Snart börjar det svenska landslagets resa mot fotbolls-EM 2024 i Tyskland. Första kvalmatchen bli högintressant och kanske avgörande då Belgien gästar Nationalarenan i Solna. Det ser ut att bli en tvekamp om gruppsegern i EM-kvalet 2023 där Belgien är favoriter, följt av Österrike och sedan Sverige. Det bör nämnas att andraplatsen också ger en direktplats till EM. Sammanlagt är det fem lag i gruppen, vilket innebär att Sverige kommer att spela åtta kvalmatcher under året. Häng med här, där vi går igenom allt du behöver veta innan EM-kvalet drar igång i slutet av mars.

Spela på Sveriges matcher i EM-kvalet hos Expekt!

Odds på EM-kvalet Grupp F

Nedan ser du odds på Sveriges grupp i EM-kvalet 2023.

Sverige

Det blev ett tufft 2022 för Jannes landslag. Uttåg i VM-kvalet mot Polen och därefter ett katastrofalt Nations League. Tidigare under Jannes ledning så har landslaget trivts bra när man slå ur underläge, och det är precis i den positionen man inför att EM-kvalet startar.

Tyvärr kämpar många av de mer tongivande spelarna i landslaget med bristande speltid i sina respektive klubblag. Lindelöf nöter mest bänk i Man United, samma gäller Olsen i Aston Villa och Isak har haft skadeproblem genom hela säsongen. Ser man det från den positiva sidan så innebär detta att dessa spelare kan komma relativt utvilade och fräscha till starten av kvalet, vilket kan vara en fin fördel.

Vi hoppas på att truppen som Janne tar ut är ett gäng revanschsugna spelare som är redo att köra på för fullt i första matchen mot Belgien. Lyckas Sverige vinna där och få en bra start på kvalet, så har man alla möjligheter att vara med och slåss om gruppens förstaplats.

Belgien

Om Sveriges 2022 var jobbigt så var det ändå inte i närheten vad som hände i Belgiens landslag. I Nations League gjorde man det okej och kom tvåa i sin grupp, men där tog det roliga slut. I VM åkte man ut redan i gruppen. Och där rapporterades det om interna stridigheter mellan flera stjärnspelare.

Efter VM lämnade förbundskapten Martinez och man har nu tillsatt Domenico Tedesco. Han fick tidigt under årets säsong sparken av sin klubb RB Leipzig. Stor stjärnorna De Bruyne och Lukaku har visat ganska svag form efter VM, och det kan ta lite tid för Tedesco för att sätta sin prägel på laget. Truppen mot Sverige blir hans första landslagstrupp.

Men trots allt detta är Belgien på pappret ett starkare landslag än övriga i gruppen. Får man ordning och reda på truppbygget så blir det mycket svårt för Sverige och Österrike att hänga med.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

Österrike

Precis som de två andra tilltänkta topplagen i grupp F, så hade Österrike ett 2022 man helst vill glömma. Man åkte ur sin Nations League-grupp. Och i VM-kvalet rök man mot Wales. Rangnick tog över landslaget under året, men än så länge är det lite oklart om han har lyckats förbättra landslaget.

Klart är dock att det finns kvalitet i truppen och många av spelarna spelar regelbundet i mestadels Bundesliga. Österrike känns lite svårbedömda, men på pappret ser man ut att ha en ganska bra mix mellan rutin och yngre spelare. Ett orosmoln är att landslagskaptenen Alaba skadade sig under veckan och det är just nu oklart om man har är redo för starten av EM-kvalet.

Österrike kan vara med och slåss om gruppsegern och det är onekligen inte ett landslag som Sverige har råd att underskatta. 

Estland

Nu är vi nere bland landslagen som inte bör ha någonting att göra med toppstriden i grupp F. Man vann dock mestadels av sina matcher 2022, men motståndet var oftast landslag som San Marino, Malta och de andra baltiska nationerna.

Truppen är ofta en salig blanding mellan spelare från den inhemska ligan och diverse mer eller mindre obskyra europeiska klubbar. Klavan med förflutet i Liverpool är fortfarande aktiv i landslaget, AIK-bekantingen Mets är med och tillhör nu tyska St. Pauli, även Erik Sorga som nyss lämnade IFK Göteborg lär finnas med på plan.

Blågult bör plocka hem sex pinnar mot Estland, men bortamatchen i Tallinn kan bli lite lurig och där gäller det att vara på tårna.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

Azerbajdzjan

Landet från Kaspiska havets västra strand kommer behöva resa långt och ofta för sina bortamatcher i denna grupp. Å andra sidan kan bortamatcherna i Baku bli ett riktigt test för de andra landslagen i gruppen.

Italienaren De Blasi har varit förbundskapten i några år nu, utan att egentligen lyfta landslaget till nya nivåer. Man var dock bra i Nations League 2022, där man faktiskt kom tvåa i sin grupp, framför Slovakien. Vilket talar för att Azerbajdzjan bär rankas ett snäpp upp från Estland i grupp F. 

Här har vi highlights från Sveriges senaste match i EM-sammanhang där man mötte Ukraina.

Källa: Legendary Matches TV

FAQ EM-kvalet 2023 Grupp F

Här får ni svar på de vanligaste ställda frågorna om Sveriges grupp i EM-kvalet.

När börjar Sverige spela EM-kvalet 2023?

Ni hittar spelschema för EM-kvalet här.

Vem vinner Grupp F i EM-kvalet 2023?

Se em kval odds för vilka som är favoriter att vinna gruppen.

Vilka lag spelar i Sveriges EM-kval grupp 2023?

Belgien, Österrike, Estland och Azerbajzjan.

Var hittar jag speltips på Sveriges matcher i EM-kvalet 2023?

Ni hittar em kval tips här.