Fem matcher står inför agendan torsdagen 28/11. Fem på förhand väldigt kluriga matcher och med känslan att det kan gå lite hur som helst. Min målsättning är att ge fem tankar som tenderar i fem speltips, följ med!

 

Brynäs (11) – Rögle (14)

Form Brynäs: VVFVF
Form Rögle: VFFVF

Två lag som har börjat hittat spelet. Hemmalaget Brynäs har nu två raka segrar och poäng i fyra raka matcher. Motståndarna Rögle har poäng i tre av sina fyra senaste matcher, varav två vinster.
Det är två lag som måste börja hitta poängkolumnen och vinna hockeymatcher. Brynäs var på förhand inför säsongen stora favoriter att ligga i topp, men har underpresterat och ligger på en föga elfte plats med nio poäng upp till direktplats för slutspel.
Även Rögle har varit sämre än vad många trodde. Jumbo med arton poäng och sex pinnar upp till säker mark.Båda lagen har haft problem framåt, men har nu fått igång offensiven. Brynäs har gjort minst tre mål i fyra raka matcher och Rögle i tre av sina fyra senaste.
Båda lagen har ett försvarsspel som är ute och cyklar helt emellanåt. Dessutom spelar lagen väldigt målrikt mot varandra. Tre av dom fem senaste mötena har slutat över 5,5 mål. Med tre viktiga poäng på spel. Ett bortalag som tog en viktig och imponerande seger över Frölunda senast kommer komma ut otroligt laddade.

Speltips: Över 5,5 mål till 2,40 hos Betsson*

 

Djurgården (3) – Örebro (10)

Form Djurgården: VVFFV
Form Örebro: FFFFV

Två helt skilda formkurvor mellan dessa lag. Djurgården med två raka vinster medan Örebro har fyra raka förluster.
Det stabila försvars och målvaktsspel Örebro visade upp under en lång tid har raserats och målen har släppts in friskt.
Djurgården å andra sidan har gjort det som många inte trodde på inför säsongen. Nämligen hålla igen bakåt. 42 insläppta mål är allra minst i hela serien och imponerar. Målvaktsspelet är ruggigt bra med Reiderborn och Ericsson.

I grund och botten möts två lag som gör ganska lite mål. Och släpper in desto färre. När lagen möts är det ungefär samma princip. Säsongens första möte slutade 2-1 till Djurgården och av lagens sex senaste möten har båda lagen gjort minst två mål i en match.
Örebro vill hitta tillbaka till sitt starka försvar. Djurgården vill behålla det och dessutom har Djurgården seriens sämsta powerplay.

Speltips: Båda lagen gör minst två mål? Nej till 1,74 hos Unibet*.

 

HV 71 (7) – Mora (12)

Form HV 71: FVFFV
Form Mora: FFVVV

Två lag som förlorade förra omgången. HV 71 störde serieledarna ordentligt och föll med flaggan i topp och det kommer Mora få äta upp.
Hemmalaget är riktigt revanschsugna både för förlusten senast, men även för första mötet mot Mora när laget förlorade med 3-5 på bortais.
Spelet på hemmaplan måste ryckas upp och mot seriens tolfte bästa lag passar det ypperligt.
Mora har blott nio poäng på 12 bortamatcher och har förlorat med minst två mål i sex av dessa matcher.

Mora är ett bottenlag och kommer kriga för att undvika kvalplats. Mot dom tilltänkta topplagen ska inte poängen räknas in och att komma till spel med en vila på fem dagar mot ett HV 71 som kommer hungriga efter snöplig förlust mot Växjö är inte kul.

Speltips: HV 71 -1,5 mål till 1,99 hos ComeOn*

 

Linköping (5) – Skellefteå (4)

Form Linköping: FVVVF
Form Skellefteå: FVVFV

Sjätte respektive sjunde formstarkaste lag. Linköping bröt en poängsvit på åtta raka matcher när Frölunda körde över laget senast.
Även Skellefteå kommer till spel med förlust i bagaget efter 0-1 mot HV 71 på hemmaplan efter övertid.

Det skiljer inga poäng mellan lagen inför omgången. Målskillnaden är det enda och det är två lag som släpper in otroligt lite mål. 57 respektive 52 ger ett snitt på 2,47 samt 2,36.

Skellefteå har en väldigt stadig och stabilt försvarsspel och målvaktsspelet av J. Ortio och G. Engvall är grymt. Det är något som bäddar för att Skellefteå ska kunna bryta en förlustsvit på tre raka förluster inne i Saab Arena.
Linköping är något ur form. Målproduktionen levererar inte och Skellefteå börjar verkligen komma igång. Medan Skellefteå är alltmer uppåtgående och formkurvan tillsammans med spelet blir allt bättre.
Det var dock sju möten sedan ett bortalag vann ett möte mellan dessa två. Det är dags för trendbrott!

Speltips: Skellefteå inklusive övertid och straffar till 1,98 hos Unibet*.

 

Växjö (1) – Luleå (9)

Form Växjö: VVVFV
Form Luleå: VFFFV

Växjö är nästan overkligt bra den här säsongen. Laget har seriens bästa målvakt i form av V. Fasth. Flera prestigevärvningar i form av N. Welch och D. Rahimi gör att backbesättningen är riktigt bra.
Till skillnad för Luleå är att den spelartruppen finns inte. Laget är ungt och mycket hopp är att tränaren Tomas Bulan Berglund kan göra samma succé som han gjorde i sin tidigare klubb, Brynäs.

Formen är och inbördes möten är något som faller in i smaken för att Luleå ska störa Växjö. Luleå bröt en negativ trend senast och vann med klara 6-0 över Karlskrona.
Mot Växjö trivs laget riktigt bra och har poäng i fem raka möten, varav fyra vinster.
Växjö har tre raka segrar och någon gång kommer plumparna. Mot ett ”bottenlag” som Luleå tilltalar det ett sådant. Mycket på grund utav Luleå’s hårda slit och Berglund manar på sina mannar genom hela matcherna.
Luleå har tre vinster på dom fyra senaste besöken i Vida Arena och är vid seger uppe och snoozar på direktplatserna till slutspel.

Speltips: Luleå +1 mål till 1,92 hos Unibet*. (Insats tillbaka vid uddamålsförlust under ordinarie tid)

 

Lycka till!