Det var ett bra tag sen det senaste EM-kvalet spelades, men då blev Harry Kane skyttekung med tolv mål. Nu utmanas han främst av spelare som Mbappe, Haaland, Mitrovic och Lewandowski. I ett långt EM-kval finns det alltid utrymme för skrällar och för spelare från mindre nationer att kliva fram. I det senaste kvalet kom Israels Zahavi på en andra plats med elva mål och finnen Pukki gjorde tio baljor. Vi kommer gå igenom både de största favoriterna och en och annan outsider till titeln som EM kvalet 2024 skyttekung.

Spela på EM-kvalet hos Expekt!

Harry Kane - England

Kane har fortsatt visat fin målform under säsongen och just nu ligger han tvåa i Premier Leagues skytteliga med 17 mål. För några veckor sedan blev han Tottenhams bäste målskytt genom tiderna. Hans målfacit i landslaget är starkt med 53 mål på 80 kamper. England har en lite lurig grupp med tuffa matcher mot Ukraina och Italien, men samtidigt har man även Malta och Nordmakedonien i gruppen, vilket öppnar upp för målfest för mr Kane. Det bör dock nämnas här att landsmannen Rashford är inne i en otroligt målform just nu och kan starta kvalet starkt.

Läs om vem som vinner Sveriges grupp i EM-kvalet 2024 

Kylian Mbappe - Frankrike

Skyttekung i VM 2022 och redan uppe i 36 landslagsmål som 24-åring. Nu har Frankrike även Gibraltar i sin grupp vilket är upplagt för målkavalkad signerad Mbappe. Så klart har Mbappe all potential att vinna skytteligan i kvalet, men det oroar lite att han har haft skadeproblem under den senaste tiden, och om det fortsätter så finns det risk för att man kanske inte matchar honom mot gruppens svagaste lag. Och i såna fall går Mbappe miste om viktiga mål i kampen om skytteligasegern.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

Erling Braut Haaland - Norge

Norrmannen har visat en sjuk målform sedan han anlände till sin nya klubb Man City i somras. 26 mål på 23 PL-matcher och en överlägsen ledning i skytteligan. Även i landslaget är hans facit sanslöst, 21 mål på 23 landskamper. Norges grupp är dock ganska tuff och det finns ingen riktigt slagpåse av länderna Spanien, Cypern, Georgien och Skottland. Haalands målform har även sviktat lite den senaste tiden och han har gått mållös från tre av de fyra senaste matcherna i ligan.

Aleksandar Mitrovic - Serbien

Serben har dunkat in mål på löpande band i klubblaget Fulham de senaste säsongerna. Elva mål i PL så här långt 22/23, men just nu har han lite skadeskavanker. I landslaget är hans facit mycket imponerande med 52 mål på 79 matcher. Serbiens grupp saknar både ett riktigt topplag och ett riktigt svagt landslag, vilket gör att Mitrovic har alla chanser att näta i kvalets alla matcher om han lyckas hitta formen. Om han håller sig skadefri så har han alla  möjligheter att vara med och utmana de större namne om titeln som skyttekung.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

Robert Lewandowski - Polen

Kanske lite under radarn har den polska veteranmålskytten gjort det bra i La Liga. Han leder skytteligan och har fått en bra start i en ny liga för sin nya klubb Barcelona. I det polska landslaget handlar det mesta av lagets offensiv kring stjärnan och han har under sin landslagskarriär dundrat in 78 mål på 138 landskamper. Nye förbundskaptenen Santos lyckades göra Ronaldo till en fruktad målskytt för Portugal även när Ronaldo var lite äldre, så det finns chans att samma sak kan gälla här för Lewandowski. Polen har även trevliga motståndare som Färöarna och Moldavien i kvalet.

Här hittar ni alla speltips till EM-kvalet 2024

Breel Embolo - Schweiz

Embolo har länge setts som en ganska stor talang men aldrig riktigt fått sitt målskytte att lossna. Nu har han dunkat in tolv mål i ligan för sin nya klubb Monaco. Schweiz är verkligen inget dåligt landslag och Embolo bör få förtroende att starta de flesta av matcherna i kvalet. Vi tror oss ha hittat en outsider här, då Schweiz har nationer som Kosovo, Andorra och Vitryssland i gruppen, vilket gör att Embolo har goda chanser att sätta dit ett antal kassar under EM-kvalet.

Tio senaste EM-kvalens skyttekungar

Här tar vi er tillbaka i historien och ger er alla skyttekungar från de tio senaste EM-kvalen. Kan ni på rak arm vem som blev skyttekung i kvalet till EM 2004? En ledtråd är att han inte är svensk, men faktiskt har tillhört Hammarby under sin karriär.

År Spelare Antal mål
Kval till EM 1984 Karl-Heinz Rummenigge, Tyskland 7 mål
Kval till EM 1988 John Bosman, Nederländerna 9 mål
Kval till EM 1992 Darko Pancev, Jugoslavien 10 mål
Kval till EM 1996 Davor Suker, Kroatien  12 mål
Kval till EM 2000 Raul, Spanien 11 mål
Kval till EM 2004 Ermin Siljak, Slovenien 9 mål
Kval till EM 2008 David Healy, Nordirland 13 mål
Kval till EM 2012

Klaas-Jan Huntelaar, Nederländerna

12 mål
Kval till EM 2016 Robert Lewandowski, Polen 13 mål
Kval till EM 2020 Harry Kane, England 12 mål

FAQ Skytteligavinnare EM-kval 2024

Få svar på de vanligast ställda frågorna om målskyttar i EM-kvalet.

Vem har gjort flest mål genom tiderna i EM-kvalet?

Under modern tid delar David Healy och Robert Lewandowski rekordet på 13 mål.

Vem vinner skytteligan i EM-kvalet 2024?

Det vet vi ej, men något av de stora namnen i texten ovan ligger såklart bra till.

Vilken spelare var den senaste att vinna skytteligan i EM-kvalet?

Harry Kane, 12 mål.

Var kan man hitta odds på skyttekung i em kvalet 2024?

Här hittar ni alla odds på em kvalet 2024.