Då var det dags igen, lördag och nya matcher att sätta sig in i. Flera viktiga matcher och sista omgången innan ett välbehövligt landslagsuppehåll för lagen och spelarna.
Jag lägger fokus på tre matcher av dom fem som kommer att spelas. Rygga min trippel hos Unibet* för bäst odds!

 

HV 71 (7) – Frölunda (9)

 

Form 5 senaste:

HV 71: FFVFV, senast 2-3 förlust mot Luleå borta
Frölunda: FVVFF senast 1-2 förlust mot Skellefteå hemma

Tidigare möten under säsongen: Frölunda – HV 71 1-3

Dessa två topptippade favoriter har inte alls rosat marknaden under SHL-säsongen 2017-2018. Förlusterna har det nästan blivit fler av än vad det blivit vinster.
Lagen dras dessutom med stora skadeproblem emellertid och med bara 24 respektive 22 poäng efter 15 - 16 omgångar är det långt upp till serietoppen.
Detta rivalmöte brukar tendera med tyngd åt bortalaget Frölunda. Göteborgarna har en liten förkärlek mot smålänningarna och har vunnit fyra av lagens sex senaste möten.
HV 71 börjar få tillbaka spelare, men många är fortfarande borta. Backsidan och defensiven sitter inte där den ska och Frölunda är målfarliga framåt.
Ett Frölunda som gjort minst två mål på HV 71 i 7/8 senaste möten. Ska det bli poäng för göteborgarna måste minst 2 mål göras och minst 3 för att ta alla poäng.

Speltips: Frölunda över 2.0 mål till 1,65 hos Unibet*. (insats tillbaka på exakt 2)


 

Skellefteå (5) – Malmö (4)

 

Form 5 senaste:

Skellefteå: VFFVF, senast 2-1 seger över Frölunda borta
Malmö: VFVVV, senast 3-1 seger över Mora borta

Tidigare möten under säsongen: Skellefteå – Malmö 3-0

Toppmöte i Skellefteå Kraft Arena. Hemmalaget kommer till spel med en tung skalp i bagaget när Frölunda besegrades på bortaplan efter en väldigt stark slutperiod. Försvars och målvaktsspelet med J. Ortio i spetsen var lysande och Skellefteå gjorde en av säsongens bästa match.
Nu väntar formstarka Malmö som i SHL har 5 raka segrar efter vinsten över bottenlaget Mora senast. Jag är däremot inne på att den segerraden tar slut mot just Skellefteå. Och varför då? Jo för att Skellefteå’s insats senast. Når laget den nivån är det inte många lag som lyckas besegra laget. Speciellt inte Malmö vars skadeproblem fortsätter och laget trivs inte mot västerbottningarna.  Endast två segrar av nio försök och nollade i tre av fem matcher i Skellefteå Kraft Arena.
Med ett Skellefteå som börjar hitta sitt spel mer och mer mot ett skadedrabbat Malmö kommer alltnärmare en förlust bäddar för hemmasegern.

Speltips: Skellefteå rak till 1,85 hos Unibet*


 

Brynäs (13) – Mora (11)

 

Form 5 senaste:

Brynäs: FVFFV senast 1-3 förlust mot Linköping borta
Mora: FVVFV senast 1-3 förlust mot Malmö hemma

Tidigare möten under säsongen: Brynäs – Mora 0-2

Krisdrabbade Brynäs kommer till spel med tre raka förluster i SHL. Segern tidigare under veckan mot tyska Adler Mannheim gav laget inget uppsving och när snöpliga 0-1 kom mot Linköping var förlusten väntad.
Mora förlorade senast och bröt segerraden på två. Laget spelar målsnålt och målvaktsspelet tillsammans med lagets defensive tankesätt har gett utdelning.
Däremot är Mora’s bortaspel inget att hurra över. 6 poäng efter 9 bortamatcher och enda trepoängaren kom mot just Brynäs.  Annars är laget inte alls vasst på bortais. 36 insläppta mål säger en hel del och att då möta ett på gång Brynäs bådar inte gott.
Hemmalaget har 4 raka förluster på hemmaplan. Spelet börjar däremot bli allt bättre och börjar växa tillbaka. Nu är det bara utdelningen som fattas för att segrarna ska börja komma. Mot Mora kan det absolut bli islossning och för seriens sämsta hemmalag måste vinsterna börja komma. För 3 poäng på 7 hemmamatcher är inget den kräsna hemmapubliken sluter upp för.
Brynäs är större, starkare och på gång. Revanschlusten är där sedan den snöpliga förlusten sist Mora gästade.

Speltips: Brynäs hcp -1,5 mål till 2.05 hos Unibet*.

 

Denna trippel ger oddset 6.26 och spelas till 3/10 Units hos Unibet*.