Full omgång i Svenska Hockeyligan och hela sju matcher står för dörren denna löningshelg. Säsongen är inne i omgång tjugotre och snart är halva grundserien avklarad. Med andra ord, poängen blir allt viktigare. Vi kör igång!

 

Frölunda (6) – Linköping (4)

Form Frölunda: VVVFF
Form Linköping: VVVFV
Inbördes möten: 3-2, 4-0

Två riktigt formstarka lag drabbar samman i Scandinavium. Både Frölunda och Linköping kommer till spel med tre raka segrar och poäng i minst sex raka matcher.
Det jag riktar in fokus på i detta möte är lagens offensiv. Båda lagen öser in mål och lagen har gjort fjärde respektive tredje flest mål i serien.
Dom senaste matcherna har målen duggat tätt och på Frölunda’s tre vinster har det blivit 11 mål framåt. Linköping är inte mycket annorlunda och har exakt lika många på mål gjorda på sina tre senaste.
Lägg till att defensiven hos dessa båda inte alls brukar vara på topp och släpper in otroligt mycket mål emellanåt.
Inbördes brukar det bli målrika bataljer. Senaste mötet var det första på fyra matcher som slutade under 4,5 mål.

Speltips: Över 4,5 mål till 1,70 hos Unibet*.

 

Färjestad (2) – Malmö (8)

Form Färjestad: FFFVV
Form Malmö: FFFVF
Inbördes möten: 2-3ot

Två helt skilda formkurvor möts i Löfbergs Arena under lördagen. Tabelltvåan Färjestad är stekheta med tre raka vinster och offensiven sprudlar. Malmö å andra sidan är iskalla med tre raka förluster och bara en vinst på sina sju senaste matcher.
Det förväntade topplaget Malmö har stora problem i det offensiva spelet, men även skadeproblematiken har satt sina spår. Försvarsspelare och målvakter är frånvarande och det har straffat sig.
Färjestad på hemmaplan är ut och kör full fart. Det är även så jag förväntar mig matchbilden imorgon. Ett formstarkt och offensivt booztat hemmalag som kommer gå ut stenhårt med ett skadedrabbat Malmö. Lägen kommer då dyka upp för kontringar och jag förväntar mig ett tidigt mål.
I Löfbergs Arena har sju av nio matcher bjudit på mål innan uret hunnit slagit 09:59.

Speltips: Mål innan 09:59 till 1,81 hos Unibet*.

 

Mora (11) – Växjö (1)

Form Mora: FVVVF
Form Växjö: VFVVV
Inbördes möten: 2-5

Botten mot toppen inne i Jalas Arena. Nykomlingen Mora möter stora tunga Växjö. Ett Växjö som toppar SHL på ett imponerande sätt och har en otroligt bra form. Tio vinster på lagets tolv senaste matcher. (inkluderat CHL)
På bortaplan dominerat smålänningarna och har åtta vinster av tio möjliga. Målskillnaden är 31-22 och mot ett Mora som har målsättning att undvika kval är detta tre poäng som bara ska bärgas.
Växjö har SHL’s bästa lag på pappret och på isen visas det upp under stora stunder.
Det här är ingen match Mora ska vinna för att klara sig undan kvalspel, men det är en match Växjö ska vinna om laget vill vinna grundserien.
Det är ren och skär klasskillnad och efter att Växjö studsade tillbaka direkt efter att segersviten bröts kommer laget till spel med gott mod.

Speltips: Växjö hcp -1,5 mål till 2,08 hos Unibet*.

 

Skellefteå (5) – HV 71 (7)

Form Skellefteå: VVFVF
Form HV 71: FFVVV
Inbördes möten: 6-2

Maskinen uppe i Västerbotten har trummat igång och spelet klickar just nu riktigt bra för västerbottningarna. En storslagen seger över Luleå i derbyt senast och hela sju mål in på målkontot. 
Tabelläget börjar se allt bättre ut och resan mot den absoluta toppen är i full gång. Nu möter laget ett HV 71 som har stora problem med att få in pucken i nät. 44 skott på Djurgården senast men ändå bara ett mål gjort.
HV 71’s offensiv har kommit av sig och försvarsspelet är inte alls som det i inledningen av säsongen.
Det är två storlag som möts och båda lagen har kapacitet att ta guldet framemot vårkanten. Något som sticker ut mellan dessa lag är att hemmalaget har vunnit fem raka möten.
I Skellefteå Kraft Arena har hemmalaget gått segrande ur dom fem senaste matcherna.
Vi har ett Skellefteå i gott mod och en förstakedja som öser in mål. Mot ett bortalag som inte alls är särskilt bra för tillfället och som inte trivs mot Skellefteå på bortaplan.
Speltips: Skellefteå hcp -1 mål till 1,98 hos Unibet*.

