Full omgång av SHL och hela sju matcher på menyn. Första nedsläpp är 15:15 och sista 18:00. Då trummar vi igång!

 

Brynäs (10) – Växjö (1)

Form Brynäs: VVVFV
Form Växjö: FVVVF

Vi börjar med hemmalaget som har fått igång farten på grejorna ordentligt. Rögle besegrades sist med 4-0 efter strålande målvaktsarbete. Nu är laget uppe i tre raka segrar och poäng i fem raka matcher.
Dessutom är första och andra kedjan stekhet med A. Palushaj i spetsen.

Medan Växjö svarade för en totalkollaps mot Luleå efter att D. Rahimi fick matchstraff i inledningen av tredje perioden. Då vände Luleå underläge 1-3 och vann med 5-3 efter fyra mål inom 2:38.
En tung förlust och att då åka till ett pånyttfött Brynäs som visar sig allt bättre eftersom blir ingen lätt match.
Växjö är dessutom favoriter och Brynäs är inget favoritlag. Endast två segrar på lagens fem senaste möten och fem raka segrar på bortais ligger pyrt till.

Speltips: Moneyline Brynäs till 2,10 hos Betfair.

 

Frölunda (8) – Malmö (9)

Form Frölunda: FVVVV
Form Malmö: FVFFFF

Två helt skilda formkurvor mellan dessa två lag inför det viktiga streckmötet. Frölunda föll snöpligt senast mot Rögle efter att ha tappat ledningen 1-0 och 2-1. Förlusten innebar att laget bröt en fyra matchers lång segersvit.

Malmö är inte alls att känna igen. Laget har dragits hårt med skador och spelet den sista tiden har inte alls varit särskilt bra. Slarvigt spel och det är tack vare O. Alsenfelt att det har blivit en seger trots allt.

Malmö’s försvarsspel är som sagt helt under isen medan Frölunda verkligen är på gång. Hemma i Scandinavium trivs laget allra bäst och mot Malmö är det inget undantag.
Den snöpliga förlusten mot Rögle på bortais senast kommer ha höjt kraven på insatsen från R. Rönnberg och på hemmaplan förlorar laget sällan.

Speltips: Frölunda rak till 1,84 hos Betsson*.

 

Luleå (7) – Linköping (4)

Form Luleå: VVFFF
Form Linköping: VFVVV

Ojojoj vad Luleå visade upp ett effektivt powerplay mot Växjö. Fyra mål i ett fem minuters powerplay och vändning 1-3 till 5-3. Något som dessutom blev slutresultatet. Andra raka segern och nu får laget vända hem till Coop Norrbotten Arena där man trivs allra bäst.
Åtta segrar av tretton möjliga och fyra vinster på dom fem senaste hemmamatcherna.
Något som däremot är gångbart för Luleå på hemmaplan är mål i första perioden.  Tre gånger på lagets fyra senaste hemmamatcher har det nätats från hemmalaget.

Linköping å andra sidan studsade in på segerspåret efter 2-0 mot Skellefteå. Spelet på bortaplan är däremot inte lika hett på försvarsspelet. Laget har släppt in minst ett mål i den första perioden i fyra raka bortamatcher.
Mot Luleå har motståndarna gjort mål i fyra av lagens fem senaste möten.
Med ett effektivt och starkt Luleå lär det bjudas på en fartfylld inledning.

Speltips: Luleå gör mål i period 1 till 1,76 hos Unibet*.

 

Örebro (11) – HV 71 (6)

Form Örebro: FFFFF
Form HV 71: VFVFF

Örebro är helt under isen och målvakten E. Kilpeläinen spelar inte alls sin bästa hockey just nu. Målen han släppte in mot Djurgården var tveksamma och han visar upp en enorm osäkerhet.

HV 71 var däremot rejält laddade mot Mora och körde över laget med hela 5-0.
Nu möts två lag vars form är lite av sådär och målskyttet är av sisådär. Båda lagen kommer vilja gå för poäng och det brukar bli täta matcher med lite mål från minst ett håll mellan lagen.
Örebro måste bryta förlusttrenden och HV /1 vill fortsätta vinna. Båda lagen har försvarsspelet och jag tror stenhårt på ett försiktigt hemmalag som släpper in lite mål på hemmaplan mot ett bortalag som precis snittar över två mål gjorda och insläppta per bortamatch.

Speltips: Båda lagen gör minst två mål? Nej till 1,85 hos Unibet*.

 

Karlskrona (13) – Färjestad (2)

Form Karlskrona: VFFVF
Form Färjestad: FVVVF

Lagen spelar back to back och som jag är inne på speltipset för fredagens möte är det ett Färjestad som är större och starkare än sina motståndare. Laget återfår viktige Alexander Johansson och trivs riktigt bra mot Karlskrona på bortaplan.

Karlskrona’s styrka är lagets försvarsdisciplin och att släppa till få målchanser. Dock blir offensiven lidande och laget gör ofantligt lite mål dessutom.
Lägger vi därtill att back to back möten oftast brukar tendera ett målsnålt andra möte. Mycket talar även för det i det här fallet med två lag som vill ta viktiga poäng.

Speltips: Under 4,5 mål till 2,12 hos Unibet*.

 

Mora (12) – Djurgården (3)

Form Mora: FFFVV
Form Djurgården: VVVFF

Tre raka förluster mot tre raka segrar. Bryts någon trend eller förlängs den? Mora har svårt i vissa matcher att anpassa sig i SHL och målskyttet är enormt lidande. Med bara fyrtionio mål framåt på tjugotvå matcher är andra minst gjorda i hela serien.
Att då möte Djurgården som släpper in allra minst blir inte lätt. Ett starkt och smart spelande Djurgården går för topplaceringarna i tabellen och med lagets form är det mycket som studsar med laget.

Ett möte hittills under säsongen och då körde Djurgården över Mora med 6-0 på hemmais. Nu lär det inte bli lika så stora siffror, men en bortavinst speglar facit.

Speltips: Djurgården rak till 1,98 hos William Hill.

 

Rögle (14) – Skellefteå (5)

Form Rögle: FVFFV
Form Skellefteå: FFVVF

Rögle är på gång och ska inte underskattas. Att laget förlorade med 4-0 mot Brynäs på bortaplan sist speglar inte alls insatsen. Nu får laget vända hem och inne i Lindab Arena har spelet och målskyttet kommit igång på allvar. Två raka hemmasegrar och minst tre gjorda mål i tre av dom fyra senaste hemmamatcherna.

Medan Skellefteå inte vill få spelet att fungera till fullo på bortaplan. Ny förlust senast mot Linköping och tredje förlusten av dom fyra senaste bortamatcherna.
Försvarsspelet på bortaplan är emellanåt väldigt rörigt. Importbackarna är inte alls av den kalibern som laget normalt sett har.

Rögle är hungriga och C. Abbott har fått sina mannar att spela en mycket bättre hockey och på hemmaplan har laget oftast ett starkt stöd.
Att då möta ett rejält överskattat Skellefteå är i min åsikt mycket bra för skåningarna.
Får Rögle till det spel som mot Frölunda och Örebro på hemmaplan och gör mycket mål kan västerbottningarna störas på allvar.

Speltips: Rögle över 2,0 mål till 1,97 hos Unibet*.

Lycka till!