en blandad kompott som vi bjuds på den 28 november. Det spelas två matcher i den högsta ligan i form av SHL och en match i den näst högsta, Hockeyallsvenskan. Växjö – HV 71, Rögle – Frölunda och Modo – Almtuna. Följ med så ger jag analys och speltips i samtliga tre matcher.

 

Rögle (14) – Frölunda (6)

Form Rögle: FFVFF
Form Frölunda: VVVVF

Tabelljumbon möter formstarka Frölunda på hemmaplan. Börjar vi med hemmalaget har det hänt en del inom ledarsidan och spelarsidan. In med ny tränare och sportchef. Något som har gett resultat direkt. Fyra poäng på tre matcher. Det är ett bättre snitt i poäng än vad laget haft under hela säsongen. På spelarsidan gör Abbott plats för nyförvärv. Ut med K. Marshall och C. Fairchild är ute på marknaden.
Frölunda är i storform och har poäng i SJU raka matcher, varav FYRA raka segrar. Det gör laget till seriens allra formstarkaste lag. Dessutom är laget i en glad målform. Nitton mål framåt på dessa fem matcher. Och då ändå mot lag som Linköping, Rögle, Malmö, Örebro och Luleå.
Rögle är det lag som släpper som släpper in överlägset flest mål i hela serien. 84 mål insläppta på 21 matcher är långt ifrån godkänt och laget snittar i hela FYRA insläppta mål per match.

Över 5,5 mål är gångbart för dessa två lag. Rögle har fyra raka matcher med minst sex mål på tavlan. Frölunda har två raka.
Under säsongen har Rögle spelat över 5,5 mål i 15 av 21 matcher. Överlägset flest av alla lag i SHL. Frölunda har 9 matcher av 22 över 5,5 mål.
Avslutningsvis är det målglada möten mellan lagen. Tre av fyra senaste mötena över 5,5 mål. I Lindab Arena har fyra raka möten slutat över 5,5 mål.
Med tre viktiga poäng att spela om är valet enkelt och inget av lagen har någon särskild vass defensiv och vill göra mål.

Speltips: Över 5,5 mål till 2,16 hos Betsson*

 

Växjö (1) – HV 71 (7)

Form Växjö: VVFVV
Form HV 71: VFFVV

Smålandsderby för andra gången den här säsongen. Överlägsna Växjö tar emot rivalerna HV 71 inne i Vida Arena. Båda lagen kommer till spel med seger i ryggen.
Växjö är inne i en sanslös form med två raka vinster och har 10 segrar på lagets 11 senase match i ligan. Imponerande!
HV 71 är inte alls fy skam, men inte i närheten. 3 segrar på 6 senaste.

Nu möts lagen i ett derby och där kan det hända i stort sett vad som helst. När lagen möttes i oktober tog HV 71 poäng trots att laget var rejält skadedrabbat. Nu ser skadeproblematiken betydligt bättre ut. Formen är stigande och en tung tung seger över Skellefteå på bortaplan. (Bröt en 5 matchers lång förlustrad i Skellefteå Kraft Arena)
Mot Växjö lyckas HV 71 alltid störa sina motståndare. Lagen har kryssat tre raka matcher och det har blivit kryss i fyra av dom fem senaste matcherna.
I Vida Arena trivs dessutom Jönköpingslaget med poäng i  fyra av fem försök. Två segrar och enda poänglösheten var genom en uddamålsförlust.
Jag är inne på att HV 71 absolut kan störa seriesuveränerna och plocka med sig poäng. Växjö är inte alls oslagbara och håller HV 71 sig ifrån utvisningsbåset är mycket vunnet.

Speltips: X2 till 2,04 hos Unibet*

 

Modo (9) – Almtuna (6)

Form Modo: FVVFF
Form Almtuna: VVVFF

Modo vänder nu hemmaformen mot Almtuna. Två raka nederlag på hemmais och snöpliga sådana dessutom. Nu gästar Almtuna som inte trivs jättebra på bortais trots fem vinster på nio bortamatcher.
Almtuna enligt min åsikt överlevererar och har nu tre raka vinster. Två av tre är mot formsvagt motstånd, BIK Karlskoga och Troja/Ljungby.

Modo har svårt att få en kontinuitet i spelet. Det är antingen en drös med vinster eller förluster. Förlusten sist mot Pantern var tung. 1-0 ledning till tre minuter kvar för att släppa in 1-1 och sedan släppa in 1-2 med 39 sekunder kvar av matchen.
Modo’s största vinstchans är tack vare deras powerplay. Andra bäst i ligan med över 25% och möter ett Almtuna vars boxplay inte rosar marknaden. 11 i ligan och blygsamma 78%.
Modo är ett bra hockeylag och spelet måste börja sätta sig snart om det ska bli spel om kval till SHL senare i vår.
Almtuna har ridit på vågen länge och mot Modo ska den ta slut. Speciellt när det är bortamatch där försvarsspelet inte alls är särskilt bra.

Speltips: Modo vinner till 1,95 hos ComeOn*

 

Lycka till!