 

Djurgården (3) – Rögle (14)

Form Djurgården: VFFVF
Form Rögle: FVFFF
Inbördes möten: 6-2

Rögle kunde inte följa upp insatsen mot Örebro (seger 6-1) mot Frölunda i förra omgången. En klar 1-5 förlust och laget är fortsatt förankrat i botten.
Djurgården å andra sidan studsade in på segerspåret efter en 4-1 seger över HV 71. Rättvis? Nej, men en seger är alltid en seger.
Märkbart med mötena mellan Djurgården – Rögle är att bortalaget har vunnit dom fem senaste mötena.
På Hovet i Stockholm har Rögle tagit två raka vinster.
Det jag tänker inför detta möte är att Djurgården är enligt bolagen stora favoriter. Det skiljer 24 poäng mellan lagen och elva placeringar.
Däremot vill jag inte räkna ut Rögle. Ängelholmslaget spelade en bra första period mot Frölunda och matchen mot Örebro var väldigt bra.
Djurgården har inte alls spelat särskilt bra på sistone och efter segern mot HV 71 kommer det finnas risk för underskattning mot ett ”pånyttfött” Rögle som har bytt tränare och kommer spela ett helt annat spel.
Hemmavinst kan det mycket väl bli, men inte med utklassningssiffror.

Speltips: Rögle hcp +1,5 mål till 2,08 hos Unibet*.

 

Luleå (9) – Karlskrona (13)

Form Luleå: FFFVV
Form Karlskrona: FVFFF
Inbördes möten: 1-0ot

Två lag som inte alls har rosat marknaden under sista tiden. Luleå föll med stora siffrorna 4-7 mot Skellefteå sist och det var längesedan T. Berglund’s mannar släppte in så många mål.
Nu får laget vända hem till Coop Norrbotten Arena och spela på den plats man trivs allra mest. 19/29 poäng är taget på hemmaplan och poäng i nio av tolv hemmamatcher.
Karlskrona är seriens sämsta bortalag och har bara tagit två poäng på åtta bortamatcher. Samtliga matcher har laget förlorat.
Lagets stora problem är offensiven. Ynka tolv mål på bortaplan och offensiven överlag är lagets svaghet.
Luleå som släppte in otroligt mycket mål senast kommer vilja stänga igen starten av matchen och få tillbaka det stabila försvarsspel som oftast visas upp. Det med en kombo över att Karlskrona gör otroligt lite mål, men samtidigt släpper in väldigt lite bådar för en ganska tråkig och seg tillställning.

Speltips: Under 4,5 mål till 1,85 hos Unibet*.

 

Örebro (10) – Brynäs (12)

Form Örebro: FFFVV
Form Brynäs: VFVFF
Inbördes möten: 1-2

Örebro är ett lag som är på väg in i en rejäl kris. Försvarsspelet är ute och seglar och det spel som laget visat upp i sina tre senaste matcher är långt ifrån bra. FEMTON insläppta mål och tre klara förluster. Att då möta ett Brynäs som först av allt trivs mot Örebro. Fyra vinster på lagens fem senaste möten.
Brynäs kan göra mål på Örebro. Minst tre mål har laget producerat i sju av åtta möten.
Dessutom kommer Brynäs till spel med ett höjt självförtroende och en spelstil som börjar sätta sig allt mer.
Segern sist över Karlskrona kommer ha gjort mycket på självförtroendet. För det ska sägas att Brynäs var inte alls bra i matchens två första perioder och att då vinna med 3-1 efter två mål i slutperioden är väldigt skönt. Gävlelaget fick ”äntligen” en match med medstuds.

Speltips: Brynäs över 2,5 mål till 2,20 hos Unibet*.

 

Denna sjuling ger ett total odds på 106,8 och spelas med 1/10 Units.

Lycka till!